Nabi Avcı, "Amerika Birleşik Devletleriyle Bir Takım Ön Yargılardan Kaynaklanan Bazı Sıkıntılar... - Son Dakika
Genel

Nabi Avcı, "Amerika Birleşik Devletleriyle Bir Takım Ön Yargılardan Kaynaklanan Bazı Sıkıntılar...

Nabi Avcı, "Amerika Birleşik Devletleriyle bir takım ön yargılardan kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşıyoruz"İSTANBUL - Silivri'de görülmeye başlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını takip etmek için Silivri'ye gelen AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr.

09.10.2017 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nabi Avcı, "Amerika Birleşik Devletleriyle bir takım ön yargılardan kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşıyoruz"

İSTANBUL - Silivri'de görülmeye başlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını takip etmek için Silivri'ye gelen AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı,"Bu günlerde diyelim ki Amerika Birleşik Devletleri'yle bir takım ön yargılardan kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bütün bu ön yargıları besleyen yapılardan biri şuanda Amerika'dan yönetiliyor. Buradaki davada işte o yapının ne olduğunu ne olmadığını çok net gösteren örneklerle dolu bir dava "dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkadaşı reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olaylara ilişkin 135'i tutuklu 143 asker hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün başladı. AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, davaları takip etmek için Silivri'ye geldi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Avcı, yerli ve yabancı basının bu davalara daha fazla ilgi göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı yaptığı açıklamada," İlk 15 Temmuz Şehitleri köprüde verildi o gece ve 34 şehidimiz var 2'si emniyetten, 32'si sivil vatandaş olmak üzere 34 şehidimizin olduğu Şehitler Köprüsü davası görülüyor. Bütün bu davalara medyamızın daha fazla ve daha yakın alaka göstermesinde büyük fayda var. bu aynı zamanda bir demokratik eğitim sürecidir. Şimdi içeride görüyorsunuz henüz kimlik tespitleri yapılıyor ama savunmalar başladığı zaman bundan önceki davalarda da gördüğümüz gibi bazı özellikle er ve erbaş konumunda olanlar savunmalarını yaparken, işte kanunsuz emirden falan söz edecekler burada da olacak muhtemelen dolayısıyla bu davaların ve 15 Temmuz'da yaşananların aynı zamanda askerin demokratik eğilimi içinde çok önemli bir veritabanı oluşturduğunu görmemiz lazım medyanında buna katkıda bulunması lazım" şeklinde konuştu.

"Amerika Birleşik Devletleriyle bir takım ön yargılardan kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşıyoruz"

Yabancı basının 15 Temmuz davalarını takip etmemesi gerekliliğine vurgu yapan Nabi Avcı," Yabancı basın dikkat ederseniz burada yabancı basını göremiyorum. Bu günlerde diyelim ki Amerika Birleşik Devletleriyle bir takım ön yargılardan kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bütün bu ön yargıları besleyen yapılardan biri şuanda Amerika'dan yönetiliyor. Buradaki davada işte o yapının ne olduğunu ne olmadığını çok net gösteren örneklerle dolu bir dava bu. Dolayısıyla Amerikan medyasında, yabancı basınında bu davaları gelip izlemesinde fayda var. Şehitler Köprüsü deyip geçmeyin İstanbul gibi bir dünya metropollerinin göbeğinde eğer tanklar köprüye çıkmışsa sivil vatandaşlara top atışıyla makinalı tüfeklerle saldırılmış ise bununda dünya medyasında da bir karşılığı olması lazım. Brooklyn'de benzer bir olay olsaydı. Dünya buna nasıl tepki gösterirdi nasıl ilgi gösterirdi. Dolayısıyla yabancı basınında da yerli basınında bu konulara yakından ilgilisini çekmek bakımından hepimize görevler düşüyor. Bizim bu davaları takibimizin bir amacı da budur zaten. Şehit yakınlarımız gazilerimizle birlikteyiz" diye konuştu.

"Gazilerimize özellikle çok teşekkür ediyorum" diyen Avcı,"Bu davalarda o gece değil bu süreçlerde de gazilerimiz üzerlerine düşen vatani görevi çok büyük bir şuurla vatan severlikle yerine getiriyorlar. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Şehit yakınlarımıza da tekrar sabır niyaz ediyoruz. Onlara da bütün bu süreçler boyunca çok zor ama tüm bu süreç boyunca gösterdikleri sabır için çok teşekkür ediyoruz sabırlar diliyoruz. İnşallah davalar hiç bir şekil hatasına usul hatasına düşünülmeksizin tamamlandıktan sonra bütün sanıklar gereken cezayı alacaklar inşallah" dedi.

( ZA- AK- HK-

Nabi Avcı, "Amerika Birleşik Devletleriyle Bir Takım Ön Yargılardan Kaynaklanan Bazı Sıkıntılar...
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Nabi Avcı, 'Amerika Birleşik Devletleriyle Bir Takım Ön Yargılardan Kaynaklanan Bazı Sıkıntılar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da turfanda soğan hasadı başladı, fiyatlar düşmesi bekleniyor
    06 Nis Adana'da turfanda soğan hasadı başladı, fiyatlar düşmesi bekleniyor

    Adana'da hasat başlayan turfanda soğanın fiyatlarının bayramdan sonra düşmesi bekleniyor. Bu yıl Adana'da verim düşüklüğü yaşanan soğanlarda, bayramdan sonra sökülecek olanların daha yüksek verim getirmesi bekleniyor. Türkiye genelindeki depolarda soğan stoklarının azaldığı belirtiliyor. Tarladaki fiyatlar şu anda kilogramı 18-20 lira arasında değişiyor. Ramazan Bayramı'ndan sonra fiyatların düşmesi ve ihracat kapılarının açılması bekleniyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Milletlerarası Anlaşmayı Onayladı
    06 Nis Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Milletlerarası Anlaşmayı Onayladı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 2 milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı. Anlaşmalar, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu arasında yapılan değişiklikleri içeriyor. Ayrıca, Ankara'da imzalanan Tarım ve Kırsal Kalkınma için IPARD III Yardımı 2021-2027 Finansman Anlaşması da onaylandı.

  • TBD Eskişehir Şubesi Üyeleri İftar Programında Buluştu
    06 Nis TBD Eskişehir Şubesi Üyeleri İftar Programında Buluştu

    Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Eskişehir Şubesi üyeleri, TBD Eskişehir Şube Başkanı Barış Günaydın'ın konuşmasıyla başlayan bir iftar programında bir araya geldi. Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu ve Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu'nun da katıldığı iftarda, bilişim sektörüyle ilgili gelişmeler ele alındı.

  • İstanbul Boğazı'nda Sis Nedeniyle Geçici Trafiğe Kapatıldı
    06 Nis İstanbul Boğazı'nda Sis Nedeniyle Geçici Trafiğe Kapatıldı

    İstanbul Boğazı'nda sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis nedeniyle İstanbul Boğazı çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı. Sis nedeniyle bazı yerlerde görüş mesafesi de zaman zaman düştü. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Boğaz hattının çift yönlü olarak gemi trafiğine kapandığı öğrenildi.

  • İstanbul'da Sis Nedeniyle Vapur Seferleri İptal Edildi
    06 Nis İstanbul'da Sis Nedeniyle Vapur Seferleri İptal Edildi

    İstanbul'un bazı bölgelerinde sis etkili olurken, Sarıyer'de Boğaz'da sis bulutları görüntülendi. Şehir Hatları tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

  • Emniyet Genel Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü: Hayatları pahasına müdahale
    06 Nis Emniyet Genel Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü: Hayatları pahasına müdahale

    Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli cisim ve patlayıcı düzeneklere müdahale ediyor.

  • Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatı hala aranıyor
    06 Nis Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatı hala aranıyor

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçen yıl batan Kafkametler gemisinin kayıp 7 mürettebatını bulma çalışmaları hala devam ediyor. Geminin enkazının kaldırılması için özel bir şirket tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

  • Kırklareli Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı Seçimi İptal Edildi
    06 Nis Kırklareli Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı Seçimi İptal Edildi

    Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde gerçekleşen belediye başkanlığı seçimi iptal edildi. İl Seçim Kurulu, kısıtlı 2 kişinin oy kullanmasına itiraz üzerine seçim tekrarına karar verdi.

  • Keban-Malatya Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Taşınmazlar Kamulaştırılacak
    06 Nis Keban-Malatya Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Taşınmazlar Kamulaştırılacak

    Cumhurbaşkanı Kararı ile Keban ile Malatya arasında tesis edilecek enerji iletim hattı projesi kapsamında bazı taşınmazlar kamulaştırılacak. Proje kapsamında güzergah değişikliği yapılması gerektiğinden 220 numaralı direk yeri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele istimlak edilecek.

  • Bayram Tatili Boyunca Ülkede Sağanak Yağış Bekleniyor
    06 Nis Bayram Tatili Boyunca Ülkede Sağanak Yağış Bekleniyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, bayram tatili boyunca ülkede hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceğini, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağını açıkladı. Vatandaşların bu duruma dikkat etmeleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarını takip etmeleri gerektiği belirtildi.

  • TESK Genel Başkanı: Bayram tatilinde trafik kurallarına riayet edin
    06 Nis TESK Genel Başkanı: Bayram tatilinde trafik kurallarına riayet edin

    TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayram tatilinde şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu. Palandöken, geçmiş yıllarda bayram ziyaretlerinde meydana gelen kazaların büyük bir çoğunluğunun ihmallerden kaynaklandığını belirterek, sürücülerin aşırı hız, alkollü direksiyon başına geçme, emniyet kemeri takmama gibi hatalardan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen trafik kaza kara noktalarını incelemeleri gerektiğini vurguladı.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Personeliyle Bayramlaştı
    06 Nis Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Personeliyle Bayramlaştı

    Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, personeliyle bayramlaşmaya başladı. Başkan Akın, tüm personelle bir araya gelerek çalışmalarında kolaylıklar diledi ve Balıkesir için birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.


Advertisement