Nazilli'de Festivale Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Festivale Yoğun İlgi

Nazilli\'de Festivale Yoğun İlgi

Nazilli Belediyesi'nin düzenlediği ve geçtiğimiz Cuma günü başlayan 4.Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivaline Nazillililer yoğun ilgi gösteriyor.

04.04.2013 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Belediyesi'nin düzenlediği ve geçtiğimiz Cuma günü başlayan 4. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivaline Nazillililer yoğun ilgi gösteriyor.

Cuma günü ilk olarak Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile başlayan festivalde

bu güne dek konuşmacı olarak katılan konuk yazar gazeteci, araştırmacı ve sanatçıları izlemek için Nazilliler adeta yarışa girdi. Kamuoyunda ün yapmış dallarında duayen olan konuşmacılardan ilk gün konuşmacısı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu konferansında adeta izdiham yaşandı. Peygamber Efendimizin ve Ehli Beyti'nin hayatından çok özel ve çarpıcı hikayeleri izleyicileriyle paylaştı. Peygamberler tarihi, o döneme ait olaylar, mucizeler ve dualarla ilgili bilgiler veren Hatipoğlu'ndan imza alabilmek için birbiri ile yarışan vatandaş

uzun kuyruklar oluşturdu. Cuma günü başlayan 10 günlük 4. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivalinin 6 günü geride bırakılırken

Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu, Ahmet Turhan Alkan

Ali Bulaç, Kahraman Tazeoğlu, Yavuz Bahadıroğlu, Ramazan Ayvallı, Prof.Dr. İlhami Durmuş, M.Hulusi Şimşek Ayşegül Bayrak, Tayfun Talipoğlu, Beşir Ayvazoğlu, Emine Işınsu, Yavuz Selim Demirağ, Müyesser Yıldız, Cemal Safi, Meltem D. Caniklioğlu Sadık Yalsızuçanlar, Şair Mustafa Aydoğan ve Talha Uğurluel'in konferanslarını ortalama 6 bin Nazillili Sanatsever izledi.

Nazilli'nin tanıtımına önem verdiklerini kaydeden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "4 yıl önce başlattığımız bu festival ile Nazilli

kültür ve sanat kenti olma yolunda önemli adımlar atarak oldukça ilerleme sağlamıştır. Şimdi görüyoruz ki attığımız bu adımlar meyvesini vermeye başlamıştır. Bu güne dek düzenlediğimiz bu Festivalimiz ile Ulusal ve uluslar arası basında Nazilli'nin adı defalarca telaffuz edilerek şehrimizin gelişimine önemli katkılar sağlamıştır. Nazilli'nin bir kültür şehri olması ve gelişimine katkıda bulunmak için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu tür festivaller geleceğe doğru yolculuğun başlangıcıdır. Bunların yanı sıra Belediyemizin kültür hizmetleri arasında zaman zaman okullarımıza da önemli yazarlarımızın kitaplarından dağıtıyoruz. Ayrıca bu festivallerle Nazilli halkını ünlü isimlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşarken, ülkemizdeki ve şehrimizdeki kültür, sanat ve edebiyat duayenlerini misafir ediyor olmaktan da onur duyuyoruz. 7 Nisan'da sona erecek festivalimize tüm Nazillili sanatseverleri davet ediyoruz." dedi.

VALİ AL, CEMAL SAFİ DİNLETİSİNE KATILDI

4. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivalininin 5. gününde şair ve söz yazarı Cemal Safi'de Nazillilere

şiir dinletisi sundu. Alanında duayen bir isim olan Cemal Safi'nin programına protokol de yoğun ilgi gösterdi. Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonundaki programa Aydın Valisi Kerem Al, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman' da katıldı.

Vali Al, dinletinin ardından yaptığı konuşmada, "Medeniyetimizin zirve bir sesini hep beraber dinledik. Duygu seline kapıldık, gönül ellerimiz titredi. Yoğun bir programım olmasına rağmen değerli sanatçı Cemal Safi'nin burada olduğunu öğrenince bütün programlarımı değiştirip buraya geldim. Onun şiirlerini böyle capcanlı onun karşısında dinlemek beni çok mutlu etti. Ne iyi ettim ki gelmişim. Böyle kavim bir iman, bu muhteşem sözler bizi mest etti" dedi.

Cemal Safi programı sırasında şiir okumayı ve yazmayı seven Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya'yı sahneye davet ederek kendisine ait bir şiiri okumasını istedi. Başsavcı Doğan Kaya böyle bir onuru yaşamaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek Cemal Safi'nin "Benim Adım Aşk" şiirini okudu.

Cemal Safi programının bitiminde hayranlarına kitap imzalayıp hatıra fotoğrafları çekildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Festivale Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement