Nçs Çukurova'da İlk Japon Eriği Hasatını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Nçs Çukurova'da İlk Japon Eriği Hasatını Gerçekleştirdi

Nçs Çukurova\'da İlk Japon Eriği Hasatını Gerçekleştirdi

Verimli Topraklara Sahip Çukurova'da Sunar Grup Bünyesindeki NÇS Firması Tarafından; Japon Eriği'nin İlk Hasatı Yapıldı…

16.06.2010 16:59  Güncelleme: 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova bölgesi, verimli topraklarıyla Türkiye'nin önde gelen nadir bölgelerinden… Yoğun olarak mısır, pamuk, karpuz, soğan ve patates üretimi yapılan topraklarda, meyve üretiminde de başta narenciye çeşitleri bulunuyor. Limon, mandarin, portakal ve greyfurt üretiminin yanı sıra şimdi de Sunar Grup bünyesinde ki Adana'da faaliyet gösteren NÇS firmasi tarafından Japon Eriği'nin ön plana çıkması ile ilk hasat yapıldı…

Adana son zamanlarda Türk tarımının başkenti tabiriyle verimli toprakları ve yapılan hasatlarla oldukça ön planda… Uygun arazi, uygun sulama, suyun kalitesi, uygun alet ekipman ile üretim olanağının yanında önemli hasat dönemine giren NÇS şimdi de Japon Eriği hasatıyla bir ilke imza atıyor.

Sunar Grup; NÇS Firma sahiplerinin sert ve yumuşak çekirdekli meyve üretiminde arz eksikliğini görüp bu sektörde üretime yönelmeleri ve başarılı bir yatırım olacağını düşünmelerinden dolayı özellikle Japon Eriği ile ilgili çalışmalar ilk hasatıyla birlikte yol aldı. 2010 yılı itibariyle yaklaşık 1000 dekar arazi üzerinde sert ve yumuşak çekirdekli meyve çeşitlerinde profesyonel üreticilik yapan firma, bu konuda Adana'nın önde gelen firmalarından…

Zirai ilaç kalıntısı olmayan ürünler yetiştirmeyi ana öncelik olarak belirleyen NÇS, çevreyi kirletmeden ve doğal dengeye zarar vermeden Avrupa standartlarında meyve üretimi gerçekleştirmektedir. 350 dönüm arazide 13 çeşit Japon eriği, 4 çeşit bodur elma, 6 çeşit nektarin, 3 çeşit şeftali ve Amerikan narı yetiştiren NÇS, SunMey markasıyla ürünlerinin satışını gerçekleştirmektedir.

Mevcut kapasitemiz 2011 itibariyle 1500 ton civarında önümüzdeki yıllarda ise kapasitenin 5000 ton civarına yükselmesi beklenmektedir. Önümüzdeki yıllarda dış piyasada daha etkin hale gelip Packing Hause ve soğuk hava deposu projelerini hazırlatmış bulunan firma, yeni nesil meyve çeşitlerinin AR-GE çalışmalarını yaparak mevcut piyasaya arz olunan ürünlerin eksiklerini görerek yeni nesil üretimini gerçekleştirmektedir. NÇS firması ayrıca GAP (Good Agricultural Practices) sertifikasına da sahiptir.

Kalp dostu Japon Eriği…

Japon Eriği üretimi ekstra bir üretim modeli istemeden sıradan ürün yetiştiriciliği ile yapılmaktadır. Stresten veya yoğun iş temposundan kaynaklanan unutkanlık sorunu olanlar için doğal bir çözümdür. Hafıza ve konsantrasyonu güçlendirirken aynı zamanda enerji takviyesi de sağlar. Japon Eriği, dünyada yaşayan en eski ağaçlardan birisidir.

Yapraklarının beyine olan faydaları, öksürüğü ve astım semptomlarını azaltması ve filaria cinsi kıl kurdunun vücuttan atılması gibi etkileri yüzünden, geleneksel Çin ve Japon ilaçlarında yüzyıllardır kullanılmaktadır. Japon Eriği, arter ve diğer kan damarlarına ait sistem üzerinde de olumlu etkiye sahiptir. Damar felci ve damar spazmı durumlarında gevşetici etkisi olabilir.

Bu nedenlerle Japon Eriği iyi bir kalp dostudur… Birçok ihtiyarlık vakasında, özellikle Alzheimer hastalığında büyük fayda gösterebilir. Alzheimer hastalığının ilk safhalarında, Japon Eriği, zihinsel gerilemeyi geciktirerek hastaların normal hayatlarına devam etmelerine kolaylık sağlamaktadır

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nçs Çukurova'da İlk Japon Eriği Hasatını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi
    20:04 Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi

    Nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, sürü halinde Çemişgezek ilçe merkezine indi. Dünya Doğa Koruma Birliği'nce yayımlanan 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'ndeki dağ keçileri Çemişgezek ilçe merkezine indi. Caddede gezen keçiler ardından parkta otlandı. İnsanlardan korkmayan keçiler, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası kayıt altına alındı.

  • Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi
    20:02 Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi

    Malatya'da yolcu treninde yapılan operasyonda, üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar bulundu. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.


Advertisement