Müzikli Oyun Grubu Dersleri Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Müzikli Oyun Grubu Dersleri Başlıyor

Müzikli Oyun Grubu Dersleri Başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı'nda geçen yıl başlatılan Müzikli Oyun Grubu dersleri bu yıl da devam edecek.

30.09.2013 11:13  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü Alman besteci Carl Orff tarafından geliştirilen sistemin devamı olan Müzikli Oyun Grubu, çocukların oynayarak temel müzik eğitimi almasını amaçlıyor. Müzikli Oyun Grubu geleceğin sanatçılarının yetiştirildiği Konservatuvar eğitimine önemli katkı sunacak.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Müzikli Oyun Grubu'nun derslerine 6-15 yaş arasındaki öğrenciler katılabiliyor. Oyun Grubu'nun öğrencisi olmak isteyen söz konusu yaş aralığındaki öğrencilerin 30 Eylül Pazartesi gününe kadar Büyükşehir Belediye Konservatuvarı'nın Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki binasına başvurularını yapmaları gerekiyor. Kayıt için öğrenciye ait iki fotoğraf ile veli-öğrenci nüfus cüzdanı fotokopisi gerekiyor.

DERSLER 5 EKİM'DE BAŞLIYOR

Müzikli Oyun Grubu'nun dersleri 5 Ekim Cumartesi günü başlayacak. Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan dersler 16 hafta boyunca devam edecek. Müzikli Oyun Grubu'nun derslerini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Konservatuvar eğitmenlerinden Sencer Özbay ve Işıl Baltacı verecek.

MÜZİK, RİTM VE YARATICILIK

Müzikli Oyun Grubu, çocukların müzik, ritm duygusu ve yaratıcılığının gelişmesini hedefliyor. Eğitim sistemi, çocuk ve onun doğasında olan oyunu esas alıyor. Oyunla öğrenilenlerin unutulmadığından hareket eden yaklaşım, bu sayede genç yeteneklerin keşfini sağlıyor.

KAVRAMSAL YETENEKLER GELİŞİYOR

Müzikli Oyun Grubu çalışması ayrıca kavramsal yetenekleri geliştirmeyi sağlıyor. Bu sistemle çalışan çocuklarda yaratıcılık ve özgüven davranışlarının geliştiği görülüyor.

MÜZİK ALETLERİNİ TANIYORLAR

Temelinde doğaçlama olan Müzikli Oyun Grubu'nda, çocuklar şarkılar söyleyip, dans ediyor. Müziğin temel kurallarının oyun eşliğinde öğretildiği derslerde çocuklara müzik aletleri tanıtılıyor. Çocuklar eğitmenlerinin gözetiminde tüm perküsyonları kullanarak şarkılı ve ritimli küçük piyesler oynuyor. Bu sayede doğaçlama yeteneğinin gelişmesi hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Müzikli Oyun Grubu Dersleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement