Nazilli Fen Lisesi'nden Unutlmaz Bir Gece - Son Dakika
Yerel

Nazilli Fen Lisesi'nden Unutlmaz Bir Gece

Nazilli Fen Lisesi\'nden Unutlmaz Bir Gece

Nazilli Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından 'Benim Adım Aşk' şiir ve müzik dinletisi ile 'NAZFENOL' ödül töreni gerçekleştirildi.

06.06.2013 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından 'Benim Adım Aşk' şiir ve müzik dinletisi ile 'NAZFENOL' ödül töreni gerçekleştirildi.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda düzenlenen şiir gecesine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Belediye Başkan Vekili A.Vahit Aysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu yıl ilk defa düzenlenen ve her yıl yapılması planlanan olimpiyatlara ilginin büyük olmasının Fen Lisesi'nin başarısına katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Okul Müdürü Ahmet Oruç yaptığı açılış konuşmasında; "Olimpiyatlarımıza 26 ortaokuldan toplam 68 öğrenci katılımı gerçekleşmiştir. Biz, Nazilli Fen Lisesi olarak kuruluşumuzun daha 2. Yılındayız, yeni bir okuluz ama hedeflerimiz büyük. Bizim hedefimiz okul olarak sadece akademik başarılarda değil, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da okulumuzu ve Nazilli İlçemizi en güzel şekilde temsil etmek. Bunu sadece not, puan başarılarıyla ortaya koymayacağız. Her alanda Nazilli Fen Lisesi olarak 1.'liği hedefliyoruz. İşte düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikte de amacımız, okulumuzu Nazilli'mizdeki 8.sınıf öğrencilerine tanıtmak ve kalitemizi ortaya koymaktır. İnşallah 2 yıl sonra da ilk mezunlarımızı vermeye başladığımızda çok iyi üniversitelere birçok öğrencimizi göndereceğiz. Bu öğrencilerimizi sadece bilgiyle donatılmış bir bilgi bankası olarak değil, her yönüyle, sosyal, sportif ve çevresine örnek olarak yetiştirdiğimiz gençler olarak bu okullara göndereceğiz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Öğrencilerimizi sosyal yönden donattığımızı gösteren şiir dinletimizde buna büyük bir örnek" dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Okul Müdürü Ahmet Oruç'un konuşmasının ardından düzenlenen etkinlikte ilk olarak Nazilli Fen Lisesi tarafından organize edilen 'Nazilli Fen Lisesi Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyatında' (NAZFENOL) dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Nazilli'deki tüm ortaokulların 8.sınıflarının katılımıyla düzenlenen Matematik ve Fen Olimpiyatlarında 282.83 puanla birinci olan Ahmet Yesevi Ortaokulundan Özgün Cebeci'ye, 282.43 puan ile ikinci olan Özel Aydınlık Ortaokulundan Serenay Konay'a ve 274.10 puan ile üçüncü olan Beşeylül ortaokulundan Tuğba İren'e protokol üyeleri tarafından teşekkür edilerek belgeleri ve ödülleri takdim edildi.

Nazilli Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayhan Gül ile Müzik Öğretmeni Zuhal Dilbaz ve Biyoloji Öğretmeni Hasan Aşkın'ın hazırladığı 'Benim Adım Aşk' adlı şiir ve müzik dinletisinde 13 eser seslendirildi. 18 öğrenci ve 6 öğretmenin düzenlediği şiir dinletisinde türkü ve şarkılarla destek verildi. Dinletinin ilk şiirini Ayhan Gül yorumladı. Cemal Safi'ye ait 'Tek Hece' isimli şiiri okuyan Ayhan Gül, salonu duygulandırırken, gecede Sedanur Korkmaz 'Seni içimden terk ediyorum', Duygu Öztürk 'Bekleyenler için', Bahar Çoban 'Üç güller hep sen kokarlar', Ahmet Yaşar 'Tahir ile Zühre meselesi', Ezgi Çırpanlı 'Gözlerin İstanbul oluyor birden', Ayhan Gül 'Seni yağmurlardan sonra seveceğim', Nurdan Asena Çiftçi 'Dağ rüzgarı', Selin Mammacıoğlu 'Sen sen sen', Rümeysa Balcılar 'Seni seviyordum', Yusuf Ziya Er 'Gel gör beni Aşk neyledi', Rahmi Çelik 'Anadolu sevgisi' ve Hasan Devşinmiş 'Gelin birlik olalım' isimli şiirleri yorumlarken, şiirlere Ekin Güvenir 'İşte gidiyorum', Zuhal Dilbaz 'Unutma beni, Bana herşey seni hatırlatıyor', Mustafa Ruşen 'Turam yar elinden', Sedanur Korkmaz 'Seviyorum seni, Gel gör beni aşk neyledi', Uğur Çabuk 'Bu sabah yağmur var İstanbul'da', Ezgisu Kuyumcu 'Ayrılık', Tamer Taşkın 'Zor Aşk', Cansel Akel 'Söyleyemedim', Gizem Menemenlioğlu 'Karyolamın demiri' isimli şiirleri seslendirdi. Gece Memleket türküsünün koro halinde söylenmesiyle de son buldu.

GENÇLER ÇAĞIN GEREKSİNİMLERİYLE DONATILMALI

Günün yorgunluğunu öğrencilerin eşsiz dinletisi ile attığını söyleyen Kaymakam Mehmet Okur ise; "Ruhumuzun ve kafamızın yorgunluğunu öğrencilerimiz o güzel yorumlamaları ve ezgileriyle yok ettiler. Okul müdürümüzün kendileri için çizdiği hedef hayal değil. Zaten Aydın'ın başarısına Nazilli olarak biz büyük katkı sağlıyoruz. Aydın eğitimde bir yerlere geliyorsa bunda Nazilli'deki öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin başarısından sağlanıyor. Akademik başarının yanında öğrencilerimizi kültürel ve sosyal açıdan çağın gerektirdikleriyle yeterince donatamazsak bu çocuklarımız hayatta zorluklarla karşılaşabilirler. Ama bugün gördük ki Nazilli Fen Lisesi akademik başarının yanı sıra kültürel açıdan da çok başarılı bu nedenle okul müdürümüz başta olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Kaymakam Okur'un konuşmasının ardından Kaymakam Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Ekrem Turan, Başkan Vekili Vahit Aysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan tarafından öğrencilere ve öğretmenlere gece için teşekkür edilerek çiçek takdim edildi. Gece toplu olarak hatıra fotoğrafının çekinilmesi ile son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Fen Lisesi'nden Unutlmaz Bir Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement