Nazilli KKTC 2'inci Cumhurbaşkanı Talat Aydın'da - Son Dakika
Güncel

Nazilli KKTC 2'inci Cumhurbaşkanı Talat Aydın'da

Nazilli KKTC 2\'inci Cumhurbaşkanı Talat Aydın\'da

KKTC 2'inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Adnan Menderes Üniversitesi Genç Liderler Topluluğu'nca düzenlenen 'Kıbrıs Sorunu' konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Aydın'a geldi.

11.04.2016 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC 2'inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Adnan Menderes Üniversitesi Genç Liderler Topluluğu'nca düzenlenen 'Kıbrıs Sorunu' konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Aydın'a geldi.

KKTC 2'inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, konferans öncesi ilk olarak MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı ziyaret etti. Törenle karşılanan Talat ve Eşi Oya Talat, daha sonra Nazilli Belediye Başkanlığı makamına geçti. Mehmet Ali Talat, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SURİYE YORUMU: "FİLLER TEPİŞİR ÇİMENLER EZİLİR"

Suriye'deki savaşın hatırlatılması üzerine Talat, bölgedeki olayları Amerika ve Rusya arasında yaşanan 'Devlerin Güreşi' olarak değerlendirdi. Talat, "Malum Filet Tepişir, çimenler ezilir misali olan da insanlara oluyor. Suriye'ye yönelik güç savaşından ziyade Suriyeli insanların yaşadıkları drama dikkat çekmek istiyorum. Bunu Türkiye en yakından biliyor çok sayıda Suriyeli göçmeni barındırıyor Türkiye. Avrupa'ya akış var, Suriyelilerden; bunu biliyorsunuz. Bu insanların yaşadıkları dramı televizyonlar gösteriyor ama bakalım daha kaçta kaçını gösteriyor. Açlıktan ölenler varmış, bunlar korkunç şeyler o yüzden bir an önce bu savaşın sona ermesi ve Suriye halkının rahata ermesi benim en büyük temennimdir öncelikle. Biz küçük bir ülke olarak bu büyük yarışta biz söz sahibi değiliz. Ancak düşünce sahibi olabiliriz. Bundan doğacak olumsuzları da göğüsleyebilecek tedbirler dışında alabileceğimiz pek bir şey yok "dedi.

GÜNEY KIBRIS'LA İLGİLİ DEĞERLENDİRME

Ziyaretin ardından kentten ayrılan Talat, Aydın merkeze geçti. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu da makamında ziyaret eden Talat, en son iki yol önce geldiği kentte yine sıcak karşılandığını söyleyerek, "Türkiye'nin birçok yerine göre çok şanslı bir yer Aydın. Türkiye'nin tarımında oldukça iyi bir yerde. Eski eserler konusunda da oldukça şanslı. Hafta sonu tarihi yerleri görme şansı buldum ve heyecan vericiydi. Tüm yöre halkına ve yöreye hizmet eden kişi ve kurumlara başarılar dilerim. Uzun soluklu bir Kıbrıs sorununu çözme maratonu yaşıyoruz. Çok etaplı bir maraton oldu ve bazı etaplar bizim lehimize sonuçlandı. Bazıları aleyhimize sonuçlandı. Şu anda oldukça ciddi bir süreç yaşanıyor. Güney Kıbrıs'ta seçimler olması nedeniyle bir yavaşlama görüyoruz ama her şeye rağmen ilerlemeler ve yakınlaşmalar artıyor. Güney Kıbrıs'ta, ekonomik ve siyasi koşullar, sorunun çözümüne daha yakın bir toplum yapısına yol açıyor" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ"

Kıbrıs'ta yaşanan hükümet sorununu aşacaklarını söyleyen Talat, "Sayın Cumhurbaşkanı ve ekibinin yürüttüğü çalışmaya en fazla desteği veren hükümet bizim hükümetimiz oldu. Gerçi son dönemde bir hükümet bunalımı yaşıyoruz ama siyasi parti olarak en büyük parti konumundayız. Çözüm sürecini desteklemeye devam edeceğiz. Mayıs'ta seçimler var. Seçimlerden sonra umudumuz yılsonuna kadar bir sonuca varmak. Bu çaba da bize Türkiye'de destek oluyor. Bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz" diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerçioğlu ise, Aydın'ın yöresel ürünlerinin bulunduğu bir hediye sepetini Talat'a takdim etti. Talat, bugün saat 13.30'da Atatürk kongre Merkezi Magnesia Salonu'ndaki sempozyuma katılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nazilli KKTC 2'inci Cumhurbaşkanı Talat Aydın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement