NBA Christmas İçin Sayılı Günler Kaldı! - Son Dakika
Spor

NBA Christmas İçin Sayılı Günler Kaldı!

NBA Christmas İçin Sayılı Günler Kaldı!

New York Knicks, 25 Aralık'ta 50. kez sahalara çıkarak rekor kırıyor–

16.12.2014 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LeBron James, Kobe Bryant, Kevin Durant ve Carmelo Anthony'ye katılan Türk oyuncu Hidayet Türkoğlu Noel'i kutlayacak-

NBA Christmas Day, tüm dünyadaki taraftarlar için bir tatil geleneği haline geldi. 215 ülkede, 47 dilde yayınlanan toplam beş maç ve sosyal medya üzerinden NBA'yi takip eden dünya çapında 730 milyondan fazla taraftarla beraber, Christmas Day, NBA takviminde en çok konuşulan günlerden biri olmaya aday.

Lig, bu kutlama geleneğini 67. kez duyurmaya hazırlanırken, NBA LEAGUE PASS üzerinden takip edebileceği NBA Christmas Day maçları oyuncuları ile dikkat çekiyor:

10 – 25 Aralık'ta beş maçın birden ulusal olarak yayınlandığı art arda yedinci yılda, NBA takımları Christmas Day'de yine sahalara çıkıyor.

9 – Bu sezon, San Antonio'nun Christmas Day'e özel oyuncu listesinde en çok sayıda uluslararası oyuncu yer alıyor. Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors ve New York Knicks takımlarının her birinden dörder oyuncu da dâhil, bu sezonChristmas Day'de oynayacak olan NBA oyuncu listelerinde toplamda 33 uluslararası oyuncu yer alacak.

8 – 25 Aralık'ta oynayacak olan NBA takımları için önceki genel seçmelerde listelerin 1 numarası olan oyuncuların sayısı – Tim Duncan (1997), LeBron James (2003), Andrew Bogut (2005), Andrea Bargnani (2006), Derrick Rose (2008), Blake Griffin (2009), John Wall (2010) ve Kyrie Irving (2011).

7 – New Orleans Pelicans gardı Eric Gordon da dâhil, 25 Aralık'ta doğum gününü kutlayan eski ve şimdiki NBA oyuncuları.

6 – Christmas Day'de oynayacak olan takımların Avustralyalı oyuncu kadrosu (Amerika Birleşik Devletleri dışında en çok sayıda oyuncuyla katılan ülke): Cameron Bairstow (CHI), Matthew Dellavedova (CLE), Kyrie Irving (CLE), Andrew Bogut (GSW), Aron Baynes (SAS) ve Patrick Mills (SAS).

5 – San Antonio'dan Tim Duncan ve Los Angeles'tan Kobe Bryant tarafından kazanılan NBA şampiyonluk sayısı. Duncan beşinci Christmas Day maçını oynarken, Bryant da 16. kez 25 Aralık günü sahalara çıkarak rekorunu kıracak.

4 – En çok sayı atan dört Christmas Day lider oyuncusu, bu yıl da sahalarda görünecek: Kobe Bryant (383), Dwyane Wade (227), LeBron James (215) ve Kevin Durant (159).

3 – Christmas Day'de NBA maçlarını sunmak üzere, ABC, ESPN ve TNT'nin bir araya getirdiği NBA tarihinde belirli zamanlar. ABC'nin Mike Breen, Jeff Van Gundy ve Mark Jackson üçlüsü beşinci Christmas Day maçı için bir araya gelirken; TNT'nin"Three Wise Men" (Üç Akıllı Adam)'i Charles Barkley, Kenny Smith ve Shaquille O'Neal, özel "NBA'in İçinde" yayını için Ernie Johnson'a katılacak.

2 –Bu sezon NBA maçlarında en yüksek sayıları atan defans oyuncuları Golden State Warriors dinamik ikilisi, Stephen Curry ve Klay Thompson, ortalama olarak maç başına 20+ ve genel ortalama olarak da maç başına 45.4 sayı attılar.

1 –1947'de Providence Steamrollers ile karşılaştıkları ilk Christmas maçından sonra, Christmas Day günü en yüksek sayıda (50) maç yapan takım New York Knicks.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor NBA Christmas İçin Sayılı Günler Kaldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement