NATO Zirvesi, 30 liderin aile fotoğrafı çekilmesi ile başladı - Son Dakika
Dünya

NATO Zirvesi, 30 liderin aile fotoğrafı çekilmesi ile başladı

Kritik NATO Zirvesi bugün Brüksel'de başladı. 30 ülkenin liderleri fotoğraf çekimi için bir araya gelerek aile pozu verdi. Fotoğraf çekiminin ardından NATO ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı zirve toplantısı Brüksel'deki NATO karargahında başladı.

14.06.2021 14:44  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'ya gitti. Başkent Brüksel'de ilk Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Erdoğan, sonrasında İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile daha sonra da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi.

NATO Zirvesi'nde katılan 30 lider, aile fotoğrafı çektirdi

Görüşme sonrası açıklama yapan Macron, "Ortak stratejilerin netleştirilmesine vurgu yaptım. Görüşmemiz İslam konusunda da bir netlik sağladı. Libya ve Suriye'deki sorunların çözümü için de birlikte çalışmaya başladık." dedi. Alman Hükümet Sözcüsü ise toplantıya ilişkin "Erdoğan ile ikili ilişkiler ile Kıbrıs sorununun çözümü için fikir alışverişi yapıldı." ifadelerini kullandı.

NATO Zirvesi'nde katılan 30 lider, aile fotoğrafı çektirdi

AİLE POZUNDAN SONRA ZİRVE TOPLANTISI BAŞLADI

Erdoğan'ın görüşmelerinden sonra 30 dünya lideri, aile fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından NATO ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı zirve toplantısı Brüksel'deki NATO karargahında başladı. Zirve, Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in konuşmasıyla başladı.

NATO Zirvesi, 30 liderin aile fotoğrafı çekilmesi ile başladı

Stoltenrebg'in konuşması şu şekilde:

"Sizlerle burada yüz yüze görüşmekten dolayı ne kadar mutlu olduğumu bildirmek istiyorum. Kritik bir dönem içerisindeyiz. Küresel barış, istikrar ve terör saldırıları ile küresel iklim değişiklikleri karşısında hiç bir ülke tek başına ayakta kalamayacağı herkes tarafından biliniyor. Biz Avrupa ve NATO olarak birlikte omuz omuzayız. Dünyanın en güçlü 30 ülkesi, ordusu ve 1 milyar kişilik bir nüfusu temsil ediyoruz. Dünyanın ekonomik gücünün yarısı, askeri gücünden yarıdan fazlasını temsil ediyoruz. Birlikte olduğumuzda her türlü tehdidi bertaraf edebiliriz. Bugün transatlantik anlaşmasında yeni bir sayfa açıyoruz. NATO ajandasını geleceğe taşımayı hedefliyoruz."

BİLDİRİ YAYIMLANACAK

Zirvenin bitiminde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın toplantısı düzenleyerek bilgi verecek. Ayrıca zirve bildirisinin de toplantı bitiminde yayımlanması bekleniyor.

NATO Zirvesi'nde katılan 30 lider, aile fotoğrafı çektirdi

ERDOĞAN'A ÇAVUŞOĞLU VE AKAR EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 12.00 sularında NATO Karargahı'na giriş yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da eşlik etti.

NATO Zirvesi'nde katılan 30 lider, aile fotoğrafı çektirdi

SIRADA KRİTİK GÖRÜŞMELER VAR

Bugün Erdoğan'ın iki kritik görüşmesi daha var. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir araya gelecek olan Erdoğan, sonrasında saat 18.00'de ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek. İki liderin 45 dakika olarak planlanan görüşmesi bir buçuk saat olarak yeniden revize edildi. Kritik görüşmede masada birçok başlığın olacağı, ilişkilerin gerilmesine neden olan F-35 konusundan Biden'ın sözde soykırım iddialarına kadar birçok alanda önemli konular liderler düzeyinde masaya yatırılacak.

NATO Zirvesi, 30 liderin aile fotoğrafı çekilmesi ile başladı

Son Dakika Dünya NATO Zirvesi, 30 liderin aile fotoğrafı çekilmesi ile başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam'ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğunu söyledi
    13:04 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam'ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğunu söyledi

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrinde düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, İslam'ın insanlığa gönderilmiş en büyük nimet olduğunu ve bu nimetin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirtti. Erbaş, ayrıca Müslümanların dürüstlüğe önem vermesi gerektiğini vurgulayarak, İslam'ın barış dini olduğunu ve bu dini gönüllere ulaştırmanın önemli olduğunu ifade etti.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor ve elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılan araştırmalar, 18 yaşın altındaki çocukların elektronik sigara deneme oranının yasak olmasına rağmen yüksek olduğunu gösteriyor. Yasağın bu sene sonuna doğru yasalaşması bekleniyor.

  • BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi
    13:04 BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi

    BBC Türkçe ekibi, Kahramanmaraş'ta depremden sonra yaptıkları araştırmalarla Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin belgesel ödülünü kazandı. Ekip, kentteki yıkımı detaylı bir şekilde inceleyerek kamu otoriteleri ve üniversitelerin raporlarını inceledi.

  • Safranbolu'da Kaçak Kazı Yapan 3 Kişi Yakalandı
    12:59 Safranbolu'da Kaçak Kazı Yapan 3 Kişi Yakalandı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan bölgede kaçak kazı yapan 3 kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Şahıslarla birlikte çeşitli kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ancak serbest bırakıldı.


Advertisement