"Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu" kitapları TRT Çocuk Kitaplık'a eklendi - Son Dakika
Güncel

"Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu" kitapları TRT Çocuk Kitaplık'a eklendi

"Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu" kitapları TRT Çocuk Kitaplık\'a eklendi

Dijital çocuk kütüphanesi "TRT Çocuk Kitaplık"ta "Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu"nun kitapları minik okurların beğenisine sunuldu.

21.12.2022 15:05  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dijital çocuk kütüphanesi "TRT Çocuk Kitaplık"ta " Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu"nun kitapları minik okurların beğenisine sunuldu.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, kitapların ücretsiz ve reklamsız sunulduğu uygulamanın "Bizim Kahramanlar" kategorisinde, TRT Çocuk'un çizgi dizi kahramanlarının hikayeleri yer alıyor.

Uygulamaya eklenen "Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu"nun yeni kitaplarında, bugüne ayak uydurmaya çalışan Nasreddin Hoca karakterinin Zehra, Ayşe ve Kerim ile atıldığı eğlenceli serüvenler anlatılıyor.

Bugüne kadar 4,5 milyondan fazla indirilen uygulama, Türkiye'nin seçkin yayınevlerine ait sevilen çocuk kitaplarını bir araya getiriyor.

Çocukların hangi kitapları ne kadar sürede okuduğu takip edilebiliyor

Çocukların okuma alışkanlıklarına katkı sağlamayı, hayal gücünü, görsel, işitsel, bilişsel ve duygusal gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen "TRT Çocuk Kitaplık"ta kitapların sonunda interaktif oyun ve aktiviteler de yer alıyor.

Psikolog, pedagog ve çocuk gelişim uzmanları tarafından okul öncesi ve ilkokul dönemindeki çocuklar için değerlendirme sürecinden geçirilen uygulamada ebeveynler, çocuklarının hangi kitapların kaç sayfasını ne kadar sürede okuduğunu, kitap sonunda yer alan aktivite sorularıyla kitabı ne kadar anladığını takip edebiliyor.

Kitapların internete bağlı olmadan okunabildiği, sesli olarak dinlenebildiği uygulamada ayrıca kişisel kütüphane oluşturulabiliyor.

Uygulama, tüm akıllı telefon ve tabletlere ücretsiz ve reklamsız olarak indirilebiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Nasreddin Hoca: Zaman Yolcusu' kitapları TRT Çocuk Kitaplık'a eklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement