Naci Ağbal: "Maslak Sanayi Sitesinin Hayata Geçmesi İçin Elimden Gelen Her Türlü Desteği Vereceğim" - Son Dakika
Genel

Naci Ağbal: "Maslak Sanayi Sitesinin Hayata Geçmesi İçin Elimden Gelen Her Türlü Desteği Vereceğim"

Naci Ağbal: "Maslak Sanayi Sitesinin hayata geçmesi için elimden gelen her türlü desteği vereceğim"KASTAMONU - Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, yatırım programına alınan Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi'nin nihai olarak hayata geçmesi noktasında her türlü desteği...

27.03.2019 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Naci Ağbal: "Maslak Sanayi Sitesinin hayata geçmesi için elimden gelen her türlü desteği vereceğim"

KASTAMONU - Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, yatırım programına alınan Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi'nin nihai olarak hayata geçmesi noktasında her türlü desteği vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Kastamonu'da özel bir düğün salonunda düzenlenen 'Kastamonu Esnaf Buluşması' toplantısına katıldı. Maslak Sanayi Sitesi esnaflarıyla bir araya gelen Ağbal, S.S. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir proje olduğunu kaydetti.

Kastamonu ekonomisine değer katacak, üretimi ve istihdamı artıracak olan projeye hükümet olarak sahip çıktılarını ifade eden Ağbal, "Ben Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü kendisine de anlattığımızda aynı ölçüde kendisi de bu projeye ilgi ve alaka gösterdiler. En son Cumhurbaşkanımıza 2019 yatırım programını arz ettiğimde bu projeden de bahsettiğimde kendileri de büyük bir memnuniyetle Kastamonu'daki bu küçük sanayi sitesinin yatırım programına dahil edilmesi hususundaki teklifimizi kabul ettiler. Ben sizler adına Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Şimdi artık programa girmiş bir projeyle ilgili konuşuyoruz. Bir an önce çizimleri yapılan taslakları oluşturulan bu projenin nihai uygulama projelerinin yapılması arkasından da bununla ilgili kaynağın temin edilmesi gerekiyor. Bu aşamalarda da Kastamonu'yu seven bir kardeşiniz olarak, bu işlerle ilgili görevli bir kurumun başında bir kardeşiniz olarak, bundan sonraki aşamalarda da bu projenin süratle hayata geçmesi ve en kısada sürede tamamlanması için elimden gelen her türlü desteği vereceğim. Aslında bu proje birçok bakımdan önemlidir. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, hükümetimizin esnafımıza, sanayicimize olan olumlu bakış açısı, belediye başkanımızın, milletvekilimizin bu projeye sahip çıkmaları ve 600'ü aşan girişimcimizin bu projeye inanarak bu kooperatife üye olmanız bizi bugünlere getirdi. Dolayısıyla hükümetiyle, belediyesiyle, kooperatifiyle, esnafıyla bir ve beraber olursak aşamayacağımız hiç bir şey yok" dedi.

Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesinin çevreci bir sanayi sitesi olduğunu vurgulayan Ağbal, "Sanayi sitesinde camisi, sosyal donatıları, çıraklık okulları olacak. Çok güzel alt yapısı olacak. Yağmur suyu toplanıp depolanacak. Yağmur suyu bile israf edilmeyecek. Orijinal taraflarından biri de bütün dükkanların çatısı güneş panelleri ile donatılacak. Dolayısıyla güneş enerjisini de kullanmak suretiyle küçük sanayimizin ihtiyacı olan enerjiyi burada üretmiş olacağız. Yeşil bir sanayi sitesi, enerji verimliliğini esas alan bir sanayi projesi, insanı merkeze koyan bir sanayi projesi, sizlerin işini aşını büyütecek bir proje olacak" diye konuştu.

"Sanayi esnaflarımızın kafasında en ufak bir tereddüt kalmasın, mevzuata uygun yapacağız"

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, S.S. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi projesi hakkında bilgiler vererek, şunları kaydetti: "Burayı 2B'den programa aldırmaya başardık. 2B'den de günü geldiğinden satın almak için müracaat ettik. Naci Ağbal bize yardımcı oldu. Biz yaklaşık 340 metrekare alanı biz 5,5 TL'den satın aldık. Türkiye'deki en düşük fiyattır. Biz işimizi hem tekniğine hem mevzuatına uygun yaptık. 2B'den paramızı yatırarak, mülkiyetin sahibi olduk. Şu anda tapuları kooperatifimiz adına tescillendi. Yerimizi genişletmek gerekiyordu. Belediye olarak kamulaştırma kararı aldık. Kararımız onaylandı. Sayın valimizde yardımcı oldular. Kamulaştırmalara da başladık. Ondanda hızlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sanayi Bakanlığımıza müracaatımızı yaptık. Programa alınmasını talep ettik. Biz işimizi harfi harfine yaptık. 19 Şubat tarihinde resmi karar ile Maslak Küçük Sanayi Sitesi programa alındı. Çok önemli bir şey. Bundan sonrada hızla devam edecektir. Bu sanayilerimiz kentsel dönüşüm programı kapsamında yüzde 100'ü destek olacak şekilde yapılacak. Bu da esnaflarımız için büyük bir avantaj demektir. Bundan sonraki isteğimizde buranın TOKİ tarafından bir an önce yapımına başlanması. İhaleler yapıldığında TOKİ tarafından bir an önce yapılıp, bitirilecek ve Kastamonu'nun hizmetine sunulacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kastamonu için en önemli projelerden bir tanesi. Kastamonu Belediyesi olarak da bu projenin içinde yer almaktan daha doğal bir şey yoktur. Bugüne kadar bunun içinde yer aldık. Bundan sonrada hızlı bir şekilde yapılması içinde yer almaya devam edeceğiz. Bu bizim için çok önemli bir konu. Sanayilerimizin mevcut yerlerinin ne olacağı konusunda da mülkiyet sahibi arkadaşlarımızla toplanıp, sizlerin öngördüğünüz şekilde, mevzuata uygun bir şekilde yaparız. Burada sizin görüşleriniz çok önemli. Kafalarda en ufak tereddüt kalmasını istemiyorum" ifadelerini kullandı.

S.S. Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Sirkecioğlu da, projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Naci Ağbal: "Maslak Sanayi Sitesinin Hayata Geçmesi İçin Elimden Gelen Her Türlü Desteği Vereceğim"
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Naci Ağbal: 'Maslak Sanayi Sitesinin Hayata Geçmesi İçin Elimden Gelen Her Türlü Desteği Vereceğim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tunceli'de Dilendirilen veya Çalıştırılan Çocuk Bulunmuyor
    18 Mar Tunceli'de Dilendirilen veya Çalıştırılan Çocuk Bulunmuyor

    Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan saha çalışmaları sonucunda, dilendirilen ya da çalıştırılan çocuk bulunmadığı belirtildi. İl genelinde çocuk işçi çalıştırılabilecek sektörler düzenli olarak denetlenirken, emniyet müdürlüğü, İş-Kur ve Göç İdaresi ile koordinasyon sağlanıyor. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir, 16 yaş altı çocukların çalıştırılmasına kesinlikle izin verilmediğini ve ilde çocukların dilenmediğini ya da dilendirilmediğini belirtti.

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hububat Sektörü İhracatını Artırdı
    18 Mar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Hububat Sektörü İhracatını Artırdı

    Güneydoğu Anadolu bölgesindeki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, yılın ilk 2 ayında ihracatını yüzde 19,5 artırarak 560 milyon dolara taşıdı. Irak, Cibuti, Libya, Gana ve Togo gibi Afrika ülkeleri en büyük ihracat pazarları arasında yer aldı.

  • Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı
    18 Mar Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

    Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Ayyıldız, mesajında, 109 yıl önce Çanakkale'de yedi düvele karşı verilen var oluş mücadelesinde elde edilen zaferin ardından 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe altın harflerle yazdıran aziz şehitleri ve gazileri bir kez daha minnetle yad ettiğini belirtti.

  • Kayseri'de 12 kişi uyuşturucu ticareti suçundan tutuklandı
    18 Mar Kayseri'de 12 kişi uyuşturucu ticareti suçundan tutuklandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından geçtiğimiz 1 hafta içerisinde uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan çalışmalarda 12 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve 29 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı. Kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla uyuşturucu satıcılarına ve kullanıcılarına karşı mücadele devam edeceği bildirildi.

  • Van'da Polis Operasyonunda Gümrük Kaçağı Malzemeler Ele Geçirildi
    18 Mar Van'da Polis Operasyonunda Gümrük Kaçağı Malzemeler Ele Geçirildi

    Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, gümrük kaçağı malzemeler ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında sigara, elektronik sigara, puro, külçe altın, tarihi eser niteliğinde olan heykel ve taş objeler bulunuyor.

  • Van'da 17 kişi tutuklandı
    18 Mar Van'da 17 kişi tutuklandı

    Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda değişik suçlardan aranması bulunan 17 kişinin tutuklandığı belirtildi. Ayrıca, yapılan operasyonlarda ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca, bıçak, kaçak sigara ve kaçak tüp ele geçirildiği ifade edildi.

  • Van'da polis ekipleri tarafından 3 organizatör tutuklandı
    18 Mar Van'da polis ekipleri tarafından 3 organizatör tutuklandı

    Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti yapan şahısların deşifre edilmesi ve düzensiz göçmenlerin yakalanması amacıyla yapılan operasyonlarda 11 organizatör hakkında adli işlem yapıldı ve 3 organizatör tutuklandı.

  • Van'da 36 Kilogram Eroin Ele Geçirildi
    18 Mar Van'da 36 Kilogram Eroin Ele Geçirildi

    Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 36 kilo 500 gram eroin, 60,10 gram metamfetamin ve 6,28 gram esrar ele geçirildi. 12 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

  • Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanlığına 11. kez seçildi
    18 Mar Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanlığına 11. kez seçildi

    Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda Devlet Bahçeli, 11'inci kez partisinin genel başkanlığına seçildi. Bahçeli, 27 yıldır MHP'nin başında bulunmaktadır.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • Anka Haber Ajansı 18 Mart Pazartesi Gündemi
    18 Mar Anka Haber Ajansı 18 Mart Pazartesi Gündemi

    ANKA HABER AJANSI 18 MART PAZARTESİ GÜNDEMİ

  • AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir, Projelerini Tanıttı
    18 Mar AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir, Projelerini Tanıttı

    AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir, Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen proje tanıtım toplantısında bölgenin ihtiyaçlarına ve acil çözüm bekleyen sorunlara eğileceklerini belirtti. Büyüközdemir, Safranbolu'ya dair projelerini hayata geçirmek istediğini ve hizmet etmeyi umut ettiğini ifade etti.


Advertisement