Nadir Görülen Hastalığı Sebebiyle Sadece Gülüyor - Son Dakika
Yaşam

Nadir Görülen Hastalığı Sebebiyle Sadece Gülüyor

Nadir Görülen Hastalığı Sebebiyle Sadece Gülüyor

Nadir görülen ‘Mutlu Kukla hastalığı’ bulunan 13 yaşındaki Mustafa Mert Deneri, sinirlense de mutlu olsa da duygularını sadece gülerek ifade edebiliyor.

27.11.2018 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nadir görülen 'Mutlu Kukla hastalığı' bulunan 13 yaşındaki Mustafa Mert Deneri, sinirlense de mutlu olsa da duygularını sadece gülerek ifade edebiliyor. Mustafa Mert'in en büyük tutkusunun Göztepe olduğunu belirten anne Ayşe Deneri, oğlunun Göztepeli futbolcularla görüşmeyi çok istediğini söyledi.

Ayşe ve Ahmet Deneri çiftinin iki çocuğundan biri olan Mustafa Mert Deneri, 'Mutlu Kukla hastalığı' olarak da bilinen 'Angelman' sendromuna sahip. Henüz 6 aylıkken gelişmesinde gerileme olduğunu fark eden aile, çocuklarını doktora götürdü. 11 aylık olduğunda ise Mustafa Mert'in Mutlu Kukla hastası olduğu anlaşıldı. Nadir görülen sendrom sebebiyle yüzünde hep bir gülümseme ile yaşayan Mustafa Mert, sinirlendiği zaman bile etrafa gülücükler saçıyor. Yürüyemeyen ve konuşamayan Mustafa Mert'in en büyük aşkı ise Göztepe. Oğullarının Göztepe aşkını fark edince her maçını statta izletmek için büyük emek harcayan Deneri çifti, sabah erken saatlerde engelli kontenjanından bilet alabilmek için yola koyuluyor. Oğlunun tribünde büyük bir coşku ile maç izlediğini ifade eden anne Ayşe Deneri, "Hissettiğim kadarıyla en büyük hayali Göztepeli futbolcuların ilgisini görmek" dedi.

"Yaşayarak öğrendim"

Mustafa Mert'in gelişiminin, 6 aydan sonra gerilmeye başladığını kaydeden anne Deneri, şöyle konuştu:

"Doktora götürdüğümüzde çeşitli tetkikler yapıldı ve 11 aylıkken hastalığını öğrendik. Sonrasında özel eğitime başvurduk. Çünkü bu hastalığın bir tedavisi yok. Bu hastalığın özelliği; sinirlense de gülse de çocuk kendini gülerek ifade ediyor. Ben artık sinirlendiği için mi yoksa mutlu olduğu için mi güldüğünü yaşayarak öğrendim."

"En büyük hayali onların ilgisini görmek"

Mustafa Mert'i hayata bağlayan şeyin Göztepe tutkusu olduğunu söyleyen Deneri, "Tezahüratlar başlayınca Mustafa Mert coşuyor. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye tezahürat yapıldığında üzerine alınıyor ve çok heyecanlanıyor. Hemen hemen her maçını izlemeye gidiyoruz ama bilet alırken zorluk yaşıyoruz. Sabah erkenden kuyruğa girmek gerekiyor. Engelli kontenjanı zaten az. Çocuğu illaki birine bırakmam gerekiyor, ya da onunla birlikte gitmek durumunda kalıyorum. Göztepeli futbolcularla çok kısa süreli bir tanışması oldu ama hissettiğim kadarıyla en büyük hayali onların ilgisini görmek. Mustafa Mert çok yavaş ilerliyor. İğne ile kuyu kazıyoruz. Tek isteğim kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelmesi" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Nadir Görülen Hastalığı Sebebiyle Sadece Gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement