Nazilli'de 27 Bin 800 Öğrenci Karne Aldı - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de 27 Bin 800 Öğrenci Karne Aldı

Nazilli\'de 27 Bin 800 Öğrenci Karne Aldı

Türkiye genelinde olduğu gibi Nazilli'de de 2013-2014 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte son kez çalan ders zili ile 27 bin 800 öğrenci yaz tatiline çıktı.

13.06.2014 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde olduğu gibi Nazilli'de de 2013-2014 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte son kez çalan ders zili ile 27 bin 800 öğrenci yaz tatiline çıktı.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Karne Dağıtım Töreni' bu yıl Nazilli Fen Lisesi'nde gerçekleştirildi. Mezun öğrenci vermeyen Fen Lisesi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan'ın katıldığı törende sınıf birincilerine karneleri ve takdir belgeleri verildi. Açılış konuşmasını yapan Fen Lisesi Müdürü Ahmet Oruç; "13 Ekim 2013 tarihinde eğitim öğretime açmış olduğumuz okulumuz da 180 iş gününden sonra bugün itibariyle artık sene sonumuzu başarıyla, sene başında hedeflediğimiz başarmanın mutluluğu ile bugün tamamlamış oluyoruz. Bir eğitim öğretim yılını da bitirdiğimiz bu günde siz değerli öğrencilerimizin sevincine, mutluluğuna ve heyecanına okul idaresi ve öğretmenleri olarak hep birlikte katılıyoruz. Başarılı bir eğitim öğretimi bitirdiğimiz bu günde sizler tatili hak etmiş olarak uzunca bir yıldan sonra, uzunca yorgun geçen bir yıldan sonra tatili hak etmiş olarak aramızdan gidiyorsunuz. İnşallah sizleri gelecek sene Eylül ayında okulumuz açılırken 10. sınıf ve 12. sınıflara hazır halde, dinlenmiş bir halde aramıza bekliyoruz. Tatili hak ettiniz. Gerçekten de başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirdik. Her şey ortada. Karne sayısı kadar ben taktir imzaladım. Bizim açımızdan siz başarılı bir eğitim öğretim yılını bitirdiniz. Sizler artık bundan sonra kendiniz açısından bireysel olarak daha nasıl iyi olabilirim şeklinde güzel bir şekilde yorulmayacaksınız. Dinleneceksiniz. Ta ki tatil demek boşa zaman geçirmek değildir. Sadece eğlenmek değildir. Sizi bilgilendirecek, eğlendirecek aktivitelerin yanında eksik olduğumuz. Özellikle kendimizi zayıf bulduğumuz konularda kesinlikle telafi programlarını, takviye programları yaparak geleceksiniz. Bu şekilde hazır halde geliyorsunuz önümüzde çok çetin bir sene var. Çocuklar 3 yıl boyunca çok güzel şeyler yaptık. Sanki her yılımızı 5- 10 yıl yaşar gibi dolu dolu geçirdik" dedi.

'BU ÜLKENİN ÇALIŞMAYA, ÇALIŞKAN İNSANLARA İHTİYACI VAR'

Nazilli'de 2014-2014 Eğitim ve öğretim yılında toplam 27 bin 800 öğrencinin karnelerini aldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan; "Başarılı bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık. Yaz tatilinde kendinizi fazla serbest bırakmayın. Çünkü bu ülkenin çalışmaya, çalışkan insanlara ihtiyacı var. Özellikle çok kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Çünkü her işin başı okumaktır. Okuyan insanın ufku genişler, dünyaya bakış açısı değişir. Hele ki özellikle dünya klasiklerini mutlaka okuyun. Kendinizdeki değişimi ve ifade farklılığını yaşayarak göreceksiniz. Özellikle deniz kenarları veya bu tür yerlerde tatil yapan öğrencilerimizi okuyarak görmek bizi mutlu edecektir. Çünkü dünyanın değişik yerlerinde insanlar deniz kenarında güneşlenirken sürekli kitap okuyorlar. Günde en az iki saatimizi okumaya ayıralım. Bu tatil döneminde okumaya ayırırsak tatil dönemi sonunda çok farklı duygularla eğitim öğretime başlamış oluruz. Bu arada bazı zayıfı olan öğrencilerimiz kendilerini daha o yönde yetiştirsinler. Hayatın sonu değildir. Özellikle velilerimizden rica ediyorum. Velilerimiz çocuklarımızın zayıfları var diye onları bakış açılarında olumsuzluk her hangi bir olumsuz bakış açısı olmasın. Etkilemesin yani. Çünkü onlar bizim çocuklarımız. Zayıfı alanlarda onlar en iyi notu yani '0' da alan onlar. '100'ü' alanlar da onlar. Onlara destek versinler. Onlar mutlaka başarılı olacaklardır. Çünkü o çocuklar bizim çocuklarımız. O nedenle de o çocuklarımıza yardımcı olsunlar. Yani bir tarafa itivermek onları kötülemek gibi bir yaklaşım içerisinde olmasınlar. Onlara sevgi ve şefkatlerini mutlaka göstersinler. Onlara okumaya teşvik etsinler. Yardımcı olsunlar. Mutlaka o öğrencilerimizde başarılı olacaktır. Zaten çalışınca başarı kendiliğinden gelecektir" dedi.

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ KAPANACAK

Bakanlık kararı ile artık Anadolu Öğretmen Liselerinin 2014-2015 eğitim öğretim yılında olmayacağını söyleyen Faruk Ercan; "Nazilli'de bulunan Anadolu Öğretmen Lisemiz yeni eğitim öğretim yılında Sosyal Bilimler Lisesi olarak 5 yıllık bir okul olarak hizmete devam edecek. O okulumuzun şu anda olduğu gibi Sosyal Bilimler Lisesi olarakta başarılı olacağına inanıyorum. Hiç kimse bu konuda bir burukluk içerisinde olmasın. Sosyal Bilimler Lisesi'nden mezun öğrenciler dünyanın özellikle kalkınmış ülkelerinde yönetime talip olan öğrencilerdir. Sosyal yönü, kişisel gelişimi son derece öne çıkmış insanlardır. O nedenle ülkenin geleceğinde ve yönetiminde mutlaka görev alacak insanlarında Sosyal Bilimler Lisesinden yetişeceğini değerlendirmek lazım" dedi.

YENİ BİNALAR KAZANDIRILIYOR

2014-2015 eğitim öğretim yılında ilçeye yeni binalar kazandırılmış olacağını hatırlatan Ercan; "Yeni binamız olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında 32 derslik bir İmam Hatip Orta Okulumuz hizmete girecek. İbn-i Sina da 3 derslik bir ana sınıfımız hizmete girecek. Yine inşaatı bitmiş olan İsabeyli'den 3 derslik bir bağımsız anaokulu hizmete girecek. 18 Haziran da ihalesi yapılacak İmam Hatip Lisesi Kompleksimiz var. Bu zannediyorum eğitim öğretim başına kadar yetişmez ama ikinci dönem sonu itibariyle biter. Yine Fatih İlköğretimin bahçesinde 32 derslik bir bina inşallah inşaatı devam ediyor. Zannediyorum 2014-2015 eğitim öğretim yılında kadar bitmezse bile Ekim sonunda o bina hazır hale gelecek. Okul değil ama derslik ve bina sayısı artmış olacak. Öğrenci sayısında son 2-3 yılda artış olmazken Nazilli'de duraksama dönemi yaşanıyor. Eskisi gibi dışarıdan göç almadığı için şu anda bir duraksama dönemi yaşıyoruz" dedi.

DERECEYE GİRENLERE HEDİYELER VERİLDİ

Konuşmaların ardından okulda eğitim başarısının yanı sıra Türkiye Taekwando Yıldızlar Kategorisi Türkiye İkincisi Rahmi Çelik, İzmir Özel Ege Lisesi'nin düzenlemiş olduğu 16. Matematik Olimpiyatlarında Ege Bölge 2. Kemal Özkan Vurgun, TUBİTAK Ortaöğretim araştırma proje yarışmasında Tarih alanında İzmir Bölge Sergisine katılmaya hak kazanan öğrenciler Ezgi Yavuz ve Hasan Çiftçi, Kayseri'de yapılan Özel Kılıçarslan Liseleri tarafından 6.'sı düzenlenen 100 temel kitap okuma yarışmasında mansiyon derecesiyle dönen öğrenci Ayşe Nur Karapınar, İzmir Üniversitesi'nin Ege Bölgesinde yaptığı deneme sınavında bölge birincisi Nurdan Asena Çiftçi'ye teşekkür eden okul yönetimi Fen Lisesi'nde 2013-2014 yılında 9. sınıflarda 98,47 karne ortalamasıyla birinci olan Selime Önal, 98,16 puanla ikinci Mert Arslan Kalkan, 97,47 puanla üçüncü Tuğba İrem Korkmaz'a, 10. sınıflarda 98,79 puanla birinci olan Büşra Alp, 98,10 puanla ikinci Huriye Beyza Doğan, 97,46 puanla üçüncü Aslıhan Aşiyan'a, 11. sınıflarda ise aynı puanla iki öğrenci birinci oldu. 99,17 puanla Mehmet Murat Apaydın ve Ayşegül Mızrak birinci, 98.98 puanla Mert Amasya ikinci ve 98,34 puanla Ezgi Yavuz üçüncü olurken, dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve Okul Müdürü Ahmet Oruç tarafından sunuldu.

Törenin sonunda henüz 3. yılında olmasından dolayı mezun vermeyen Fen Lisesi'nde 218 öğrenciden 203 öğrenci Takdir Belgesi, 15 öğrenciye Teşekkür Belgesi ve 97 öğrenciye de Onur Belgesi verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de 27 Bin 800 Öğrenci Karne Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement