Nazilli Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali Coşkuyla Başladı - Son Dakika
Yerel

Nazilli Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali Coşkuyla Başladı

Nazilli Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali Coşkuyla Başladı

Nazilli Belediyesi’nin düzenlediği ve 10 gün sürecek olan 5. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali başladı.

23.02.2014 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Belediyesi'nin düzenlediği ve 10 gün sürecek olan 5. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali başladı.

2 Mart'a kadar devam edecek olan festival boyunca kamuoyunun yakından tanıdığı gazeteci, yazar, bilim insanı ve siyasetçi Nazilli'ye gelerek konferans verecek. Festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Nazilli'nin, kültür-sanat kenti olması ve gelişimine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla 5 yıl önce başlattığımız festivalimizi her yıl biraz daha geliştirerek devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Nazilli Belediyesi tarafından belediye meydanında düzenlenen 5. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali düzenlenen törenle başladı. Törene Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Yazar-eski Devlet Bakanı Dr. Yüksel Yalova, Belediye Meclis Üyeleri, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Daire Müdürleri, Şair-Yazar Cemal Safi ve çok sayıda Nazillili sanatseverler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan festivalin açılış konuşmasını Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi olarak 2009 yılında Nazilli'yi üniversite ve sanayi şehri yapacağız diyerek yola çıktıklarını ifade ederek, bunun yanında da Nazilli'yi kültür şehri yapma konusunda ellerinden geldiğince hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Beşincisi gerçekleşen festivali organize etmekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Başkan Alıcık; "Bugün Nazilli Belediyesi olarak folklor de 11-12 yaşında çocuklarımız yurt dışına çıkarak hem ilçemizi temsil ettiler hem de belki de bir daha yurt dışına çıkamayacaklar ama bu kültür etkinliği sayesinde fırsat buldular. Bunun yanında tiyatro ekibimiz, mehter takımımız, halk oyunları ekibimiz var ve Nazilli'yi kültür şehri yapma konusunda elimizden geldiğince de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü bu bizim görevimiz diye düşünüyorum. Allah nasip ederse ilerleyen yıllarda da bu kültür-sanat festivaline devam edeceğiz. 2 Mart tarihine kadar ilçemize çeşitli yazar, şair ve değerli büyüklerimiz katılacak. Hepsine şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Sanata, Edebiyata ve Kültüre hizmet eden Nazillililere güzel insanlar diyerek konuşma yapan Şair-Yazar Cemal Safi de 'gelin birlik olalım' isimli şiirini okudu. Festivalin açılış töreni konuşmaların ardından Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri'nin gösterisi ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali Coşkuyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement