Nazilli'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Nazilli\'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yıl dönümü Nazilli'de de coşkuyla kutlandı.

29.10.2013 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı yıl dönümü Nazilli'de de coşkuyla kutlandı.

Vatandaşların Atatürk baskılı tişört ve ellerinde bayraklarıyla katıldığı görülen törenlere ilginin az olması ise dikkat çekti. Kaymakamlık Makamında Tebrikat Töreni ile başlayan 29 Ekim kutlamaları, İlçe Stadında devam etti. 5 bin kişilik statta bin 500 vatandaş törenleri izlemek üzere katılım sağlarken, yaklaşık 2 bin öğrenci de tören için görev aldı.

Cumhuriyetimizin 90. kuruluş Yıldönümünde kutlamaları, 28 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 13: 00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başlarken, 29 Ekim kutlamaları bugün ise saat 09.00'da tebrikat töreni ile devam etti. Törene Kaymakam Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Bora, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, Daire Amirleri, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.

Kaymakamlık makamında tebrikat töreninin ardından İlçe Şehir Stadyumuna geçildi. Protokol halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Kaymakam Okur, "Tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünü, her türlü değerin üzerinde tutan Türk Milletinin, Büyük Asker ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşını vererek kurduğu Cumhuriyetimizin, 90'ıncı yılını kutlamanın engin gururu ve mutluluğu içindeyiz. 2023'e doğru dosta düşmana birliğimizi dirliğimizi gösterip, Cumhuriyeti kuran iradeden bir kere daha güç alacağımız bu kutlu gün, hepinize kutlu olsun. Vatanın bağımsızlığı ve istiklali için binlerce şehit verilerek, çok zor şartlar altında kazanılan kurtuluş mücadelesinden sonra kurulan yeni Türk Devletinin, çağdaş bir yönetim şekline sahip olması gerektiğine inanan Atatürk, Cumhuriyet yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet Fazilettir. Cumhuriyet idaresi faziletli ve namuslu insanlar yetiştirir diyerek, yeni devletin yönetim şeklinin Cumhuriyet olacağını ifade ediyordu" dedi.

'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TEMİNATISIN'

Atatürk'ün "Ey Türk Gençliği, birinci vazifen Türk İstiklal ve Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur" sözünü hatırlatan Okur, "Asil Türk genci, senin bu kutsal görevini dünya durdukça, her türlü fedakarlığa katlanarak yerine getireceğine, olan inanç ve güvenimiz milletçe sonsuzdur. Çünkü sen, Mustafa Kemal Atatürk gibi bütün dünyaya örnek olmuş büyük bir lideri, eşsiz bir kahramanı yetiştiren büyük bir milletin, Türk Milletinin evladısın. Çünkü sen, Atatürk ilke ve inkılaplarının sönmez meşalesini kuşaklar boyu taşıyacak çağdaş ve mutlu Türkiye'nin en büyük teminatısın. Bu anlamlı gurur gününde tüm Nazillili vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutlar Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anarken, bu bayram coşkusunun dünya durdukça aydınlık ve uygar yarınlarda yeni ufuklarla ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini diler sevgi ve saygılarımı sunarım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kore Gazisi Mustafa Özbayram ile okul öğrencilerinin şiirlerini okumasının ardından Halk Oyunları ekibi gösterisini sundu. Törende, ilçe genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet' kompozisyon yarışmasında 1. Menderes Anadolu Lisesi'nden Esra Kök, 2. Özel Yüzyıl Bezci Anadolu Lisesi'nden Buse Dirik, 3. Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Elif Ömür oldu. Şiir yarışmasında 1. Özel Aydınlık Ortaokulu'ndan Fatih Aytar, 2. Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'ndan Ceylin Çalışkan, 3. İsabeyli Ortaokulu'ndan Büşra Kocabaş olurken resim yarışmasında ise 1. Özel Aydınlık İlkokulu'ndan Furkan Peker, 2. Ahmet Yesevi İlkokulu'ndan Yağmur Kandemir ve 3. Zafer İlkokulu'ndan Gülizar Karayiğit olurken, dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Karma Lise Bandosu'nun '90' yazılı dizilişi eşliğinde ve tören komutanının komutu ile tüm ilçe okulları ve resmi kurumlar geçit yaptı. Resmigeçit töreninin ardından program sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement