Namazgah Tabyasında Bayram Namazı - Son Dakika
Güncel

Namazgah Tabyasında Bayram Namazı

Namazgah Tabyasında Bayram Namazı

Çanakkale’de bayram namazı, bu yıl Kilitbahir köyündeki Namazgah tabyasında kılındı.

17.07.2015 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de bayram namazı, bu yıl Kilitbahir köyündeki Namazgah tabyasında kılındı.

Resmi bayramlaşma töreninin de yapıldığı namazgahta, daha sonra toplu şekilde kahvaltı edildi.

Çanakkale Valiliği ve Eceabat Kaymakamlığınca, Ramazan boyunca Namazgah tabyasında düzenlenen iftar programı, yine burada kılınan bayram namazıyla sona erdi. Namaza katılmak isteyen vatandaşlar, Sabah erken saatlerde Kilitbahir köyündeki Namazgah tabyasına geldi. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkan vekili Mehmet Soylu, MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Daire müdürleri, Siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Namazgah tabyasına gelen bayan cemaatte, bayram namazı sırasında kendilerine ayrılan bölümde saf tuttu. Namazın ardından, toplu bayramlaşma töreni yapıldı. Namaz ve bayramlaşma programına katılanlar, daha sonra kurulan açık hava sofrasında hep birlikte kahvaltı yaptı.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Bütün Ramazan ayı boyunca burada, namazgah tabyasında herkese açık iftar programları yaptık. Bugün, Ramazan bayramı. Milletimizin kan bağı olan, manevi bağı olan bu şehirden, Çanakkale'den, namazgah tabyasından bütün milletimizin, Müslümanların Ramazan bayramı kutlu olsun diyoruz. Bugün barışma günü. Bugün dargınlıkların bertaraf edilerek yok sayılarak barışma günü. Burada namazımızı kıldık, bayramlaşmamızı gerçekleştirdik. Ecdadımız bu topraklarda, o gün ihtiyaç duyulduğu gibi birlik olarak Büyük Türkiye'nin temellerini attılar, kurtuluşu sağladılar. Bugün savaş içerisinde değiliz ama o gün ki gibi birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Birliğin bütünlüğün en büyük örneğini veren Ecdadımızın zafer kazandığı bu meydandan, milletimiz için birlik beraberlik diliyorum, kardeşliğimiz daim olsun diyorum" dedi.

MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, "Burada olmak, çok farklı bir hissiyat. Az önce bayramlaşmamızı da yaptık. İnşallah bu bayram, insanlar arasındaki öfkenin, kinlerin, kavgaların sona erdiği, birlik beraberliğin toplumun her kesimine yansıdığı bir başlangıç olur. Burada bayram namazını kılmak, bizim için çok çok anlamlı" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Namazgah Tabyasında Bayram Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement