Narkotik Köpekleri Zehir Tacirlerine Geçit Vermiyor - Son Dakika
3.Sayfa

Narkotik Köpekleri Zehir Tacirlerine Geçit Vermiyor

Narkotik köpekleri zehir tacirlerine geçit vermiyorİZMİR - Uyuşturucu satıcılarıyla mücadele sürerken, İzmir'de bulunan Köpek Eğitim Merkezinde eğitilen köpekler zehir tacirlerinin kabusu olmaya devam ediyor.

17.07.2018 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Narkotik köpekleri zehir tacirlerine geçit vermiyor

İZMİR - Uyuşturucu satıcılarıyla mücadele sürerken, İzmir'de bulunan Köpek Eğitim Merkezinde eğitilen köpekler zehir tacirlerinin kabusu olmaya devam ediyor.

Eğitim köpekleri uyuşturucuyla mücadelenin en önemli elemanlarından birisi olmaya devam ediyor. Buca Kaynaklar'da bulunan Köpek Eğitim Merkezi'nde eğitilen köpekler; narkotik, asayiş ve çevik kuvvet birimlerine birçok alanda emniyet görevlilerine yardımcı olurken, 'Hassas burunlar' bu yıl yaklaşık 3 ton uyuşturucu maddenin yakalanmasında büyük rol oynadı. Uyuşturucu kaçakçılarının yakalanmasında büyük rol oynayan eğitim köpekleri bunun yanı sıra afetlerde arama-kurtarma çalışmalarında da görev yapıyor. Buca'da bulunan merkezde 23 köpek bulunurken, birçok alanda eğitim köpeklerine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Köpek Eğitmeni Barış Dönmez, "Narkotik Eğitim Akademisi'ne bağlı olarak toplamda 23 köpeğimize eğitimlerimiz devam ediyor. Köpekler doğduktan iki hafta sonra testlere başlıyoruz. Sonrasında 3, 6 ve 9 aylık eğitimleri tamamlayabilen köpekleri eğitime başlıyoruz" dedi.

Her gün eğitim var

Eğitimlerin her gün sürdüğünü belirten Dönmez, "Yasal narkotik madde taşıma çantamızda suç teşkil eden ve yasak olan mamullerin tamamı bulunuyor. Biz de bu maddeleri köpeklerimize tanıtıyoruz ve ona göre eğitimler veriliyor. Hava şartlarına göre her gün eğitim var" ifadelerini kullanıyor.

Uyuşturucu satıcılarının izlediği her yolu bildiklerini ve eğitimlerin buna göre devam ettiğini belirten Barış Dönmez, "Havayolu, denizyolu ve karayolunda yapılan kaçakçılıklara karşı köpeklerimizin eğitimleri var. Kaçakçıların kullandığı her yönteme karşı çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Narkotik Köpekleri Zehir Tacirlerine Geçit Vermiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Narkotik Köpekleri Zehir Tacirlerine Geçit Vermiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
    12:41 Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazanın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Yalova'da polis tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 zanlı tutuklandı
    12:34 Yalova'da polis tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 zanlı tutuklandı

    Yalova Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, C.G. ve M.B. isimli şüphelilerin uyuşturucu ticareti yaptığını tespit etti. Yapılan operasyonlarda 223,16 gram skunk, 273 ekstazi hap, 83 sentetik ecza grubu hap ve 2 hassas terazi ele geçirildi. C.G. ve M.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Şişli'de Cevahir AVM'de İntihar
    12:34 Şişli'de Cevahir AVM'de İntihar

    Şişli'de bulunan Cevahir AVM'de sabah saatlerinde kimliği öğrenilemeyen bir erkek şahıs, 5. kattan aşağıya atlayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından AVM'de girişler bir süreliğine durduruldu ve polis ekipleri inceleme başlattı.

  • Mardin'de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı
    12:34 Mardin'de otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

    Mardin Üçyol mevkiinde plakaları ve markaları belirlenemeyen otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Trafik Polisi Sayesinde Fenalaşan Dolmuş Sürücüsü Kaza Yapmaktan Kurtuldu
    12:29 Trafik Polisi Sayesinde Fenalaşan Dolmuş Sürücüsü Kaza Yapmaktan Kurtuldu

    Karaman'da dolmuşuyla seyir halindeyken fenalaşan sürücü, uygulama yapan trafik polisinin dikkati sayesinde kaza yapmaktan son anda kurtuldu. Trafik polisi, dolmuşun geri geri gitmesini fark ederek arkadan gelen araçların kazaya karışmasını önledi. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Fenalaşan sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

  • Afyonkarahisar'da silahlı tehdit suçundan aranan şahıs yakalandı
    12:28 Afyonkarahisar'da silahlı tehdit suçundan aranan şahıs yakalandı

    Afyonkarahisar'da birden fazla kişi ile silahlı tehdit suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile aranan S.Ç., polis tarafından yakalandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda şahıs gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Mudanya'da Ruhsatsız İş Yerinde Sigara Operasyonu
    12:28 Mudanya'da Ruhsatsız İş Yerinde Sigara Operasyonu

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde polis ekipleri, ruhsatsız bir iş yerine düzenledikleri operasyonda yüzlerce paket sigara ve sigara yapımında kullanılan tütün mamullerini ele geçirdi. Operasyonda, 9 kilo 250 gram paketlenmiş tütün, binlerce adet makaron, nargile tütünü, sigara likidi, puro ve sigara doldurma aparatları bulundu. İş yeri mühürlendi ve işletme sahibi hakkında adli işlemler başlatıldı.

  • Mardin'de firari 2 hükümlü polis ekiplerince yakalandı
    12:27 Mardin'de firari 2 hükümlü polis ekiplerince yakalandı

    Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlülerin yakalanması amacıyla operasyon düzenledi. Operasyonda, hırsızlık, mala zarar verme, uyuşturucu madde kullanımı ve konut dokunulmazlığının ihlali suçlarından aranan 2 şüpheli tutuklandı.

  • Tekirdağ Çorlu'da Sürücü Rahatsızlanarak Kaza Geçirdi
    12:19 Tekirdağ Çorlu'da Sürücü Rahatsızlanarak Kaza Geçirdi

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan sürücü, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kaza, Alipaşa Mahallesi İsmetpaşa Bulvarı üzerinde meydana geldi. Ali Kayan kavşağı istikametinden Çetin Emeç Bulvarı istikametine seyreden Fatme Yıldız (60) idaresindeki TX 1357 TM plakalı (Bulgaristan) otomobil, sürücüsünün rahatsızlanarak direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu park halindeki bir otomobile çarptı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücü Fatme Yıldız'a ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alınan kadının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kazayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.


Advertisement