Nakledilen Karaciğerin Şehit Sayın'ın Olduğunu Öğrenince Dakikalarca Ağladı (Arşiv) - Son Dakika
Güncel

Nakledilen Karaciğerin Şehit Sayın'ın Olduğunu Öğrenince Dakikalarca Ağladı (Arşiv)

SURİYE'de Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye PKK/YPG'li teröristlerin düzenlediği saldırıda yaralanan, tedavi gördüğü hastanede 10 gün sonra şehit olan Uzman Onbaşı Halis Sayın'ın bağışlanan karaciğeri Adana'da Necati Alkan'a nakledildi.

14.04.2019 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SURİYE'de Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye PKK/ YPG'li teröristlerin düzenlediği saldırıda yaralanan, tedavi gördüğü hastanede 10 gün sonra şehit olan Uzman Onbaşı Halis Sayın'ın bağışlanan karaciğeri Adana'da Necati Alkan'a nakledildi. Alkan'ın kızı Burcu Alkan, babasının kendisine nakledilen karaciğerin Şehit Uzman Onbaşı Halis Sayın'a ait olduğunu öğrenince dakikalarca ağladığını söyledi.

Suriye'nin Azez ve Afrin bölgeleri arasındaki Melkiye'de Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye 31 Mart'ta teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Sözleşmeli Er Mustafa Ergen (21) şehit olurken, Uzman Onbaşı Halis Sayın ise yaralandı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınan Uzman Onbaşı Halis Sayın da 9 Nisan'da doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu.

Doktorların görüştüğü aile, Uzman Onbaşı Halis Sayın'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Şehit Halis Sayın'ın 2 böbreği, Gaziantep Üniversitesi'nde yapılan operasyonla, Mustafa Çelebi (57) ve İsmail Bolat'a (17) nakledildi.

DAKİKALARCA AĞLADI

Sayın'ın karaciğeri ise 10 Nisan günü Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Necati Alkan'a takıldı. Naklin başarılı geçtiğini, fakat 1 haftalık kritik bir süreç olduğunu dile getiren Burcu Alkan, babasının ameliyattan çıktıktan sonra karaciğerin Şehit Uzman Onbaşı Halis Sayın'dan olduğunu öğrendiğini ve dakikalarca ağladığını söyledi. Babasının 10 sene siroz, sonrasında ise kanserle mücadele ettiğini söyleyen Alkan, Kasım ayından itibaren organ beklediklerini ifade etti.

'HEM ÜZÜNTÜLÜ HEM MUTLUYUZ'

Babasının son dönemde hastalığının iyice arttığını ve doktorların 2 ay zaman biçtiğini söyleyen Alkan, şöyle konuştu:

"Çok mutlu ve şaşkınız. Babam ameliyatı girmeden önce durumu öğrendik. Allah bir sevdiği kulu yanına aldı ve bir parçasını da babama verdi. Aslında mutluluğumuz ne kadar büyükse üzüntümüz de öyle. Karmaşık bir durumdayız. Şu an babamın kritik evreyi geçmesini bekliyoruz. Şehidimizin ailesine baş sağlığı diliyorum. Babam hastaneden çıktığı zaman onlarla görüşmek istiyoruz. Şehidimizin ailesine çok minnettarız çok teşekkür ediyoruz. Onlar olmasaydı belki de babam şu an hayatta olmayacaktı." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nakledilen Karaciğerin Şehit Sayın'ın Olduğunu Öğrenince Dakikalarca Ağladı (Arşiv) - Son Dakika

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement