Nazilli'de Yaz Futbol Okulu Sezonu Açtı - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Yaz Futbol Okulu Sezonu Açtı

Nazilli\'de Yaz Futbol Okulu Sezonu Açtı

Spor Toto 2. lig kırmızı grup takımlarından Nazilli Belediyespor, Yaz Futbol Okulu çalışmalarına başladı.

29.06.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 2. lig kırmızı grup takımlarından Nazilli Belediye spor, Yaz Futbol Okulu çalışmalarına başladı.

Öğrencilerin okul sonrası, yaz tatillerini spor aktiviteleri ile değerlendirmeleri için Nazilli Belediyespor tarafından düzenlenen Futbol Yaz Okulu Aydın Toscalı Pınarbaşı Tesisleri'nde gerçekleştirilirken, 10 ayrı yaş grubundan 120'ye yakın genç yetenek kayıt yaptırdığı çalışmaları Kulüp Başkanı Hilmi Volaka ve alt yapı yöneticileri Gürdal Yüzügüler ile Mehmet Ali Türel yakından izliyor. Alt yapı kadrosunda yer alan 2 teknik antrenör ile 3 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisinden oluşan eğitmenlerle çalışmalara başladıklarını ifade eden Nazilli Belediyespor Altyapı Sorumlusu Hasan Aygün, 1999-2008 doğumlular arası gençlerin kayıtlarının ardından çalışmalara başlandığını belirtti.

Haziran ayının son haftasında başlayan Nazilli Belediyespor Yaz Futbol Okulu'nun 2014 sezonuna iyi bir başlangıç yaptığını söyledi. 3 ay sürecek futbol okulunda 2'si UEFA 'B' Belgeli, diğer 3'ü ise daha önce Nazilli Belediyespor alt yapısında top koşturan BESYO öğrencisi olduğunu belirten Hasan Aygün; "Futbol Okulu'nda 5 kişiden oluşan ekip tarafından öğrencilere eğitim veriliyor. Altyapı teknik direktörlerimiz Utku Duru ve Murat Angın'ın yanı sıra Melih İnceoğlu, Mert Karakaş ve Vedat Topguç'tan futbolun doğrularını öğreniyorlar. Eğitmenlerimizin 3'ü ise üniversitede eğitimlerine devam ediyor, hem de yaz stajı ile antrenörlüğü uygulayarak öğreniyorlar. Futbol okulumuzda her yaş grubuna ayrı eğitim veriliyor. Oyunsal formatta gerçekleştirilen derslerimizde öğrencilerimiz enerjilerini atıyorlar. Aynı zamanda futbolun temelini, futbolun doğru işlerini öğrenip, yukarıya doğru tırmanışlarına devam ediyorlar."

Yaz spor okulunun bir amacının da Nazilli'deki yetenekli çocukları tespit edip Nazilli Belediyespor altyapısına lisanslı sporcu olarak aktarmak olduğunu söyleyen Aygün; "Bununla beraber hem çocuklara kulübümüzün bir hedefi olarak, bir misyonu, bir görevi olarak da sosyal etkinlikler sağlamaktır. Burada paylaşma duygularını benimsetmek, arkadaşlıklarını pekiştirmek, değişik arkadaş gruplarıyla iyi iletişimler kurmasını sağlamak, aynı zamanda da çocukları değişik sosyal etkinlik olarak futbol altyapı eğitimi ve temel eğitimini öğretiyoruz. Şuanda 1999 ile 2008 doğumlu arası kayıtlar mevcut, tabi dolayısıyla ilk aşamada U-11 takımına lisanslı futbolcu çıkartıyoruz. Yani burada temel futbol altyapı eğitimini verdikten sonra yetenekli, gelişebilir düzeyde olanları lisans çıkarıp U-11 takımından U üst takımına yetenekli olanları katıp, diğer kategorileri yavaş yavaş her yıl geliştiriyoruz" dedi.

Yaz Futbol Okulu'nun öğrencilerin okul sonrası, yaz tatillerini spor aktiviteleri ile değerlendirmelerinin yanı sıra Nazilli Belediyespor U-11 takımına da genç yetenekleri kazandırmak olduğunu ifade eden Kulüp Başkanı Hilmi Volaka; "Futbolun genç yetenekler ile ayakta kalacağını vurguladığımız şu günlerde Yaz Futbol Okulu bunun en önemli göstergesi oldu. Kulübümüzün kursuna katılımın yüksek olması bizleri çok mutlu etti. Bugüne kadar alt yapımız çok iyiydi ama artık daha çok önem vereceğimizi belirtiyoruz. Çünkü geleceğimizin bu gençler olduğunu çok iyi biliyoruz. İnşallah onları en iyi şekilde hazırlayacağız. Antrenörlerimizle birlikte çalışmalarımız başladı ve buradan çıkan çocuklarımız U-11'e aktarmayı planlıyoruz. Burası bir anlamda da altyapı seçmeleri de olmuş oluyor. Geleceğin yıldızlarının burada saklı olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımıza hem sporu aşılıyoruz hem de Nazilli Belediyespor sevgisini aşılıyoruz. Nazilli Belediyespor'un tarihçesinden tutun, Nazilli'nin yetiştirdiği yetenekler, yıldız futbolcular, şampiyonluklarımız gibi birçok duyguyu da onlara hocalarımız aracılığıyla veriyoruz. Altyapı sorumluluğu görevinde bulunan yöneticilerimiz başta olmak üzere tüm teknik direktörlerimiz ve çalışanlarımıza da hizmetlerinden dolayı, özverilerinden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

NAZİLLİ BELEDİYESPOR'A BARCELONA MODELİ

Yaz Futbol Okulu'ndaki çocukların genç veya minik olduğuna bakmayın onlar 5-10 yıl sonra Nazilli Belediyespor'un kurtuluşu olacak diyen Altyapı yöneticilerinden Gürdal Yüzügüler ise; "120 çocuğumuzun içinden 3'ü, 5'i yıldız olsa biz daha ne isteyelim. Bu çocukların içinde eminiz ki yeni Serkan Balcı'lar, Rıdvan Dilmen'ler, Aydın Toscalı'lar var. İşte biz bunların içinde olan yetenekleri bulup çıkaracağız. Belki burada milli takımlara kadar yükselecek olanlar var. Artık kulüp olarak altyapıya daha çok önem verilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve çalışmalarımızı o yönde sürdürüyoruz. Önümüzdeki 3-4 seneye de öyle bir planlama yaparak çalışmalar başlattık. Bu projemiz kademe kademe artacak, akademi liglerinden futbolcularımızı da hep böyle birer kademe kaydırarak en sonun da A takıma da dışarıdan değil kendi bünyemizden oyuncuyu verir hale getireceğiz. Nazilli Belediyespor'u çok iyi günler bekliyor. Nazilli Belediyespor öz kaynaklarıyla kendini liglerde temsil edecek duruma gelmesini hayal ediyoruz. Ayrıca hedeflerimizde Barcelona modeli olarak nitelendirilen A takım ve altyapılar aynı Barcelona'da olduğu gibi tek bir sistem üzerinde toplayıp, daha koordineli çalışması sağlanacak. Alt akademi liglerindeki bütün çocukları o sisteme göre oynamaya alıştırıp blok halinde birbirine alışmış, sisteme alışmış çocuklarla başarının yakalanacağını düşünüyoruz ve inanıyoruz. Kulüplerin kendi kaynaklarını kullanmadığı takdirde zaten ayakta kalma şansı yok" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Yaz Futbol Okulu Sezonu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement