NATO Savunma Bakanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

NATO Savunma Bakanları Toplantısı

ABD Savunma Bakanı James Mattis, "Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Güçler Anlaşması'nı ihlal ettiğini ciddi olarak düşünüyoruz.

09.11.2017 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Savunma Bakanı James Mattis, "Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Güçler Anlaşması'nı ihlal ettiğini ciddi olarak düşünüyoruz." dedi.

Mattis, Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Güçler Anlaşması'na uygun davranmasını sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Mattis, "Bir anlaşma imzalayınca buna uygun davranmalısınız. Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Güçler Anlaşması'nı ihlal ettiğini ciddi olarak düşünüyoruz." diye konuştu.

Mattis, NATO üyesi pek çok ülkenin Rusya'nın anlaşmayı ihlal ettiği konusunda kanıtları bulunduğuna dikkati çekerek, ittifak savunma bakanlarının bu konuyu ele aldıklarını ve sorunu görüşmelerle çözüme kavuşturmak istediklerini anlattı.

Toplantıda, Kuzey Kore konusunun da gündeme geldiğini belirten Mattis, sorunu "mümkün olduğu" ölçüde ekonomik ve diplomatik süreçle çözmek istediklerini, uluslararası toplumun Kuzey Kore'yi izole etmesinin ülkeyi müzakere masasına çekebileceğini ifade etti.

Mattis, toplantılarda, NATO siber operasyon merkezinin rolü, ittifak birliklerinin sınırlar arasında hareketliliği, Afganistan'daki Karalı Destek Misyonu'nun durumu ve asker sayısı gibi konuların görüşüldüğünü anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel NATO Savunma Bakanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon
    10:49 Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kumar oynatıldığı tespit edilen 4 iş yerine operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şahsa adli işlem yapılırken, 20 şahsa da idari işlem uygulandı. Toplamda 124 bin 900 TL idari para cezası kesilirken, kumar masalarında kullanılan 420 adet pul ve 300 TL paraya el konuldu. Ayrıca ruhsatsız faaliyet yürüten bir mekan da süresiz kapatıldı.

  • Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi
    10:48 Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi

    Konya'nın Kulu ilçesinde bulunan Kızılay Kulu Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Camikebir Mahallesinde bulunan Kızılay Şubesi binası bahçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi. Kulu Müftüsü Muhsin Yıldız'ın duasının ardından oruçlar açıldı. Kızılay Kulu Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Altun, 'Kızılay Şube Başkanlığında görevli bulunan personel tarafından hazırlanan 150 kişilik iftar yemeği ikramında bulunduk' dedi.

  • Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:47 Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi

    Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2018-2023 Uyuşturucu Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda yapılan faaliyetler değerlendirildi. Toplantıda, kurumların 2022-2023 yıllarında gerçekleştirdikleri faaliyetler sunuldu ve kurul üyelerinin görüşleri alındı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.

  • Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi
    10:45 Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Menzilahir Mahallesi'nde vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Ayrıca Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi'ni ziyaret eden Sezer, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen iftar programına katılarak vatandaşlarla iftar yaptı.

  • Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı
    10:45 Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, oy güvenliği çerçevesinde il genelinde toplam 5 bin 626 kolluk kuvveti görev yapacak.

  • Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu
    10:45 Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu

    Düzce'de düzenlenen 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları sonucunda Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü şampiyon oldu. Ligde 16 kulüp ve 72 sporcu yer aldı ve 11 gün süren müsabakaların ardından Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü, Zirve Gençlik ve Spor Kulübü'nü finalde mağlup ederek şampiyonluk elde etti.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı
    10:43 Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, eşi Pınar Aslan ile birlikte Düzce'de Sosyal Hizmet tesisleri kazandıran hayırseverlerin katılımıyla, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar sofrasında buluştu. Aslan, iftarda evlatlarımızın her zaman yanlarında olduklarını ve olacaklarını belirterek, sağlıkla kavuşmayı temenni etti.

  • Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi
    10:43 Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Orman Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 'Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon' çalıştayında, yaban hayatı rehabilitasyonu ve yaban hayatı yönetimi konuları ele alındı. Çalıştayda, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Yaban Hayat Danışmanı Veteriner Hekim Ahmet Emre Kütükçü ve Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özkan Evcin konuşmacı olarak yer aldı. Çalıştayın ikinci gününde ise Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda arazi uygulaması gerçekleştirildi.


Advertisement