Namoğlu'ndan Var Sistemi ile İlgili Önemli Açıklamalar - Son Dakika
Güncel

Namoğlu'ndan Var Sistemi ile İlgili Önemli Açıklamalar

Namoğlu'ndan VAR sistemi ile ilgili önemli açıklamalarTFF Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Hakem, video asistan önerisiyle pozisyonu görmek istiyorsa gidip ekrana bakacak.

04.01.2018 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Namoğlu'ndan VAR sistemi ile ilgili önemli açıklamalar

TFF Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Hakem, video asistan önerisiyle pozisyonu görmek istiyorsa gidip ekrana bakacak. Monitöre bakmaya gittiği anda herhangi bir futbolcu peşinden giderse sarı kart verilecek dedi.

Antalya Belek'te düzenlenen 2017-2018 Sezonu MHK Kış Semineri'nin üçüncü gününde, Süper Lig hakemleri ile yardımcı hakemler FIFA atletik testine katıldı. Akdeniz Üniversitesi Stadı'ndaki atletik testinde hakemlerin koşu süreleri ve fiziksel yeterlilikleri ölçüldü. FIFA kokartı taşıyacak hakemler Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık, Alper Ulusoy ve Halil Umut Meler ile yardımcı hakemler Bahattin Duran, Tarık Ongun, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz, Ekrem Kan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar, Serkan Olguncan, Kerem Ersoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan'ın da yer aldığı test, FIFA yetkilileri gözetiminde gerçekleştirildi. Testi MHK üyeleri de izledi.

Gazetecilere açıklamalar yapan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, MHK'nın Kış Semineri'nde elle oynama, ikili mücadele ve maç yönetimi konularında hakemlerin eğitimden geçtiğini anlattı. Hakemin fiziksel kondisyonunun tam olması gerektiğini vurgulayan Namoğlu, atletik testinde hakemlerin saha denemelerinin bilimsel olarak yapıldığını dile getirdi. Namoğlu, testlerde kısa deparlı ve uzun koşular yapıldığını aktardı.

VAR, KUPADA YARI FİNAL VE FİNAL MAÇINDA DENENECEK

Video Yardımcı Hakem Uygulaması'nı (VAR) bazılarının istemediğine ve karşı çıktığına işaret eden Namoğlu, Sahada bir hakem hata yaptığında, 'neden yaptın' diye onun üzerine yükleniliyor. Yeri geldiğinde 'Futbol hakemler oyunu' deniyor. Bugün Almanya, İtalya gibi ülkeler hem futbolda hem de hakemlikte ileri gitmiş ülkeler. Onların hakemliği futbolu bizden geri mi Demek ki orada hatalar oluyor. Bu hataları minimuma indirmek için teknolojiden yararlanılıyor. Biz de şu ana kadar 28 maçta deneme yaptık. Online uygulamalara başlayacağız. Sahadaki hakemle video asistan hakemin konuşması olacak. Sezon biterken video asistan hakemlik çalışmalarını tamamlayıp kupa maçlarında final ve yarı finalde deneyerek, gelecek sene video asistan hakemlik hazır diyebileceğiz diye konuştu.

SARI KART UYARISI

Video Yardımcı Hakem Uygulaması ile ilgili kamuoyuna bilgilendirme yapıldığına değinen Namoğlu, Sahada olan hakem, video asistan önerisiyle pozisyonu görmek istiyorsa gidip ekrana bakacak. Monitöre bakmaya gittiği anda herhangi bir futbolcu peşinden giderse sarı kart verilecek. Kim gelirse sarı kartla cezalandırıldığını bilecek. 5 kişi giderse 5'ine, 10 kişi giderse tamamı sarı kartla cezalandırılacak. Dolayısıyla oradan bir kişi attığında gelmemeye başlarlar dedi.

ZAMAN ÇALMAYA KARŞI DUYARLI

Gazetecilerin, Şenol Güneş'in oyunu yavaşlatan futbolculara hakemlerin kart göstermediği yönünde açıklama yaptığını belirtmesi üzerine Namoğlu, seminerde hakemlerin oyunu hızlandırması için eğitimden geçtiğini söyledi. Türkiye'de topla oynama süresinin 54 dakika olduğunu anlatan Namoğlu, İtalya ve İspanya'da da aynı süre olduğuna dikkati çekti. Türkiye'deki oynama süresinin Avrupa standardında zamanlama olduğunu aktaran Namoğlu, Türkiye'deki süre, Avrupa'dan farklı değil. Geçen sene 51 dakika olanı, bu sene 54 dakikaya çıkardık. Bu da Türk hakemlerinin sahada zaman çalmaya karşı daha duyarlı olduğunun somut delili dedi.

FOTOĞRAFLI

Namoğlu\'ndan Var Sistemi ile İlgili Önemli Açıklamalar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Namoğlu'ndan Var Sistemi ile İlgili Önemli Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Martı TAG Davası 19 Temmuz'a Ertelendi
    18:34 Martı TAG Davası 19 Temmuz'a Ertelendi

    İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ile Martı TAG arasında görülen dava 19 Temmuz'a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, uygulamalarının devam ettiğini ve erişim engeli olmadığını belirtti. Öktem, İstanbul'un en büyük ulaşım camiası olduklarını ve davayı kazanacaklarını söyledi.

  • MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi
    18:33 MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi

    MHP MYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için vatandaşlardan destek istedi. Kayrıcı, İskilip'in eksiklerini tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ve halka yalan söylemeyeceklerini belirtti. MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak ve MHP İskilip İlçe Başkanı Mehmet Aktaş da Sağlam için destek istedi.

  • Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada
    18:31 Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada

    Hatay'da polis ekiplerinin çalışmaları kapsamında 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anıysa kameraya yansıdı. Hatay'da göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye karşı çalışmalar aralıksız sürüyor.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz
    18:31 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz

    İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Ankara Milletvekilli Kürşad Zorlu, Bilecik'in önemli sorunları olduğunu söyleyerek, belediye yönetiminde huzur ve kardeşliği sağlayacaklarını belirtti.

  • Sosyal medyadaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal'ın ifadesi ortaya çıktı
    18:31 Sosyal medyadaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal'ın ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma çerçevesinde iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifadesi ortaya çıktı. Köksal ifadesinde, para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını ve kampanyaya bağışta bulunmadığını belirtti.


Advertisement