NATO Savunma Bakanları Patriotları Görüşecek - Son Dakika
Dünya

NATO Savunma Bakanları Patriotları Görüşecek

NATO Savunma Bakanları Patriotları Görüşecek

NATO Savunma Bakanlarının 21-22 Şubat günlerinde Brüksel'de yapacağı toplantının gündeminde Türkiye'yi ilgilendiren maddeler bulunuyor.

18.02.2013 14:22  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO Savunma Bakanlarının 21-22 Şubat günlerinde Brüksel'de yapacağı toplantının gündeminde Türkiye'yi çok yakından ilgilendiren maddeler bulunuyor. Bakanlar, Suriye ihtilafı ve Türkiye'ye konuşlandırılan Patriot bataryalarını da görüşecek.

NATO'nun Afganistan operasyonunun değerlendirileceği toplantıda Suriye krizi ve Türkiye'yi Suriye'den kaynaklanan bir saldırıdan korumak üzere Türk topraklarına konuşlandırılan Patriot bataryaları ele alınacak. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Türkiye'yi temsil etmesi beklenen Brüksel'deki NATO Konseyi toplantısına NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen başkanlık edecek.

-CHUCK HAGEL KATILAMAYACAK-

Bu arada, NATO Konseyi toplantısına, ABD Başkanı Barack Obama'nın Pentagon'un başına getirmek istediği eski Senatör Chuck Hagel, atamasının Senato'da 26 Şubat'tan önce ele alınmayacak olması sebebiyle katılamayacak. Bu nedenle ABD heyetine Hagel'in ataması onaylanıncaya kadar görevini sürdürecek olan Leon Panetta başkanlık edecek.

-YOĞUN GÜNDEM-

Suriye krizi NATO Konseyi toplantısında ana bir konuyu oluşturacak. Buna bağlı olarak da ittifakın kararı ile Türkiye'ye konuşlandırılan ABD'li, Alman ve Hollandalı Patriot bataryaları ele alınacak.

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, kısa bir süre önce yaptığı bir mülakatta ittifakın Suriye krizine dahil olmasının söz konusu olmadığını vurgulamakla birlikte müttefik Türkiye saldırılması halinde devreye gireceğini dile getirmişti. Fransa'nın Afrika ülkelerinden Mali'de yürüttüğü askeri operasyonun da değerlendirileceği toplantıda NATO'nun Mali'de rol almaması yönündeki eğilimin sürmesi bekleniyor.

Brüksel'de bir araya gelecek olan Savunma Bakanları, üzerinde duracağı diğer bir konuyu, ittifakın Afganistan operasyonu oluşturacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya NATO Savunma Bakanları Patriotları Görüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement