Narlıdere'de Çiçekler yarıştı, vatandaş kapıştı - Son Dakika
Güncel

Narlıdere'de Çiçekler yarıştı, vatandaş kapıştı

Narlıdere\'de Çiçekler yarıştı, vatandaş kapıştı

Narlıdere Belediyesi'nin Gençlik ve Çiçek festivali kapsamında düzenlediği 'Geleneksel Çiçek Yarışması', Narlıdere Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi.

20.05.2017 11:09  Güncelleme: 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiçek üreticilerinin bin bir emekle yetiştirdiği birbirinden güzel çiçeklerin değerlendirilmeye alındığı yarışma vatandaşların izdihamına uğradı. Narlıdereli çiçek üreticileri ve çiçekçilere ait binlerce çiçek Demokrasi Meydanı'nın renk cümbüşü yarattı.

NARLIDERE'Yİ GURURLANDIRDINIZ

Geleneksel Çiçek yarışmasını Narlıdere Belediyesi Başkanı Abdül Batur, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, İzmir çiçekçiler odası başkan vekili Adem Nergis, İzmir Çiçekçiler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Karaca, İzmir Çiçekçiler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Aydın, İzmir çiçekçiler Odası Genel Sekreteri Tolga As, S.S flora çiçekçilik kooperatifi yönetim kurulu başkanı Muhammer Yazıcı, S:S Flora Çiçekçilik Kooperatifi İzmir Şube Müdürü Muhammet Kazdal, eski Çiçekçiler odası onursal başkanı, İzmir Çiçekçiler Odası başkanı Kazım Kış, İzmir Çiçekçiler Odası Başkan vekili Adem Nergiz, İzmir Çiçekçiler derneği Başkan yardımcısı Turgut Sayınsoy, S.S Çiçek Üretim Ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Erkan Mutlu, S.S Çiçek Üretim Ve Pazarlama Kooperatifi Başkan Yardımcısı Murat Cihan, İzmir Çiçekçiler Derneği Yön Kurulu Üyesi Şefik Şerbetçi, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Narlıdereliler izledi. Geleneksel Çiçek yarışmasında bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur "Bin bir zahmetle üretilen çiçeği vatandaşla buluşturan festivalimize göstermiş olduğunuz bu yoğun ilgi için teşekkür ediyorum. Esnafımızı desteklemek ve çiçeğin önemi ve güzelliğine dikkat çekmek için düzenlediğimiz yarışmamız esnafımız için çok önemli. Narlıdere'ye ve festivalimize renk katan tüm üretici ve destek verenlere teşekkür ediyorum. Çiçek güzelliktir, doğaldır ve doğal olarak İzmir'in dağlarında çiçekler açmaya devam edecektir. Sizlerin %85 gibi bir oranla referandumda Narlıdere'yi gururlandırdığınız gibi Atamıza ve onun Cumhuriyetine sahip çıkarak gururlandırmaya devam edeceğime olan inancım tamdır" dedi. Narlıdereli üreticiler tarafından yetiştirilen birbirinden güzel binlerce çiçek, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, Belediye meclis üyesi Mustafa Oğlak'ın ve çiçek esnafı, oda başkanları, çiçek sektörü temsilcilerinden oluşan usta jürinin karşısına çıktı. Çiçek üreticilerinin ürettiği birbirinden güzel çiçekler maharetli ellerde şekillendi. Yarışmaya katılan çiçekçi kalfaları yaptıkları aranjmanlarını Ata'ya Saygı adına düzenlediler ve jürinin değerlendirmeleri neticesinde ödüllerini aldılar. Kırmızı Gül, Beyaz Gül, Renkli Gül, Standart Karanfil, Gerbera, Oriental Lilyum, Asiatik Lilyum, Yeşillik/Garnitür, biçme kategorileri ile serbest aranjman, serbest Buket, gelin buketi kategorilerinde yarışan yarışmacılar jüri değerlendirmelerinin ardından ödüllerini ve plaketlerini Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye meclis üyeleri, çiçek örgüt ve oda temsilcilerinden aldılar. Çiçek yarışmasının sonunda geleneksel hale gelen gelin buketi atma etkinliği gerçekleştirildi. Çiçek yarışması dereceye girenlerin ödülleri alması ardından yarışmacıların hazırladıkları ve çiçekçilerin ürettikleri bin bir çiçek yarışma alanını dolduran izleyiciler tarafından kapışıldı. Çiçeklerin arasında büyük bir heyecanla giren vatandaşlar en güzel çiçeği evine götürmek için büyük bir mücadele verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Narlıdere'de Çiçekler yarıştı, vatandaş kapıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement