Nadir Güllü'den Bayrama Özel Sütlü Nuriye Tarifi - Son Dakika
Güncel

Nadir Güllü'den Bayrama Özel Sütlü Nuriye Tarifi

Nadir Güllü\'den Bayrama Özel Sütlü Nuriye Tarifi

Baklava ustası Nadir Güllü, Kurban Bayramı’nda sofralar için sütlü Nuriye tarifi verdi.

10.10.2013 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaliteli ve bol malzemeyle iyi bir Sütlü Nuriye yapılabileceğini ifade eden Güllü, Sütlü Nuriye'nin pişirilme süresinin 35-40 dakika civarında olması gerektiğini söyledi. Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, Kurban Bayramı öncesinde hafif bir tatlı olması nedeniyle tercih edilen Sütlü Nuriye'nin tarifini verdi. Tatlı imalathanesine girerek, ustalarla birlikte Sütlü Nuriye yapan Nadir Güllü, iyi bir Sütlü Nuriye için kaliteli ve bol malzemenin gerektiğini söyledi.Fıstığın aşırı zamlanmasından dolayı fındığa daha çok ağrılık verdiklerini ifade eden Nadir Güllü, “Bu sene fındık hem hesaplı olduğu için bu sene bayramda Sütlü Nuriye'yi arttırmayı hedefledik. Fındık çok faydalı bir gıdadır. Şerbet de sütlü olduğu için çok hafif oluyor” diye konuştu.

"İYİ BİR SÜTLÜ NURİYE İÇİN KALİTELİ VE BOL MALZEME GEREKİYOR"

İyi bir Sütlü Nuriye tatlısı için kaliteli ve bol malzeme gerektiğini dile getiren Nadir Güllü, “Yufkaları baklava yapar gibi tek tek atıyoruz. Hamuru çok ince yufka haline getiriyoruz. Bizim mesleğimiz emek ister, güç ister. Önemli olan file fındığın kalitesinin çok iyi olması lazım ve bol atılması lazım” dedi.Sütlü Nuriye'nin hafif bir tatlı olmasından dolayı sıkça tercih edildiğini belirten Güllü, şunları söyledi;

“Fındığın içindeki vitamin ölmesin diye bunun pişirme derecesi 35-40 dakika civarında oluyor. Bunun şerbetinin yarısından çoğu süttür. Hem hafif, hem faydalı bir tatlı.”Baklava ustası Nadir Güllü, ayrıca fıstık üreticilerine seslenerek, fıstığı stok etmelerine sitem etti.

MURAT HOROZ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nadir Güllü'den Bayrama Özel Sütlü Nuriye Tarifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement