Nagehan Alçı: Başörtüsü yasaklarına karşı kampanyanın ilk imzacısıdır Sezen Aksu! - Son Dakika
Güncel

Nagehan Alçı: Başörtüsü yasaklarına karşı kampanyanın ilk imzacısıdır Sezen Aksu!

Nagehan Alçı: Başörtüsü yasaklarına karşı kampanyanın ilk imzacısıdır Sezen Aksu!

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Sezen Aksu'nun kötü niyetle saygısızlık edecek, dince kutsal görülen değerlere dil uzatacak bir insan olmadığını belirterek, "Kardeş olarak gördüğü başörtülü dindar insanların haklarını kendinin hakkı gibi böyle kalpten savunmanın adıdır. Böylesine içten ve derin demokrat aydındır Sezen Aksu" yorumunda bulundu.

24.01.2022 12:16  Güncelleme: 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alçı, yazısında Sezen Aksu'nun 2010 yılında yalısında verdiği bir davette başörtülü insanların hakkını savunduğunu belirtirken, 'Herkes haddini bilecek' diyen bir kişiye de "Sen kendini o insanlardan üstün görerek onlara haddini bil diyemezsin. O insanlarla sen eşitsin anladın mı, eşit eşit. Sen ben kimiz de 'Yok buraya girsinler de şuraya giremezler' diye buyurabiliyoruz. Her yere girecekler. Senin benim başımız açık diye o insanlardan üstün değiliz anladın mı? Üniversiteye de girecekler. Öğretmen de olacaklar, milletvekili de olacaklar, bakan da olacaklar…" sözleriyle karşılık verdiğini söyledi.

Alçı, Aksu'nun sözleri üzerine eşi, Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın kalkıp Sezen Aksu'ya sarıldığını söylerken, o anın fotoğrafını sosyal medya hesabından da paylaştı.

Alçı, şu ifadeleri kullandı:

"Büyük bir sanatçı olmasının yanı sıra böyle bir vicdan ve adalet çığlığıdır Sezen Aksu…

Bakın dikkat edin soğuk bir Batıcı steril akademisyen gibi "Ben başörtüsü takmayı demokratik bir hak olarak savunuyorum ama asla tasvip etmiyorum onları" gibi bir üslup değildir Sezen Aksu…

Kardeş olarak gördüğü başörtülü dindar insanların haklarını kendinin ya da oğlu Mithat Can'ın hakkı gibi böyle kalpten savunmanın adıdır. Böylesine içten ve derin demokrat aydındır Sezen Aksu.

Başörtüsünün üniversitelerde bile yasak olduğu bir zamanda "Başörtülü kadınlar devlet bakanı da olabilecek" diye yüksek sesle söyleyebilmektir. O yüzden AKDER'in başörtüsü yasaklarına karşı ilk imzacısıdır Sezen Aksu. İlk imzacı…

Bir Türk olduğu halde bu ülkedeki Kürt yurttaşlarımızla, gayrimüslim yurttaşlarımızla biz Türklerin eşit yurttaş olduğunu haykırmaktır.

O dönemin patronu orgenerallerin tehditlerine rağmen bu ülkede yaşayan her yurttaşın dilinden şarkıları inadına söylemiştir.

Sezen Aksu, Hz. Adem ve Havva'ya kasten ve kötü niyetle saygısızlık edecek, dince kutsal görülen değerlere dil uzatacak bir insan asla değildir. Aslında bunu herkes de biliyor. Ama yaşanan bu çılgınlık ortamı tüm gözleri kör ediyor.

Hakiki bir dost olduğunu kanıtlayan Müjde Ar'ın çok doğru ifadesiyle toplu iğne başı kadar bile küçük olan bu hadisenin bu noktalara gelmesi Türkiye'deki anormalizasyon sürecinin göstergelerinden biri."

"MUHAFAZAKARLAR DA KÖTÜ NİYETLE YAZDIĞINA İNANMIYOR"

Alçı'nın yazısı şöyle devam etti:

"Nitekim AK Parti'nin önemli isimlerinden Yasin Aktay, Yeni Şafak'ta yayınlanan yazısında muhafazakar whatsapp gruplarında hiç kimsenin Sezen Aksu'nun kötü niyetle bu sözleri yazdığına inanmadığını ifade etti.

Ben de dindar-muhafazakar arkadaşlarımı tek tek aradım, hiçbiri bu sözlerde kötü niyet görmediğini söyledi. Hatta daha radikal bir çizgide olduğu bilinen Akit gazetesi yazarı Mustafa Albayrak'ı da aradım.

Albayrak da "Nagehan Hanım ben de kötü niyetle ve biz dindarları üzmek için kasıtla yazılmış bir dize olarak görmüyorum Sezen Aksu'nun bu sözlerini" diye konuştu.

Nitekim bu şarkının içinde olduğu albüm kendisi de dindar bir insan olan Polat Yağcı'nın şirketinden çıkmış bir albüm. Prodüktör Yağcı aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'ye çok yakın bir isim.

İnanın bana çok değil 1 ay sonra bile Sezen Aksu etrafından kopan fırtınanın içinin ne kadar boş olduğunu herkes anlayacak.

"Değer mi hiç" diyecekler bugün fırtına koparanlar bile. "Değer mi değer mi değer mi söyle."

Sezen Aksu gibi bir değerimizi üzmeye, duygularımızın, aşklarımızın, kederlerimizin tercümanını kırmaya, yıpratmaya hiçbir şey değmez sevgili okurlar…"

Son Dakika Güncel Nagehan Alçı: Başörtüsü yasaklarına karşı kampanyanın ilk imzacısıdır Sezen Aksu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Kzk : Allah'ın yazısı kaderede küfür ile şarkı yapanda sezen Aksu'dur, Nagehan alçı 13 7 Yanıtla
  • Caner kayalı: Yani diyor ki Alçı hanımefendi.Bir insan eğer topluma faydalı bir şey,bir iyilik,bir güzellik yaptığında bütün insanlığın mukaddesatına küfür etme hakkını kazanıyor.Özet olarak hanımefendinin bize anlatmaya çalıştığı odur.Yani kötü niyet ile küfür etmiyor.İyi düşünceleri ile küfür ediyor,onun için üzerinize alınmayın.Veya İnsanlığın Annesine ve babasına sin kaf etmenin karşılığı sadece küçük bir iyilik demek istiyor.Yani Alçının karşısına birisi çıksa anasına,babasına hakaret etse olsun diyecek. 4 1 Yanıtla
  • salihb: konu hakkında özür yayınlamış olsaydı bu iş bu kadar büyümezdi.yaptığımın arkasındayım der gibi sessizliği tercih etti.sükut ikrardandır. 1 0 Yanıtla
  • Mehmet Yavuz: Yav he he 1 0 Yanıtla

Advertisement