Nasanın Hubble Uzay Teleskobu Olağanüstü Parlak Galaksileri Fotoğrafladı - Son Dakika
Güncel

Nasanın Hubble Uzay Teleskobu Olağanüstü Parlak Galaksileri Fotoğrafladı

Nasanın Hubble Uzay Teleskobu Olağanüstü Parlak Galaksileri Fotoğrafladı

Hubble Uzay Teleskobu AM 1214-255 diye bilinen olağanüstü parlak ve etkileşim halindeki galaksilerin yeni bir görüntüsünü yakaladı. Galaksilerin aşırı parlaklığı, süper kütleli kara deliğe kapılan maddeler nedeniyle oluşuyor. Hubble, galaksiyi bir AGN taraması sırasında gözlemledi ve NASA bu taramanın araştırmacılara kaynak olarak kullanılmak üzere yakındaki AGNlere ilişkin bir veri kümesi derleme amacıyla yapıldığını bildirdi.

04.05.2023 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Nasa'nın Hubble Uzay Teleskobu Olağanüstü Parlak Galaksileri Fotoğrafladı
NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu'nun çektiği bu yeni görüntüde AM 1214-255 diye bilinen etkileşim halindeki galaksiler yer alıyor. (Fotoğraf: NASA)

LOS ANGELES, 4 Mayıs (Xinhua) -- Hubble Uzay Teleskobu, AM 1214-255 diye bilinen olağanüstü parlak ve etkileşim halindeki galaksilerin yeni bir görüntüsünü yakaladı.

NASA'nın Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre bu galaksiler, bir galaksinin olağanüstü düzeyde parlak merkezi bölgesini oluşturan aktif galaksi çekirdeğine (AGN) sahip. NASA'ya göre bu aşırı parlaklığa, galaksinin kalbinde yer alan süper kütleli kara deliğe kapılan maddeler neden oluyor.

Hubble söz konusu galaksiyi, bir AGN taraması sırasında gözlemledi. NASA, bu taramanın AGN fiziği, kara delikler, ev sahibi galaksinin yapısı ve benzeri konularda araştırma yapan gökbilimcilere kaynak olarak kullanılmak üzere, yakındaki AGN'lere ilişkin bir veri kümesi derleme amacıyla yapıldığını bildirdi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Nasanın Hubble Uzay Teleskobu Olağanüstü Parlak Galaksileri Fotoğrafladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement