NATO, Arnavutluk'ta komünizm döneminden kalma hava üssünde yenileme çalışmalarını başlattı - Son Dakika
Güncel

NATO, Arnavutluk'ta komünizm döneminden kalma hava üssünde yenileme çalışmalarını başlattı

NATO, Arnavutluk\'ta komünizm döneminden kalma hava üssünde yenileme çalışmalarını başlattı

NATO, ittifakın operasyonlarında kullanılacak Arnavutluk'taki Kuçova Hava Üssü'nün modernizasyon projesinin çalışmalarını başlattı.

20.01.2022 20:21  Güncelleme: 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO, ittifakın operasyonlarında kullanılacak Arnavutluk'taki Kuçova Hava Üssü'nün modernizasyon projesinin çalışmalarını başlattı.

Başkent Tiran'a yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki komünizmden kalma hava üssünde yapılan törene Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Savunma Bakanı Niko Peleşi ve ülkede akredite diplomatlar katıldı.

Başbakan Rama, burada yaptığı konuşmada, NATO'nun güvenlik zorlukların ele alınması için Kuçova Hava Üssü'nü seçme kararının, her ne kadar Arnavutluk'un küçük bir ülke olsa da ittifak için bir katma değer olduğunu doğruladığı anlamına geldiğini kaydetti.

NATO'nun bu kararının kendileri için çok güzel bir haber olduğunu belirten Rama, bunun ülke savunma altyapısına da bir katma değer kattığını söyledi.

Yaklaşık 46 milyon avroluk yenileme çalışmaları hava üssünün pistinin, uçuşların kontrol ve güvenliğine yönelik altyapısının, bağlantı yollarının ve diğer yardımcı araçlarının iyileştirilmesini kapsıyor.

Arnavutluk Savunma Bakanlığına göre, çalışmaların 2023 sonbaharında sona ermesi bekleniyor.

Kuçova Hava Üssü, Arnavutluk'un komünizm ile yönetildiği ve Sovyetler Birliği'nin yakın müttefiki olduğu 1950'li yıllarda inşa edildi. Ülkedeki komünist rejim 1991 yılında yıkıldı.

2009 yılından bu yana NATO üyesi olan Arnavutluk, geçen yıl çok uluslu Defender-Europe 21 askeri tatbikatına ev sahipliği yapmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel NATO, Arnavutluk'ta komünizm döneminden kalma hava üssünde yenileme çalışmalarını başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement