Nato: "Bundan Böyle Türkiye'ye Saldırma Niyeti Olanlar İki Kez Düşünecek" - Son Dakika
Dünya

Nato: "Bundan Böyle Türkiye'ye Saldırma Niyeti Olanlar İki Kez Düşünecek"

Nato: "Bundan Böyle Türkiye\'ye Saldırma Niyeti Olanlar İki Kez Düşünecek"

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Türkiye'ye patriot füzelerinin konuşlandırılmasının amacını, "Türkiye'ye saldırma niyeti olabilecek tarafların iki kez düşünmelerini sağlamak" şeklinde açıkladı.

30.11.2012 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Türkiye'ye patriot füzelerinin konuşlandırılmasının amacını, "Türkiye'ye saldırma niyeti olabilecek tarafların iki kez düşünmelerini sağlamak" şeklinde açıkladı.

NATO Dışişleri Bakanları Zirvesi öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan üst düzey bir NATO yetkilisi ise patriotların adedi, yerleştirilmesi ve kontrolü konularında önemli ilerleme kaydedildiğini ve önümüzdeki birkaç gün içerisinde bu bilgilerin netleşeceğini belirtti.

Tetiğin kimde olacağı konusunda ise ABDli James Stavridis'in başında bulunduğu Müttefik Harekat Komutanlığı'nı (SACEUR) işaret eden yetkili, teknik olarak bataryaların Almanya, Rammstein'daki Müttefik Hava Komutanlığı'na bağlı olacağını kaydetti.

Sözkonusu NATO yetkilisi, İran ve Rusya'dan Türkiye'ye gelen patriot karşıtı mesajlara ilişkin olarak da, füzelerin tamamen savunma amaçlı olduğunu hatırlattı. Yetkili, özellikle İran'dan gelen 'bölgesel savaşa yol açar' uyarılarına ilişkin olarak ise 'her tür oyun planımız mevccuttur' şeklinde yanıt verdi.

Füzelerle ilgili teknik kararlar bir kez alındıktan sonra yerleştirilmelerinin birkaç hafta süreceğini belirten yetkililer teknik kararların bakanlar zirvesi öncesi veya sırasında alınıp alınmayacağına dair yorum yapmaktan kaçındı.

Kulislerde ise teknik kararların zirveden hemen önce pazartesi günü verileceği konuşuluyor. - BRÜKSEL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Nato: 'Bundan Böyle Türkiye'ye Saldırma Niyeti Olanlar İki Kez Düşünecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement