Narlıdere Katledilişinin 25.Yılında Mumcu'yu Andı - Son Dakika
Güncel

Narlıdere Katledilişinin 25.Yılında Mumcu'yu Andı

25 yıl önce aracına yerleştirilen bir bomba ile katledilen, Türk basınının özgür kalemi, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Narlıdere Belediyesi'nin düzenlediği törenle heykeli başında anıldı.

24.01.2018 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 25. Yılında Narlıdere Belediyesinin, Narlıdere Limanreis mahallesi Uğur Mumcu parkında, Uğur Mumcu'nun heykeli başında düzenlediği törenle anıldı. Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, ADD Narlıdere Şube Başkanı Yüksel Gezen, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, CHP Narlıdere kadın ve gençlik kolları, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, partililer ve Narlıdereliler katıldı.

BUGÜN ACI BİR GÜN

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'yu anmak için Narlıdere'de düzenlenen törende bir konuşma gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, " Bugün acı bir gün. Bu fırtınaya, bu soğuğa, kara kışa, tipiye rağmen Narlıdere'de olduğu gibi Türkiye'nin heryerinde Uğur Mumcu anılıyor. Hayat o kadar acımasız ve vefasız ki, insanları ölümünden 25 gün sonra insanları yaşayıp yaşamadığını unuttuğumuz dönemde aradan geçen 25 yıla rağmen Uğur Mumcu anılıyorsa Türkiye toplumunun hafızasında , belleğinde bir gazeteci, bir devrimci, bir aydın ve laik demokrat Cumhuriyetin savunucusu bir insan olarak yer etmiş demektir. Bu anmaların sonunun mutlulukla gelmesini istiyorum. Eğer Uğur Mumcu'nun yattığı yerde huzur içinde olmasını istiyorsak önümüzdeki ilk seçimde bu zam zulüm ve ızdırap veren, hayatta herkesi mutsuz eden, ötekileştiren, yoksulların düşmanı, rantçıların dostu iktidarı yerle bir etmemiz lazım. Türkiye bir çok haksızlığı yaşıyor ve yaşayacak. Şimdilerde de yaşıyoruz. Şehitler veriyoruz. Geçmiş dönemde izledikleri politikanın getirdiği çıkmaz zora ve dara sokmuştur. Ama Türkiye bu kötü günleri savuşturacak ve barış içerisinde yaşanır hale getirecektir. Bölünmez vatan bütünlüğü içerisinde , aynı bayrak altında , kimsenin dilini, dinini, rengini, ırkını ve mezhebini sorgulamaksızın barış içerisinde yaşayan bir türkiye yaratmak için ve Uğur Mumcuların ruhunu şad etmek için birlikte mücadele etmek istiyoruz. Bu mücadelede sizlerin önder olduğunuza ben şahsen inanıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Narlıdere Katledilişinin 25.Yılında Mumcu'yu Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement