"NASA: A Human Adventure" Sergisi - Son Dakika
Güncel

"NASA: A Human Adventure" Sergisi

"NASA: A Human Adventure" Sergisi

İnsanlığın uzay merakı yüzyıllar öncesine dayanıyor.

14.09.2012 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzay çalışmalarına yön veren Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın, insanoğlunun uzayla ilgili önemli adımlarını biraraya getiren sergisi "NASA: A HUMAN ADVENTURE" 21 Eylül'de ilk kez İstanbul'a geliyor!

ABD dışında yapılan bu en kapsamlı sergide; geçmişten bugüne hayal ve bilimin buluşması, bu yüzyılın önemli gelişmeleri, NASA koleksiyonuna ait uzaya gitmiş gelmiş 100'den fazla parça ve çok büyük objelerin özel maketleri yer alıyor.

Uzay boşluğuna yönelik gizemin peşinde koşan insanoğlu, uzay çalışmalarına ve yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor. İşte bu yolculuğun hikayesi, ilk kez "NASA: A Human Adventure" sergisiyle ülkemize geliyor. 21 Eylül'de Marmara Forum'un katkılarıyla, 2.500 m2 büyüklüğünde ki Expo Center'da yer alacak olan sergi, uzay macerasını başlangıcından bugüne, tarihsel anlatımı yanında teknoloji ve donanımı aktaran 300'den fazla özel parçayla sunuyor. Sergide özel maketler yanısıra 100'den fazla orijinal parça da bulunuyor.

Her yaşta uzay meraklısının büyük ilgiyle izleyeceği, 2500 m2lik alanda yer alacak sergi, ziyaretçilerini bir uzay istasyonundaki ateşleme rampasından uzay yolculuğuna çıkaracak. Geçmişte uzayla ilgili hayal kuran düşünürlerden başlayarak, astronotlar Neil Armstrong ve Buzz Aldrin'in aya inişte yaptığı konuşmalar gibi yaşanmışlıklardan kesitler de bulunan sergi, uzay araştırmalarında kullanılan çok çeşitli ögeleri de gözler önüne seriyor.

Uzay teknolojilerinin ve deneyiminin meraklıları ile buluşacağı bu önemli sergiyi bekleyin. NASA: A Human Adventure sergisi İstanbul Exhibitons tarafından Türkiye'ye getiriliyor. Biletler Biletix'de…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'NASA: A Human Adventure' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement