Nazım'da Mozart Ezgileri - Son Dakika
Yerel

Nazım'da Mozart Ezgileri

Nazım\'da Mozart Ezgileri

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Demokratik laik cumhuriyetimizin ilkelerinde, sanata ve sanatçıya değer veriyoruz, değer vermeye de devam edeceğiz" dedi.

05.12.2016 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Demokratik laik cumhuriyetimizin ilkelerinde, sanata ve sanatçıya değer veriyoruz, değer vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Yenimahalle Belediyesi, "Sihirli Flüt" ünvanlı uluslararası sanatçı Şefika Kutluer'in bu yıl 7'incisini düzenlediği festivale ev sahipliği yapıyor. Festivalin Ankara'daki açılış konserinde Avusturya Devlet Kültür Nişanı sahibi uluslararası flüt sanatçısı Şefika Kutluer Viyana'dan gelen Tutti Mozart Orkestrası ile muhteşem bir konsere imza attı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salon'da yapılan konsere Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Hollanda, Kongo, Brezilya, Belarus, Slovenya, Çin Büyükelçileri ve İsrail Maslahatgüzarı ile TBMM AB Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Müzik barışı, sevgiyi getirir

Mozart'ın birbirinden değerli eserlerinin seslendirildiği gecede kısa bir konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Demokratik laik cumhuriyetimizin bir bireyinin müzik alanında dünyada Türkiye'nin sesini duyurmasından onur duyuyorum. Biz cumhuriyetimizin aydınlık yolunda yolumuza devam edeceğiz. Demokratik laik cumhuriyetimizin ilkelerinde, sanata ve sanatçıya değer veriyoruz, değer vermeye de devam edeceğiz. Çünkü müzik insanları, ülkeleri birbirine yaklaştıran en büyük olgudur. Müzik barışı getirir, sevgiyi getirir" değerlendirmesinde bulundu.

Mozart'ın kucaklayıcı karakterinden bahseden Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer de festivalin "Doğu Batıyla buluşuyor" konseptinin birçok ülkeden bulunan büyükelçiler için de çok uygun olduğunu söyleyerek, Mozart'ın Osmanlı'yla ilgili yaptığı çalışmaları, yazdığı Türk marşını ve bütün bunların bu konsept içinde çok doğru yere oturduğunu anlattı.

Sihirli Flüt Şefika Kutluer ise "Dostumuz Mozart sayesinde Avusturya ve Türkiye arasında tekrar bir köprü kuruluyor. Biz müzisyenlerin görevi ülkeler arası ilişkilere köprü olabilmektir. Ne mutlu ki bana bu görevi bu vesileyle en iyi şekilde yerine getirebiliyorum. Festivali bu akşama katkıları ve bu güzel salonu bize açtıkları için Yenimahalle belediyesi ve Başkan Fethi Yaşar'a canı gönülden teşekkür ederim" diye konuştu.

Festival dolu dizgin devam ediyor

Festival Kapsamında, 12 Aralık Pazartesi günü Yıldız Kenter Tiyatro Salonu'nda, Paris'ten gelecek günümüzün çok önemli Fransız piyanist ve bestecisi, "Klavyenin Kralı" ünvanlı Stephane Blet'le birlikte Kutluer klasikten caza bir repertuvar sunacaklar.

Kutluer, 16 Aralık Cuma günü de Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde Portekiz'den gelecek Fado grubu ile sahneye çıkacak. Portekiz'den gelecek ünlü Fado'cu Margarida Moreira'nın Portucalis orkestrası eşliğinde vereceği Portekiz'in duygulu halk müziği Fado konserinde ünlü Fado eserleri seslendirilecek.

Festivalin Yenimahalle'deki son konseri ise 19 Aralık Pazartesi akşamı sıra dışı bir organizasyona imza atacak. Şefika Kutluer ve Peter Breiner yönetimindeki Bilkent Yaylı Çalgılar Orkestrası John Lennon'un "Imagine'i ile konserlerine başlayacak. Şefika Kutluer, Pop dünyasının klasikleşmiş eserleri, "Beatles" ve "Elvis Presley"in unutulmaz parçalarının Barok tarzda klasik müziğe Peter Breiner tarafından uyarlanmış düzenlemelerini Peter Breiner yönetimindeki Bilkent Yaylılar Orkestrası eşliğinde seslendirecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazım'da Mozart Ezgileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement