Nba'de Finalin Adı; Golden State Warrıors - Cleveland Cavalıers - Son Dakika
Güncel

Nba'de Finalin Adı; Golden State Warrıors - Cleveland Cavalıers

Nba\'de Finalin Adı; Golden State Warrıors - Cleveland Cavalıers

NBA 2016 finalinde iki ezeli rakip Golden State Warriors ve Cleveland Cavaliers şampiyonluk için ter dökecek.

02.06.2016 15:35  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LeBron James Steph Curry'e karşı

Daha önce kupayı evine götüremeyen Doğu Konferansı şampiyonu Cleveland Cavaliers bu yıl bir ilki yaşamak için çok azimli. Batı Konferansı şampiyonu Golden State Warriors ise beşinci kez kupayı kazanmaya çalışacak. NBA 2016 finali aynı zamanda bir kez daha Stephen Curry ve LeBron James karşılaşmasına sahne olacak.

İşte büyük karşılaşma öncesi, NBA tarihinde 14. kez finalde karşılaşacak olan Golden State Warriors ve Cleveland Cavaliers'ın istatistikleri;

Warriors ve Cavaliers arasındaki bu seri ile iki ezeli rakip, NBA tarihinde 14. kez finalde karşılaşacak.

Her iki takımın da elinden gelenin en iyisini sergileyeceği yılın maçı oldukça farklı anlara sahne olacak. Kevin Love'un tüm final maçlarını kaçırdığı, Kyrie Irving'in sadece bir maçta oynadığı ve Iman Shumpert'in omuz sakatlığı ile maçlara çıktığı Cleveland geçtiğimiz sezon istediği performansı sergileyememişti.

Cavaliers şu ana kadar hiç NBA şampiyonluğu kazanamadı. Ekip, son dokuz yılda olmak üzere üçüncü kez finale çıkıyor. Cleveland şehri, Browns'un 1964'teki NFL şampiyonluğundan bu yana hiçbir şampiyonada galip gelemedi.

The Warriors ise sekizinci kez finale çıkıyor. Ekip NBA tarihinde en çok finale çıkan dördüncü takım olma unvanını Knicks ile paylaşıyor. Eğer galip gelirse, bu seri Warriors'a beşinci şampiyonluğunu kazandırarak ekibe, San Antonio ile birlikte NBA tarihinde en çok şampiyonluk kazanan dördüncü takım olma unvanını kazandıracak.

Bu karşılaşmada üçlük şöleni izleyeceğiz. NBA'de bu sezon, the Warriors (1.077) ve Stephen Curry (402) hem takım olarak hem de bireysel anlamda bir sezonda en çok üçlük atma rekorlarını kırdı. Cavaliers'da sezon boyunca 880 üçlük sayı kaydederek takım rekorunu kırdı ve tüm zamanların beşinci en çok üçlük sayı atan takım olma unvanını elde etti. Cleveland play-off'larda atılan en çok üçlük sayısında ortalama bir seviyede seyrederken Golden State ikinci sırada yer alıyor. The Warriors oyuncusu Klay Thompson geçtiğimiz sezonun en çok üçlük atan oyuncusu. Thompson'ı Cleveland'den J.R Smith ve Golden State oyuncusu Stephen Curry takip ediyor. Final karşılaşmaları boyunca bu rekortmen 10 oyuncu, üçlükleriyle rakiplerine büyük bir tehdit olacak gibi gözüküyor.

NBA tarihinde sadece 11 oyuncu art arda MVP ödülünü kazandı. Bunlardan ikisi final maçlarında tekrardan karşılaşacak: Cleveland'in LeBron James'i (iki kez üst üste MVP seçildi) ve Golden State oyuncusu Stephen Curry (son iki sezonun MVP'si).

Kevin Love geçtiğimiz sezonun final maçlarını sakatlığı nedeniyle kaçırdı. İyileşme kaydeden oyuncu, Golden State'in 2014 yazında gündeme gelen Klay Thompson ile Love'ı takaslama fikrinin ne kadar doğru olup olmadığı tartışmasını alevlendireceğe benziyor.

LEBRON JAMES İÇİN REKORLAR FİNALİ

LeBron James, Celtics oyuncuları dışında altı kere Finallerde oynayacak ilk oyuncu ve bunu son 50 yılda başaran ilk oyuncu olmaya hazırlanıyor. NBA tarihinde bu başarıyı yedi Celtics oyuncusu kazandı: Bill Russell (10 kez), Tom Heinsohn (9), Sam Jones (9), K.C. Jones (8), Frank Ramsey (sekiz), Bob Cousy (7) ve Satch Sanders (6).

LeBron James yedinci kez finallerde oynayacak. Son 50 yılda bu sayıyı sadece şu oyuncular geçebildi; Kareem Abdul-Jabbar (10), Magic Johnson (9), Derek Fisher (8) ve Michael Cooper (8).

LeBron James (55) finallerde tüm zamanların lideri (Robert Horry - 56) olabilmek için sadece iki üçlüğe daha ihtiyaç duyuyor. James (227) eğer iki asist daha yaparsa Dennis Johnson'ı (228) geçerek finaller tarihinde beşinci en çok asist yapan oyuncu olacak.

NBA tarihinde 10. en çok play-off zaferi unvanı ile LeBron James, 2016 finallerine 127 play-off galibiyetine sahip olarak giriyor. James'in dokuzuncu sırayı Magic Johnson ile paylaşmak için bir, sekizinci sırada Shaquille O'Neal'ın yanında yer almak için iki ve yedinci sıradaki Tony Parker'a yetişmek için dört galibiyet alması gerekiyor.

KOÇLAR DA YARIŞACAK

Golden State koçu Steve Kerr ve Cleveland koçu Tyronn Lue, zamanında farklı takımlarda karşı karşıya gelmiş ve şampiyonluklar kazanmış iki yetenekli garddı. Lue bu sezon Kerr'in geçtiğimiz yılda yaptığı gibi NBA koçu olarak ilk sezonunda şampiyonluk kazanmaya çalışacak. Pat Riley (1982), Paul Westhead (1980), Bill Sharman (1972), George Senesky (1956), John Kundla (1949) ve Ed Gottlieb (1947) de NBA koçu olarak ilk sezonunda şampiyonluk kazanmıştı. Riley ve Westhead'de tıpkı Lue gibi takımın başına sezonun ortasında getirilmişti.

Steve Kerr'de NBA tarihinde ilk iki sezonunda şampiyonluk kazanan ikinci koç olma unvanını kazanmayı hedefliyor. NBA tarihinde bunu başarabilen tek koç ise 1948-49 yıllarında Minneapolis Lakers'ı şampiyon yapan John Kundla. Kundla 3 Temmuz'da 100 yaşına giriyor.

Tyronn Lue, tıpkı David Blatt'in 2015'te yaptığı gibi Cavaliers'ı, finallere taşıdı. Lakers'ın 1968-69 (Butch Van Breda Kolff) ve 1969-70 (Joe Mullaney) ile finallere çıkmasından itibaren Cavs, art arda iki sezon boyunca farklı koçlar ile finallere çıkan ilk takım olma unvanını taşıyor.

Tyronn Lue NBA'de şu anda görev yapan altıncı şampiyonluk kazanmış koç olma unvanını kazanabilir. Şu an bu listede Golden State koçu Steve Kerr, Dallas'ın koçu Rick Carlisle, San Antonio koçu Gregg Popovich, the Clippers koçu Doc Rivers (Boston ile kazandı) ve Miami koçu Erik Spoelstra yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nba'de Finalin Adı; Golden State Warrıors - Cleveland Cavalıers - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement