Nazilli'de Çanakkale Zaferi ve Şahitleri Anma Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Çanakkale Zaferi ve Şahitleri Anma Günü Etkinlikleri

Nazilli\'de Çanakkale Zaferi ve Şahitleri Anma Günü Etkinlikleri

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümü ve Şehitkeri Anma Günü Nazilli’de törenlerle kutlandı.

18.03.2016 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve Şehitkeri Anma Günü Nazilli'de törenlerle kutlandı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 101. Yıl Kutlama ve Şehitleri anma programı için ilk tören sabah Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Buradaki törene Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Belediye Başkanlığı adına Ziya Aksüt, Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin, şehit ve gazi yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Protokolün anıta sırayla çelenk koymasının ardından tören Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlerin aziz hatıraları için bir dakikalık saygı duruşu ardından, İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Protokol buradan şehitler ve vefat eden gazilerin kabirlerini ziyaret etmek üzere Eğriboyun Mezarlığı'na geçti. Burada şehitlerin ruhuna dualar okundu. Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü kutlamalarına Nazilli Belediye Tiyatro Salonu'nda devam edildi. Nazilli Fen Lisesi Okul Müdürü Ahmet Oruç, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında savaşta yaşanan dramlardan bahsetti, günümüzde de böyle bir süreçten geçildiğini söyledi.

Konuşmanın ardından Nazilli ilçesinde düzenlenen Çanakkale konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Buradaki tören Nazilli Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale Ruhu tiyatro oyunu ile devam etti. Oyunda savaşın ne zor şartlar altında kazanıldığı sık sık vurgulanırken, öğrencilerin ortaya koyduğu performans duygulu anlar yaşattı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Çanakkale Zaferi ve Şahitleri Anma Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement