NBA Global Games Londra Başlıyor - Son Dakika
Güncel

NBA Global Games Londra Başlıyor

NBA Global Games Londra Başlıyor

The O2'deki altıncı NBA normal sezon maçında Toronto Raptors ve Orlando Magic 14 Ocak'ta karşılaşacak-

12.01.2016 15:01  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Basketbol Birliği (NBA), Toronto Raptors ile Orlando Magic takımlarını karşı karşıya getirecek NBA Global Games Londra 2016 başlıyor. 14 Ocak Perşembe günü The O2'de oynanacak maç, Londra'daki altıncı NBA normal sezon maçı olma özelliği taşıyor.

2014 NBA All- Star ve 2014 FIBA Dünya Kupası altın madalya sahibi DeMar DeRozan, 2015 NBA All-Star oyun kurucu Kyle Lowry ve bu sezon Raptors'ta ilk maçına çıkacak olan forvet DeMarre Carroll liderliğindeki Toronto Raptors, aynı zamanda son iki sezonda takımdaki ribaund lideri Litvanyalı pivot Jonas Valanciunas'ı da kadrosunda bulunduruyor. 2011'de yardımcı antrenör olarak Dallas Mavericks ile NBA şampiyonluğu yaşayan Dwane Casey, takımın baş antrenörü olarak beşinci sezonuna girecek.

Dwane Casey: Orlando maçı zorlu olacak

Dwane Casey Global Games 2016 öncesi yaptığı açıklamada, "Avrupa'da karşılaşmaya çıkacak olmanın lig için de küresel anlamda önemi bulunduğunu düşünüyorum. Her şey çok heyecan verici ancak Orlando'yla oynayacağımız karşılaşmada heyecanlı olmayacağız. Çok iyi ve genç bir takımları var. Orlando bizim Doğu Konferansı'ndaki rakibimiz. (Bu sezon) onlarla karşılaştık ve bizi iki ya da üç sayıyla mağlup ettiler. Dengeli bir oyundu ve bizi yenerek galibiyet serimizi sona erdirdiler. Bizim için de zorlu bir maç olacak" dedi.

Demar DeRozan: Genç bir takım, hazırlıklı gitmemiz gerekiyor

Maç öncesi düşüncelerini dile getiren bir diğer isim Raptors yıldızı Demar DeRozan ise maçın heyecanlı olacağını belirterek, "Bu sezon başlarında bizi yendiler, skor 5-0 iken önümüzü kestiler. Şimdi ortaya çıkıp yeniden başarılı olmamızın zamanı geldi. Bu arada genç bir takım olduklarını ve hazırlıklı gitmemiz gerektiğini de bilmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Toronto Raptors, 2014 NBA All-Star ve 2014 FIBA Dünya Kupası altın madalya sahibi DeMar DeRozan, 2015 NBA All-Star oyun kurucusu Kyle Lowry ve bu sezon ilk kez Raptors için sahneye çıkacak olan forvet DeMarre Carroll'ın liderliğinde oynayacak. Raptors aynı zamanda geçen iki sezonda takımın ribaund liderliğini üstlenen Litvanyalı orta saha oyuncusu Jonas Valanciunas'ı başrolde oynatacak.

Orlando Magic ise 2013 NBA draftında ikinci sıradan seçilen Victor Olapido'nun yanı sıra yükselen yıldız Tobias Harris ile dikkat çekiyor. Magic kadrosunda, geçen yılın takım ribaund lideri Karadağlı pivot Nikola Vucevic, Fransız gard Evan Fournier ve Hırvat çaylak Mario Hezonja'yı bulunduruyor. Eski Orlando Magic oyuncusu Scott Skiles, üç NBA takımında antrenörlük yaptığı 13 yılın ardından bu sezon baş antrenör olarak takıma geri dönecek.

4 kez NBA şampiyonu olan ShaquilleO'Neal ve takımın oyun kurucusu Skiles liderliğindeki Magic'in ilk Londra ziyareti, iki sezon öncesi maç için 1993'te gerçekleşmişti. Raptors ise 2011 yılında Londra'da ardı ardına maçlar yaparak NBA'in Avrupa'daki ilk sezon maçlarını temsil etmişti.

Londra'da oynanan önceki 5 NBA normal sezon maçları arasında -hepsi kapalı gişe olmak üzere- ardı ardına maçlarda New Jersey Nets ile Toronto Raptors (2011): Detroit Pistons ile New York Knicks (2013): Atlanta Hawks ile Brooklyn Nets (2014) ve Knicks ile Milwaukee Bucks (2015) yer alıyor.

Taraftarlar daha fazla bilgi için facebook.com/NBAUK ve Twitter'da @NBAUK hesaplarını takip edebilirler ve ayrıca haber, güncelleme, skorlar, istatistikler, programlar, videolar ve daha fazlası için NBA uygulamasını indirebilirler. NBA Global Games Londra 2016, NBA'in Birleşik Krallık'taki tek adresi olan BT Sport'ta yayınlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel NBA Global Games Londra Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement