Nagehan Alçı'dan dikkat çeken parlamenter sistem çıkışı: Bu konuda muhalefetin tarafındayım - Son Dakika
Güncel

Nagehan Alçı'dan dikkat çeken parlamenter sistem çıkışı: Bu konuda muhalefetin tarafındayım

Nagehan Alçı\'dan dikkat çeken parlamenter sistem çıkışı: Bu konuda muhalefetin tarafındayım

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 6 muhalefet partisi liderinin bir araya geldiği toplantıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Alçı, "Ahlatlıbel muhalefet zirvesinden renkli notlar" isimli yazısında Başbakanlık hükümet sistemine geçilmesinden yana olduğunu söyleyerek bu konuda iktidarın değil muhalefetin tarafında olduğunu söyledi.

14.02.2022 15:23  Güncelleme: 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, cumartesi günü ilk kez bir çalışma yemeğinde bir araya gelmişti.

Habertük gazetesinin yazarı Nagehan Alçı, köşesindeki "Ahlatlıbel muhalefet zirvesinden renkli notlar…" adlı yazısında 6 muhalefet partisi liderinin bir araya geldiği yemekle ilgili notlarını aktardı.

"ORTAK ADAY BU 6 LİDERDEN BİRİ OLACAK"

Nagehan Alçı, yazısında muhalefet ortak adayının akşam yemeğinde buluşan 6 muhalefet liderinden biri olacağını söyledi. Alçı konuyla ilgili şunları yazdı: "Bugünkü yazıda fazla ayrıntı veremem ama 2023 muhalefet Cumhurbaşkanlığı adayının bu masadan çıkacağına eminim diyebilirim. Yani ortak aday bu 6 lider tarafından belirlenecek ve 6 liderden biri olacak. Bu artık kesin desem yanlış olmaz. Ancak buradan toplantıda isim ve aday meselesinin konuşulduğu sonucu çıkmasın. Konuşulmamış."

Nagehan Alçı'dan dikkat çeken parlamenter sistem çıkışı: Bu konuda muhalefetin tarafındayım

"İKTİDARIN DEĞİL, MUHALEFETİN TARAFINDAYIM

Nagehan Alçı, yazısında Başbakanlık hükümet sisteminden yana olduğunu şu cümlelerle aktardı: "Ben de Türkiye'nin "güçlendirilmiş parlamenter sistem"e ya da başka bir tabirle "Başbakanlık hükümet sistemi"ne geçmesinden yanayım. Bu konuda iktidarın değil muhalefetin tarafındayım. Fakat muhalefet partilerinin 2022 içinde çeşitli politik stratejiler vasıtasıyla parlamentarizme geçiş için bastırmaları gerektiğinde ısrar ediyorum."

Son Dakika Güncel Nagehan Alçı'dan dikkat çeken parlamenter sistem çıkışı: Bu konuda muhalefetin tarafındayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement