Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, İmar Affı Hakkında Açıklamada Bulundu - Son Dakika
Güncel

Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, İmar Affı Hakkında Açıklamada Bulundu

Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, İmar Affı Hakkında Açıklamada Bulundu

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yapılan imar affı düzenlemesinde ruhsata aykırı alan yerine sanki bütün yapı kaçakmış gibi hesap yapıldığını söyleyerek, "Hükumet imar affını düzeltmelidir.

09.08.2018 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yapılan imar affı düzenlemesinde ruhsata aykırı alan yerine sanki bütün yapı kaçakmış gibi hesap yapıldığını söyleyerek, "Hükumet imar affını düzeltmelidir. Bu kanundan bu hali ile para toplanamaz" dedi.

Muhafazakar Yüksel Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, imar affı hakkında konuştu. MYP Lideri Yılmaz, yapılan imar affı düzenlemesinde ruhsata aykırı alan yerine sanki bütün yapı kaçakmış gibi hesap yapıldığını ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

İmar affının yanlış yapıldığını vurgulayan MYP Lideri Yılmaz, "İmar affı ruhsatı olan bir yapıdan ancak ruhsata aykırı alanı affa konu edebilir. Yapılan kanuna göre ruhsata aykırı alan yerine sanki bütün yapı kaçakmış gibi hesap yapılmaktadır. Bu durum başvuruyu engellemektedir. Bir diğer konu ise imar affı ruhsatı olan imarlı bir arsadan da ilave bir ceza ücreti talep ediyor. Bu durum hukuki ve reel manada kabul edilemez. Arsa vergisini ödeyen ve imarlı arsasına inşaat ruhsatı almış bir yapı da bir kat ya da yarım kat kaçak alan varsa bu durumda alınması gereken af bedeli ancak kaçak alanla sınırlı olmalıdır" diye konuştu.

"Alınacak bedeller inşaatın ruhsat durumu ve kaçak kısım üzerinden değerlendirilmelidir"

Alınacak bedellerin inşaatın ruhsat durumu ve kaçak kısım üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini belirten MYP Lideri Yılmaz, "İmarı olmayan bir arazi üstünde yapılmış bir yapı ya da imarlı olsa da herhangi bir ruhsat almadan başlanan yapılara uygulanması gereken ceza oranları saçma bir şekilde ruhsatlı bir binada yapılmış hatalı imalata da aynı şekilde yansıtılarak bütün bina ve üzerindeki arsa cezaya sokulmuştur. Böylece ortaya çıkan cezalar af olmaktan çıkıp servet vergisinde de öte saçma sapan rakamlara ulaşmıştır. Kanun belli ki acemi ellerde yapıldı ve incelenmeden yürürlüğe konuldu. Bu nedenle seçim öncesi acele ile yapılan bu af kanunu yüksek bedeller nedeni ile bir karşılık ve ilgi bulmamıştır. Televizyon reklamı ile kimse gidip ruhsatlı kısım binasına bu cezaları yatırmaz. Kısaca kanun yeniden doğru yapılırsa herkes kanundan yararlanmak için sıraya girecektir. Alınacak bedeller inşaatın ruhsat durumu ve kaçak kısım üzerinden değerlendirilmelidir. Ayrıca ruhsatı olan yapıların arsası üzerinden de ilave bir ceza bedeli alınamaz. Affa konu alan arsa değil binadır. Yasa düzeltilirse hükümet büyük bir gelir elde eder" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, İmar Affı Hakkında Açıklamada Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement