NBA yıldızı Michael Jordan milyonlarca dolar kaybetti! GameStop, hisselerini 1.1 milyar dolara sattı - Son Dakika
Ekonomi

NBA yıldızı Michael Jordan milyonlarca dolar kaybetti! GameStop, hisselerini 1.1 milyar dolara sattı

Senenin başında Reddit kullanıcılarının etkisiyle hisseleri tavan yapan GameStop, yatırımcılarını bir hayli sevindirmişti. Bu gelişmeden yararlanan Amerikalı video oyun şirketi, beş milyon hissesini 1.1 milyar dolara satarak büyük bir kazanç sağladı. Ancak NBA süperstarı Michael Jordan, bu işten kötü yönde etkilendi. Jordan'ın, ocak ayında hisseler düşükken yaptığı satışın ardından 500 milyon dolar kaybettiği öğrenildi.

23.06.2021 15:27  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika merkezli video oyun perakendecisi GameStop, kendi hisselerini satarak büyük bir kâr elde etti. GameStop'un hisseleri bu yılın başlarında yatırımcıların yüzünü güldürmüştü. İflasın eşiğine gelen şirket, büyük bir yükselme yaşamayı başarmıştı. Reddit kullanıcıları tarafından gerçekleştirilen bu finansal hareket yapay bir şişirilme olarak görülse de, GameStop üzerinde büyük etkileri olduğu görülüyor.

GAMESTOP HİSSELERİ ALTI AY BOYUNCA YÜKSELDİ

Şirket, 6 ay boyunca hisse senedinin yüksek değerini korumayı başardı. Hemen ardından yeni bir ticari model geliştirmek için büyük bir değişime gidildi ve şirketin CEO'su da dahil olmak üzere birçok üst düzey yönetici şirketten ayrıldı. GameStop cephesinde yapılan bu büyük revizyon, son mali sıkıntıları bertaraf etmiş görünüyor.

GameStop, beş milyon hissesini 1 milyar doların üzerinde bir fiyata satarak, öz sermaye teklif programını tamamladı. Şirketin hisselerinin her biri yaklaşık 225.20 dolardan satıldı. Bazı yatırımcılar bu durumdan memnun olmasa da, bu atılım şirketin ömrünü uzatacak ve umutlu bir geleceği finanse edecek.

NBA EFSANESİ MICHAEL JORDAN 500 MİLYON DOLAR KAYBETTİ

Eski NBA süperstarı Michael Jordan, Ocak ayında yaşanan düşüşten nasibini aldı. Şirket büyük ölçüde açığa çıkaran kayda değer bir hedge (risk) fonuyla, milyonlarca dolar kaybetti. Reddit kullanıcıları ve büyük yatırımcıların ortak bir şekilde 2021'in başında sadece 20 dolar seviyelerinde gezen GameStop hissesini bir anda 500 dolara çıkartmasının ardından bir rekor gerçekleşti. GameStop hissesinin bu yükselişten sonra yaşadığı büyük düşüşten nasibini, NBA tarihinin en iyi oyuncusu olarak gösterilen Michael Jordan da aldı.

Michael Jordan'ın hala bir milyarder olduğunu unutmamak lazım, ancak 500 milyon dolarlık bir kayıpta hafife alınacak bir miktar olmadığının altı çiziliyor. Şu an için GameStop hisseleri direnç hatlarını test etmeye devam ediyor. Ancak, bu sıkışmanın ne kadar başarılı olacağının bir göstergesi yok.

NBA yıldızı Michael Jordan milyonlarca dolar kaybetti! GameStop, hisselerini 1.1 milyar dolara sattı

Son Dakika Ekonomi NBA yıldızı Michael Jordan milyonlarca dolar kaybetti! GameStop, hisselerini 1.1 milyar dolara sattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement