Naci Taşdöğen: Başçavuş Rolü Benimle Özdeşleşti - Son Dakika
Güncel

Naci Taşdöğen: Başçavuş Rolü Benimle Özdeşleşti

Usta oyuncu Naci Taşdöğen, Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen söyleşide hayranlarıyla buluştu.

06.07.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzun yıllar 'Emret Komutanım' dizisinde 'Ahmet Başçavuş' tiplemesiyle seyircinin gönlüne taht kuran Naci Taşdöğen, Aliağa Belediyesi'nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

Sohbet havasında geçen söyleşide; Moderatör Atilla Arcan'ın sorularını samimiyetle yanıtlayan Naci Taşdöğen, "Başçavuş rolü benimle özdeşleşti. Bugün bile yolda yürürken askerler beni gördüklerinde hemen esas duruşa geçerek selam veriyorlar. Beni gerçekten asker zannediyorlar. Ancak bu durumdan hiç rahatsız olmadığım gibi büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum"dedi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN BAŞARI BELGESİ

'Emret Komutanım' dizisinde oynadığı Astsubay rolünden dolayı Genel Kurmay Başkanlığı'ndan kendisine başarı belgesi verildiğini açıklayan Taşdöğen, şöyle konuştu: "Disipliniyle, üstlerine davranışlarıyla, askere yaklaşımıyla, bir Astsubayın nasıl olması gerektiğini tam olarak anlattığım için başarı belgesine layık görüldüm. Ayrıca yine bir grup Astsubay bir araya gelerek bana bir ödül verdi. Kariyerimde birçok kez ödül aldım, ancak şahsıma layık görülen en anlamlı ödüller bunlar oldu. Çünkü ben askerliği çok seviyorum, vatani görevimi yaptım, ama şu anda bile beni yeniden askere çağırsalar hiç düşünmeden koşarak giderim. Eğer oyuncu olmasaydım kesinlikle asker olurdum. Bu anlamda 'Emret Komutanım' dizisinde canlandırdığım karakter ile rol icabı da olsa bir nevi hayalimi de gerçekleştirmiş oldum"

ASTSUBAY KARAKTERİNİ HALKA SEVDİRMEK İSTEDİM.
Emret Komutanım dizisi için kendisinden çok sert ve disiplinli bir Astsubayı canlandırmasını istediklerinde bu talebe karşı çıktığını anlatan Taşdöğen, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bana rolü teklif edenlere Astsubaylar bir ordunun bel kemiğidir, bütün askerlerin babasıdır dedim. Oynadığım karakterin, disiplinli bir adam olmasını ama aynı zamanda da babacan bir adam olmasını istediğimi söyledim. Oynadığım Astsubay karakterini halka sevdirmek istedim. Bunu da başardım. Hatta Astsubaylığı o kadar iyi bir karakter olarak yansıtmışım ki topluma, bir gün yaşlı bir teyze beni yolumdan çevirerek, 'Benim torunumun askerlik çağı geldi. Sen çok iyi bir askersin. Torunumu senin yanına gönderelim de senin yanında askerlik yapsın' dedi."

NEFES' FİLMİNDE OYNAYAMAMAK İÇİMDE UKDE OLARAK KALDI
Terör örgütü ile mücadele eden bir komando timinin öyküsünü konu alan 'Nefes' filmindeki başrolün Mete Horozoğlu'dan önce kendisine teklif edildiğini dile getiren Taşdöğen, şunları söyledi: "Sanat hayatım boyunca oynamadığım rol kalmadı diyebilirim. Ancak Mete Horozoğlu'nun başrolünü oynadığı Nefes filminde oynamayı da çok isterdim. Kaldı ki Mete'nin rolünü ilk olarak bana teklif etmişlerdi, fakat başka bir oyunun provalarında olduğum için rolü kabul edememiştim. İtiraf etmem gerekirse 'Nefes' filminde oynayamamak içimde ukde olarak kaldı. Sanat hayatım boyunca bir yüzbaşıyı veya binbaşıyı oynamayı hep istemişimdir."

DİZİMİ TİYARO MU?

Ahmet Başçavuş rolü yüzünden, oynamaktan çok büyük mutluluk duyduğu çeşitli tiyatro projelerini ertelemek zorunda kaldığını dile getiren Taşdöğen, 'Dizimi, tiyatro mu?' sorusuna şöyle yanıt verdi: "Dizi para içindir, sinema kariyer içindir ama tiyatro bir yaşam biçimidir. Dolayısıyla asla para gözetmem. Sahneye çıktığımda seyircinin alkışları ile karşılaşmak benim için trilyonlar değerindedir. Seyircinin alkışlarını hiçbir şeye değişmem."

SESLENDİRME KONUSUNDA AMERİKA'DAN PATENTLİYİM.

Oyunculuğun yanı sıra seslendirme sanatçılığı gibi mesleğinin gerektirdiği her alanda çalıştığını sözlerine ekleyen Taşdöğen, "Tiyatro ve sinema hayatımın yanında dublajda yapıyorum. Dublajda herkesçe bilinen, dünyaca ünlü çizgi film kahramanı Donald Duck'ı seslendirdim. Donald Duck'ı seslendirme konusunda Amerika'dan patentliyim. Donald Duck'ı seslendirdiğim için Amerika'dan özel bir başarı belgesi de aldım. Hollywood'da oynayan sanatçılarının isimlerinin çakıldığı yerde Donald Duck'ın isminin altında seslendirmen olarak benim ismim yer alıyor. Bu benim için çok güzel bir duygu" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Naci Taşdöğen: Başçavuş Rolü Benimle Özdeşleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Atatürk Üniversitesi, 2023 yılında yapılan patent başvuruları için ödül töreni düzenledi
    12:20 Atatürk Üniversitesi, 2023 yılında yapılan patent başvuruları için ödül töreni düzenledi

    Atatürk Üniversitesi, akademik alanda yapılan başarılı çalışmaları ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirdiği törenlerine bir yenisini daha ekledi. 2023 yılında yapılan patent başvuruları kapsamında ödül almaya hak kazanan öğretim üyeleri ve grup üyeleri, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda bir araya geldi. Törende, 97 ulusal ve 43 uluslararası olmak üzere toplamda 140 patent başvurusunda bulunan öğretim üyeleri başarı belgelerini aldı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yapılan atılımlar sayesinde dünya üniversiteleri ile rekabet edebilecek seviyeye ulaştıklarını belirtti.

  • Tokat'ta Otomobil ile Tarım Aracı Çarpıştı: 1'i Ağır İki Kişi Yaralandı
    12:20 Tokat'ta Otomobil ile Tarım Aracı Çarpıştı: 1'i Ağır İki Kişi Yaralandı

    Tokat'ın Erbaa ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile tarım aracı çarpıştı. Kazada, patpat sürücüsü ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Antalya'da horoz dövüşü iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı
    12:19 Antalya'da horoz dövüşü iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde horoz dövüşü yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 5 horoz, 3 demir kafes, 7 dövüş kafesi, 1 ring ve 105 bin 925 lira nakit para ele geçirildi. Gözaltına alınan 16 kişiye toplam 102 bin 80 lira ceza kesildi. Dövüştürülen horozlar veteriner tarafından muayene edildikten sonra Antalya Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Msb Yetkilisi: Kürecik Radarından Elde Edilen Bilgilerin NATO Müttefiki Olmayan Ülkelerle Paylaşımı Söz Konusu Değil
    12:19 Msb Yetkilisi: Kürecik Radarından Elde Edilen Bilgilerin NATO Müttefiki Olmayan Ülkelerle Paylaşımı Söz Konusu Değil

    Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) üst düzey bir yetkili, Kürecik'teki NATO radarının İran'ın İsrail'e misilleme saldırısı esnasında İsrail'e bilgi aktarıp aktarmadığına dair, "Kürecik radarı, tamamen ulusal güvenliğimiz gereği kurulmuş olup, NATO müttefiki ülkelerin korunmasını amaçlamaktadır. Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

  • Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e Türkiye ziyaretinde döner ikramı
    12:19 Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e Türkiye ziyaretinde döner ikramı

    Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in Türkiye ziyaretinde, Berlin'den 60 kilogram döner götürüleceği açıklandı. Döner dükkanı işleten Arif Keleş, Cumhurbaşkanı Steinmeier'in İstanbul'da vereceği davette döner ikramında bulunacağını belirtti. Keleş, Cumhurbaşkanı ile döner kesmeyi planladıklarını ve dönerin Almanya'da hazır yemek sektöründe birinci sırada yer aldığını ifade etti.

  • Mağarada define faciası: 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
    12:18 Mağarada define faciası: 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan 3 defineci jeneratörden sızan gaz sonucu hayatını kaybetti. Şahıslardan birinin cansız bedeni mağara girişinde, ikisi de mağaranın içerisinde jandarmanın arama kurtarma köpeklerince bulundu. Definecilerin cansız bedenleri otopsi için çıkarılacak.

  • İstanbul'da 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi
    12:15 İstanbul'da 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi

    İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde Deniz Polisi tarafından düzenlenen operasyonda, 1 buçuk ton kaçak midye ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube ekipleri, Beylikdüzü ilçesi Kavaklı sahilinde kaçak midye avcılarına yönelik bir dizi operasyon gerçekleştirdi. Polis, 60 çuval içinde 1,5 ton ağırlığında kaçak ve yasak bölgede midye ele geçirdi. Gözaltına alınan kaçak midye avcılarına para cezası kesildi ve ele geçirilen midyeler denize geri döküldü.

  • Karesi Belediye Başkanı Hanımeli Pazarı'nı Ziyaret Etti
    12:15 Karesi Belediye Başkanı Hanımeli Pazarı'nı Ziyaret Etti

    Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Hanımeli Pazarı'nı ziyaret ederek çalışma mesaisine başladı. Başkan Akbıyık, pazar yerindeki stantları gezerken bayanlar tarafından büyük ilgi gördü.

  • Taşoluk Fatih Ortaokulu, Yıldızlar Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu oldu
    12:14 Taşoluk Fatih Ortaokulu, Yıldızlar Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu oldu

    Tekirdağ'da düzenlenen Yıldızlar Okullararası Türkiye Şampiyonası'nda Afyonkarahisar'daki Taşoluk Fatih Ortaokulu öğrencileri takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. Bu büyük başarı, okul ve şehirde büyük bir gurur yaşattı. Sporcuların azmi ve disiplinli çalışmaları bu zaferde önemli bir rol oynadı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


Advertisement