Nba Avea ile Türkiye'de 100'ün Üzerinde Büyüdü - Son Dakika
Güncel

Nba Avea ile Türkiye'de 100'ün Üzerinde Büyüdü

Nba Avea ile Türkiye\'de 100\'ün Üzerinde Büyüdü

Avea ve NBA işbirliği, NBA'in Türkiye'deki takip edilme oranını yüzde 100'ün üzerinde artırdı.

27.03.2013 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avea ve NBA işbirliği, NBA'in Türkiye'deki takip edilme oranını yüzde 100'ün üzerinde artırdı.

Avea açıklamasına göre, Avea ve NBA işbirliğinin ilk beş aylık dönem sonucunda, NBA'in Türkiye'deki takip edilme oranı yüzde 100'ün üzerinde artarken, www.nba.com ziyaretçi sayısında yüzde 170, sosyal medyada ise yüzde 30 oranında büyüme yaşandı.

NBA'in Avrupa'daki ilk ve tek telekomünikasyon resmi ortağı Avea, İşbirliğini takiben Nba.com ziyaretçi sayısında yüzde 170, sosyal medyada ise yüzde 30 oranında büyüme gözlenirken, NBA'in resmi internet sitesine Türkçe de eklendi. Tüm bu gelişmelerle Türkiye, NBA'in bölge ve ülkeye göre oluşturulmuş 12 özel internet sitesinden biri haline geldi.

NBA'in Türkiye'deki Resmi Mobil Operatörü Avea, NBA Europe Live kapsamında şimdi de 5 Ekim'de oynanacak Fenerbahçe Ülker - Oklahoma City Thunders maçına gitmek isteyen Avealılar'ın yerlerini şimdiden ayırıyor.

Türkiye'nin, Avrupa'daki en büyük NBA pazarlarından biri olarak ilk 6'da yer aldığını belirten Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, şunları kaydetti.

"NBA ile spora ve sporseverlere hizmet noktasında iyi bir uyum içerisindeyiz. Türkiye'de sporu ve basketbolu sevdirmek, gençlere Avea ve NBA için vazgeçilmez olan "çok çalışmak, mücadele, kazanma hırsı, takım oyunu" ortak değerlerini benimsetmek istiyoruz. Avealılar "NBA Europe Live Londra" ve dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan "NBA All-Star 2013"ü yerinde tüm heyecanı ile izleme fırsatı buldular. 5 Ekim'de ise Ülker Sports Arena'da oynanacak Fenerbahçe Ülker - Oklahoma City Thunder maçında Avealılar yine bu heyecanı yerinde yaşayacak."

"Avea ile yaptığımız ortaklık, bizim için çok önemli" diyen NBA Global Pazarlama Ortaklıkları İdari Başkan Yardımcısı Mark Tatum ise, şunları NBA'in küresel olarak 750 milyon taraftarı var olduğunu belirterek, maçların 215 ülkede 45 farklı dilde canlı yayınlandığını söyledi.

Tatum, şunları kaydetti:

"Youtube kanalımız 1 milyardan fazla izleme oranına sahip. Toplamda 250 milyon facebook like'ımız var. Twitter trend topic sıralamasında her yıl ilk 5'teyiz. 10 binin üzerinde farklı noktada mağazamız var. Bunun yanında, NBA basketbol oyunu tüm dünyada en çok tercih edilen dijital oyunların başında geliyor. Bu anlamda Türkiye, Fransa ve İspanya'dan sonra 3.sırada yer alıyor. Bu nedenle Avea ile yaptığımız bu ortaklık, bizim için çok önemli... Çünkü Türkiye bizim için önemli ve potansiyeli yüksek bir ülke. Avea'nın, NBA içeriklerini tüm basketbol severlere mobil cihazlarla ulaştırabilecek olması da bizim için çok değerli. İşbirliğinin imzalanması sonrasını kapsayan 5 aylık sürede, NBA'in Türkiye'deki takip edilme oranları yüzde 100'ün üzerinde arttı." - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nba Avea ile Türkiye'de 100'ün Üzerinde Büyüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement