Nasıl Oluyor da CHP'nin Adayı Amerika'nın Sesi Gibi Konuşuyor" - Son Dakika
Güncel

Nasıl Oluyor da CHP'nin Adayı Amerika'nın Sesi Gibi Konuşuyor"

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Nasıl oluyor da güya sol parti, bir sosyal demokrat parti CHP'nin adayı Amerika'nın sesi gibi konuşuyor?

07.06.2018 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Nasıl oluyor da güya sol parti, bir sosyal demokrat parti CHP'nin adayı Amerika'nın sesi gibi konuşuyor? Şunu iddia edebiliyor, Türkiye Cumhuriyeti delilleri yetersiz vermiş de FETÖ'yü Amerika onun için geri vermiyormuş. Yani Amerika haklıymış. ya kardeşim, bir tane bile delil göstermezsen bile her şey ortada, 85 klasör delil gönderilmiş. Yüzlerce kişi, 'bizim onlarla irtibatımız var' diyor da Sayın İnce'ye ne oluyormuş da, Amerika'nın sesi olup Amerikalıların FETÖ'yü iade etmemelerinin avukatı gibi davranıyorlar. Bunlar çok enteresan şeyler." dedi.

Akdağ, beraberinde AK Parti Erzurum milletvekili adayları ile çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Hınıs'ın ilçe girişinde, vatandaşlar tarafından karşılandı.

Kalabalık konvoy eşliğinde ilçede tur atarak vatandaşları selamlayan Akdağ, daha sonra Yelpiz, Bellitaş, Göller ve Halilçavuş mahallerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Ardından Hınıs Kaymakamlığı Kadın Dinlenme Evine geçen Akdağ, kanaat önderleri ve gençlerle buluştu.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın artık Türkiye'de tutunamayacağını söyledi.

"Silah endüstrimiz artık öyle bir noktaya geldi ki şimdi kaçacak delik arıyorlar" diyen Akdağ, "Bunların tehdit edecek, haraç toplayacak, 'buraların patronu benim' diyecek bir mecali kalmadı." ifadesinde bulundu.

"Türkiye'nin önündeki en büyük engellerden bir tanesi güvenlik meselesidir"

Güvenlik meselesini Türkiye içinde çözdüklerini ancak yurt dışından gelen tehdidin devam etiğini anlatan Akdağ, şöyle devam etti:

"Terör örgütlerinin hepsi proje örgütler. Bunların amaçları, biz kuvvetli olmayalım, zenginleşmeyelim. Huzur ve kardeşlik içinde yaşarsak kendi oyunlarının bozulacağını biliyorlar. Türkiye'nin şu anda önündeki en büyük engellerden bir tanesi güvenlik meselesidir. O yüzden biz mutlaka usta bir kaptanla yolumuza devam etmeliyiz. Böyle PKK ile kol kola olan bir partiye göz kırpan cumhurbaşkanı adaylarıyla...Allah korusun, bunlar yarın seçilse biz ülkeyi selamete çıkaramayız. Buna Muharrem İnce de, Meral Akşener de, Temel Karamollaoğlu da göz kırpıyor. Şimdi Demirtaş tutuklu ve yargılanıyor. Bu iddialara da bakıldığında bunların önemli olduğunu görüyoruz. Ekim olaylarında vatandaşı sokağa kışkırtması, 53 Kürt kardeşimizin hayatını kaybetmesi gibi buna benzer başka şeyler var. PKK ile ilişkileri gösteren bir takım tapeler en son ortaya çıktı. Buna sahip çıkanlara baktığımızda, İnce, Akşener ve Karamollaoğlu olsun, oynanan oyunu görmemiz kolay. Hepsi, 'Recep Tayyip Erdoğan'ı nasıl aşağı indiririz, çekeriz, hep beraber, dış güçlerle beraber nasıl Türkiye'de başka bir oyun kurarız'ın peşindeler. Bu oyuna gelmeyeceğiz, bizim bu oyuna gelmememiz lazım. Bunun için de sizin bir kere daha yüksek ferasetinize ve basiretinize ihtiyaç var."

"Akşener ve arkadaşlarının FETÖ'ye yakın kişilerce desteklendiğini görüyoruz"

"Her ne kadar kendileri bunu kabul etmiyorsa da Akşener ve arkadaşlarının, FETÖ'ye yakın kişilerce desteklendiğini biz görüyoruz" ifadesini kullanan Akdağ, şunları dile getirdi:

"Etrafınızda bunlara yakın olanların hangi partiye oy vereceğini sorun, kolayca anlaşılacaktır. Bugün Türkiye'de FETÖ'yle uzaktan yakından ilgisi olan hemen hemen herkes, Meral Akşener'e oy vermek üzere hazırlanıyor. Size bir ipucu veriyorum. Bu iddiamın doğruluğunu kabul etmek zorunda da değilsiniz, kendiniz gidin bakın. Eğer böyle görmüyorsanız mesele yok. Bizim buna dikkat etmemiz lazım.

Nasıl oluyor da güya sol parti, bir sosyal demokrat parti CHP'nin adayı Amerika'nın sesi gibi konuşuyor? Şunu iddia edebiliyor; Türkiye Cumhuriyeti delilleri yetersiz vermiş de FETÖ'yü Amerika onun için geri vermiyormuş. Yani Amerika haklıymış. ya kardeşim bir tane bile delil göstermezsen bile her şey ortada, 85 klasör delil gönderilmiş. Amerika kendisine sıra gelince, kendisi karar verip, El Kaide'nin lideri olarak üst düzey yöneticilere, bir başka ülkenin topraklarında operasyon yapma hakkı görüyor, gidip orada basıyor, öldürüyor, sıra FETÖ'ye gelince onların bu işi yaptığını sağır sultan bile biliyor. Yüzlerce kişi, 'bizim onlarla irtibatımız var' diyor da Sayın İnce'ye ne oluyormuş da, Amerika'nın sesi olup da Amerikalıların FETÖ'yü iade etmemelerinin avukatı gibi davranıyorlar. Bunlar çok enteresan şeyler."

Hınıs'tan gür bir ses çıkarılması gerektiğini söyleyen Akdağ, "Hınıs'ta yaşayanların önemli bir bölümü Kürt olduğu için bizi HDP temsil eder" gibi bir düşünceye kapılmanın, son derece yanlış olduğunu kaydetti.

Akdağ, HDP'nin temsil ettiği tek şeyin, PKK'nın talimatları olduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Belediye başkanı seçtiniz, PKK'dan talimat aldılar, milletvekili seçildiler, PKK'dan talimat aldılar. Başından beri böyle yapıyorlar. Şimdi mi benim Hınıslı kardeşim rahat, PKK alt edildiği için, yoksa onlar ortalıkta gezerken mi huzurlu? 35 senedir alt edilemeyen, mücadele edilen terör örgütü alt edildi. Türkiye'de, AK Parti'den önce, bizim insanımıza zulmedildi. İnsanlar konuştukları ana dilden dolayı da zulme uğradılar. Bir kişinin anası Kürtçe konuşuyor diye o da tabii olarak ondan ana dili Kürtçe öğrenmişse bundan daha normal ne olabilir? Bir anne cezaevinde Türkçe bilmediği için onu çocuğuyla konuşturmadılar. Böyle zulümler ettiler ama bakın şimdi, AK Parti döneminde herkes, kendi kimliğini yaşayabilir, Kürtse rahatça 'ben Kürdüm' diyebilir, Kürtçe konuşur ve dinler. Kendi Kürt kimliğini gizlemek ya da baskılanmak gibi bir ihtiyacı asla olmaz."

Akdağ, daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hınıs Kardeşlik Sofrası'nda vatandaşlarla iftar yaptı.

Nasıl Oluyor da CHP\'nin Adayı Amerika\'nın Sesi Gibi Konuşuyor"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nasıl Oluyor da CHP'nin Adayı Amerika'nın Sesi Gibi Konuşuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.


Advertisement