Ab, Afrika Boynuzu'na 358 Milyon Dolarlık İnsani Yardım Gönderiyor - Son Dakika
Güncel

Ab, Afrika Boynuzu'na 358 Milyon Dolarlık İnsani Yardım Gönderiyor

Ab, Afrika Boynuzu\'na 358 Milyon Dolarlık İnsani Yardım Gönderiyor

NAİROBİ, 29 Mart (Xinhua) -- Avrupa Birliği (AB), insani krizlerden olumsuz etkilenen Afrika Boynuzu bölgesindeki nüfusa ulaştırmak üzere 358,3 milyon ABD doları değerinde insani yardım tahsis ettiğini açıkladı.

29.03.2023 12:54  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NAİROBİ, 29 Mart (Xinhua) -- Avrupa Birliği (AB), insani krizlerden olumsuz etkilenen Afrika Boynuzu bölgesindeki nüfusa ulaştırmak üzere 358,3 milyon ABD doları değerinde insani yardım tahsis ettiğini açıkladı.

AB'den Pazartesi akşamı yapılan açıklamada, esas olarak gıda güvensizliğinin hedefleneceği kaydedilirken, ayrıca yerlerinden edilmiş kişilerin ve mültecilerin ihtiyaçları ile afet hazırlığı ve acil durum eğitiminin de ele alınacağı söylendi.

Açıklamada, "Mültecilerin ve yerlerinden edilmiş kişilerin acil ihtiyaçlarına da öncelik verilecek. Uluslararası İnsancıl Hukuka saygının geliştirilmesine de özel önem verilecek" denildi.

AB'nin açıklamasında, Kenya, Somali, Etiyopya, Eritre, Cibuti, Uganda, Güney Sudan ve Sudan'ı içeren Afrika Boynuzu bölgesinin uzun yıllardır şiddet olayları ile boğuştuğu ve acil gıda yardımına muhtaç 50 milyondan fazla insanla birlikte çok sayıda ve üst üste gelen insani krizlerle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Finansman, Cibuti (541.600 dolar), Etiyopya (65,54 milyon dolar), Kenya (13,54 milyon dolar), Somali (78 milyon dolar), Güney Sudan (88,84 milyon dolar), Sudan (79,1 milyon dolar) ve Uganda'daki (32,5 milyon dolar) insani yardım projelerini destekleyecek.

AB, "Büyük Afrika Boynuzu'na tahsis edilen toplam fonun yaklaşık 8 milyon eurosu (8,67 milyon dolar) afete hazırlık için ayrılacak" dedi.

AB'ye göre, bölgedeki diğer öncelikler ise sivillerin korunması ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadele ve beslenme konuları.

Büyük Afrika Boynuzu bölgesinde yaklaşık 14,5 milyon kişinin yerinden edildiğine dikkat çeken AB, yaklaşık 4 milyon kişinin ise mülteci konumunda olduğunu kaydetti. Kuruma göre, bölgedeki milyonlarca insanın gıda güvencesi bulunmuyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Ab, Afrika Boynuzu'na 358 Milyon Dolarlık İnsani Yardım Gönderiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement