Nadal, Rio'da Zirvede - Son Dakika
Spor

Nadal, Rio'da Zirvede

Nadal, Rio\'da Zirvede

Dünya bir numarası Rafael Nadal, Avustralya Açık sonrasında katıldığı ilk turnuva olan Rio Açık’ta şampiyonluğa ulaştı.

26.02.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Venus, Serena'nın rövanşını aldı

Avustralya Açık'ta finalde mağlup olduktan sonra Rio Açık'a kadar hiçbir turnuvaya katılmayan Rafael Nadal, Brezilya'da katıldığı organizasyonun finalinde Alexandr Dolgopolov'la mücadele etti. 6-3 ve 7-6 ile karşılaşmayı noktalayan İspanyol raket, kariyerinin 62. turnuva zaferini elde etti.

Yarı finaldeki Pablo Andujar maçının aksine karşılaşmaya iyi giren Nadal, dördüncü oyunda servis kırarak avantajı eline geçirdi. Daha sonra rakibine verdiği servis kırma puanlarını korumayı başaran 28 yaşındaki tenisçi, 6-3'le öne geçti. Nadal, ikinci setin başında bir kez daha servis kırsa da bu defa Dolgopolov servisini geri almayı başardı. Tie break'i de 7-3'le noktalayan İspanyol raket, böylece Brezilya'da oynadığı maçlardaki yenilmezlik serisini sürdürdü.

Finalin ardından kupa kazanmanın her zaman için çok özel olduğunu belirten 13 kez Grand Slam şampiyonu, sakatlıktan dönüp ilk kez düzenlenen büyük bir turnuvayı kazanmanın daha da özel olduğunu dile getirdi.

16 winner yapan Nadal, karşılaşma boyunca 34 winner'a imza atan rakibinin yarısından daha az puan vuruşu yapsa da upaya uzanan taraf oldu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Nadal, Rio'da Zirvede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement