Namık Kemal, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Namık Kemal, Mezarı Başında Anıldı

Namık Kemal, Mezarı Başında Anıldı

Vatan ve hürriyet şairi Namık Kemal, ölümünün 127'nci yılında Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi Bolayır Köyü'ndeki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

02.12.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan ve hürriyet şairi Namık Kemal, ölümünün 127'nci yılında Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi Bolayır Köyü'ndeki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Bolayır Köyü'ndeki anma törenine Gelibolu Kaymakam Vekili Hasan Akbulut, 2'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı 18'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Mustafa Çoban, Gelibolu Cumhuriyet Savcısı Aslan Barlık ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. İhsan Baysal katıldı. Namık Kemal'in mezarına buketlerin sunulmasının ardından saygı duruşu gerçekleştirildi. İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Enver Çalışkan, Namık Kemal'in "Terbiye ana kucağında başlar. Her söylenilen kelime çocuğun şahsiyetine konan bir tuğladır" sözünü hatırlatarak, "Şairimiz, eğitimin, geleceğin, ahlakın ve erdemin ne denli önemli olduğu vurgulamıştır. Aramızdan ayrılışının üzerinden tam 127 yıl geçti. Her söylemiyle vatanına sahip çıkan sanatçı ve ideal kişiliğin ne olduğunu ve nasıl olması gerektiğini her eserinde kesin bir dille ele almıştır" dedi.

Daha sonra Namık Kemal'in kişiliği ve fikir hayatı ile ilgili konuşmalar yapıldı. "Hürriyet Kasidesi", Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı 3. sınıf öğrencisi Emre Gül tarafından okundu. Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu ve aynı bahçede bulunan Gazi Süleyman Paşa'nın türbesi de protokol tarafından ziyaret edildi.

Buradaki törenlerin ardından, programın ikinci bölümüne Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda devam edildi. Törende, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, Namık Kemal'in hayatında ve eserlerinde Gelibolu'nun yeri konusunda konferans verdi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Namık Kemal, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement