Ne Drogba'ymış Ama!. . - Son Dakika
Spor

Ne Drogba'ymış Ama!. .

Ne Drogba\'ymış Ama!. .

Galatasaraylı taraftarlar sancılı bir yaz transfer dönemi yaşıyor.

28.06.2011 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaraylı taraftarlar sancılı bir yaz transfer dönemi yaşıyor. Fildişili yıldız golcü Didier Drogba ve Galatasaray isimlerinin yan yana başlamasıyla birlikte büyük bir heyecan fırtınası içinde kendini bulan milyonlarca insanın zaman zaman da kafası karışıyor.

Bu kafa karışıklığında en önemli unsur Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın bazen bu konuyu doğrulamasa da bazen de taraftarı beklentiye sokan demeçleri. Öte yandan aynı kulüpte ikinci başkanlık yapan Ali Dürüst'ün ise son 1 ayda üç kez tekrarladığı "Drogba alternatiflerimiz arasında yok" cümlesi de Drogba karmaşasına farklı bir boyut kazandırıyor. Bu süreçte yaşananlar Galatasaray kulübünün bir transfer stratejisi olarak da algılansa da bir kesim otorite ise kulüpte iletişim arızası olduğu yönünde görüş bildiriyor.

Yerli yabancı medya ile birlikte zaman zaman sarı-kırmızılı cepheden yapılan açıklamalar Drogba konusunda büyük bir çelişkiyi ve merağı ortaya koyarken bu çelişkinin yaşandığı son günlerde İngiltere kaynaklı haberlerin başlaması da ayrı bir konu. Bu da Galatasaray'ın gizli kapılar ardında büyük düşünerek "Drogba" ismini gerçekten düşündüğüne bir işaret... Özetle işte yaşanan bu süreçte okunması ve üzerine tartışılması gereken çok mesaj, çok yönetim biçimi ve düşünce var. Yaklaşık 1. 5 aydır her gün onlarca Drogba - Galatasaray haberi okuyoruz, haberdar oluyoruz. Bu süreci sizler önemli maddeleriyle için özetledik:

GALATASARAY LİSESİ KORİDORLARI

14 MAYIS 2011

Galatasaray'ın 34. başkanı Ünal Aysal oldu. Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda Aysal'ın başkanlığının kesinleştiği dakikalarda Galatasaray koridorlarında konuşulan tek konu Didier Drogba'ydı. Bu kulis bilgisi yerli medyaya çok çabuk ulaştı.

.

İLK "GÖRÜŞME YOK" AÇIKLAMASI

15 MAYIS 2011

Ünal Aysal Kanaltürk'ün özel yayınında Serhat Ulueren'e konuk oldu. Beş flaş transfer yapacağız, takımın 3'te 1'i değişecek diyen Aysal: "Taraftarı heyecanlandıracak 4 ya da 5 yabancı ve yerli flaş transfer düşünüyoruz. "Didier Drogba ile ilgili bir görüşme yok... " dedi.

"TALİP OLABİLİRİZ" SÖYLEMİ

20 MAYIS

Ünal Aysal NTV Spor'da yayınlanan "Yüzde 100 Futbol" programının canlı yayın konuğu oldu: "Drogba'nın çok talibi var. Biz de olabiliriz"

21 MAYIS 2011

Sakinleşen ortamı fişeklendiren spor medyasında şu an çok önemli kanalın yöneticiliğini yapan ve ağırlığı bulunan ve özel bir şirkette yönetim kurulu başkanlığı yapan bir ismin oğlunun twitter mesajı oldu: "Drogba Galatasaray'a hayırlı olsun". Bu isim daha sonra twitter adresini kapattı.

22 MAYIS 2011

Hürriyet gazetesi spor sayfasında Didier Drogba transferini duyurdu. Haberin spotu şu şekildeydi: "Alınan bilgilere göre; Galatasaray, Chelsea'nin Fildişi Sahilli yıldız oyuncusu Didier Drogba ile her konuda anlaştı. "

24 MAYIS 2011

Ünal Aysal'ın Belçika'daki özel işlerini ve toplantılarını yarıda bırakıp Didier Drogba'nın işini bitirmek üzere Londra'ya geçtiği öne sürüldü. İddialara göre Aysal, Sportif A. Ş. 'ye dışarından danışmanlık yapan Peter Kenyon'la buluşup, Chelsea'li yöneticilerle masaya oturdu.

"DROGBA İLE İLGİLİ BİZİM ALMIŞ OLDUĞUMUZ KARAR YOK" YİNELEMESİ

26 MAYIS 2011

Ünal Aysal ilk kez basın karşısına geçti. 15 Mayıs'taki açıklamaya paralel bir açıklamada bulundu: "Drogba ile ilgili bizim almış olduğumuz hiçbir kararımız yok. Drogba bir kulübün oyuncusu ve hala oraya bağlı. Serbest bırakmadan ya da satış kararı almadan o konuda adım atmak doğru değil"

%%EMBEDVIDEO_108%%O EL, O İMA, HER ŞEYİ YENİDEN ATEŞLENDİRİYOR

1 HAZİRAN 2011

Galatasaray Cafe Crown - Bandırma Banvit mücadelesinde "Taraftar çıldırdı Drogba'yı istiyor" şeklindeki tezahüratlara Başkan Ünal Aysal iki eliyle "okey" işareti yaparak "tamam" yanıtı verdi. Bir taraftarın bu maçtan sonra eve gelerek internet başında bir foruma yazdığı ifade aynen şu şekilde; "Ünal Başkan çok net tamamdır işaretini yaptı, tam karşısındaydım ilk kez Drogbanın geliceğine bu kadar inandım. Artık dönüş yok... "

YEKTA'NIN BÜYÜK BOMBASI

3 HAZİRAN 2011

Galatasaray'ın Ocak ayında kadrosuna kattığı Yekta Kurtuluş tatilini yaparken Lig TV muhabirine kısa bir röportaj verdi. Bu röportajda "Drogba'nın gelişi taraftar kadar bizi de çok heyecanlandırdı. Galatasaray'a çok şey katacak bir futbolcu" sözleri büyük yankı uyandırdı.

DROGBA KONUSUNDA ÇOK FARKLI BİR GERÇEK

5 HAZİRAN

77. 'si gerçekleştirilen, Geleneksel Galatasaray Pilavı'nda Ünal Aysal Drogba konusunda çok farklı bir açıklama yaptı, Milliyet gazetesindeki haberden bir bölüm şu şekildeydi: "Bizim gündemimizde dahi olmayan bir oyuncuydu. Birileri ortaya attı ve bizim yerimize talip oldu. Biz daha sonradan, "olabilir ilgilenelim" dedik. Şimdi de gerçekleştirmek için çalışıyoruz"

8 HAZİRAN

Haziran ayı Divan Kurulu Toplantısı'nda üyelere hitap eden ve sonrasında toplantının bitmesini beklemeden salondan ayrılan Aysal, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu: "Drogba'nın sahibi var. Daha devam eden bir kontratı var. Kontratı çözmek de Chelsea'ye ait bir yetki. Biz sadece talip olabiliriz. Elimizden gelen tüm gayreti, -taraftarlarımızın talebi üzerine- gösteriyoruz. İnşallah olur... "

%%EMBEDVIDEO_107%%ALİ DÜRÜST'TEN SOĞUKKANLI BİR AÇIKLAMA (I)

8 HAZİRAN

Divan Kurulu Toplantısı'ndan sonra kulüp ikinci başkanı Ali Dürüst ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Didier Drogba'nın gündemlerinde olmadığını ileri sürerek, kamp çalışmalarına kadar transferi tamamlayacaklarını bildirdi.

20 HAZİRAN

NTV Spor'un haberi gündemi yine alevlendirdi: "Galatasaray'ın aylardır transferi için yoğun çaba harcadığı Chelsea'li Drobga ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fildişi Sahilli yıldız, menajeriyle Galatasaray'ın teklifine 'Evet' dedi. Yıldız oyuncu, Chelsea'nin teklif ettiği 1 yıllık yeni sözleşmeyi de reddetti. "

DROGBA'NIN GÖKHAN TÖRE'Yİ ARAMASI

22 HAZİRAN

Drogba'nın Chelsea'den eski takım arkadaşı, bu yıl Hamburg'a transfer olan Gökhan Töre'nin menajeri Bektaş Demirtaş Fildişili oyuncunun Gökhan'ı arayarak Galatasaray ve Türk futbolunu sorduğunu doğruladı: "Drogba, takımların vizyonunu, Türk futbolunun yapısı ve seyirci potansiyeliyle ilgili sorular sormuş. Onun kararları hakkında bir şey diyemeyiz ama Gökhan'a ayrıntıları sorduğuna göre, bu konuda olumlu kanaatleri vardır"

23 HAZİRAN

"Ünal Aysal'ın belki de en kesin açıklamaları geldi: "Yazılanlarda, çizilenlerde 'Drogba'dan sevindirici haber' gibi ifadeler kullanılıyor. Fakat biz Fildişili oyuncuyla zaten el sıkıştık. Kendisinin isteklerini karşılayacağımızı ilettik, o da bizde oynamaktan zevk alacağını söyledi. Yani biz Drogba'yla anlaştık. İstediğimiz an G. Saraylı olur.

Pek iniye olmuyor?' diye sorabilirsiniz. Şöyle açıklayayım. . Bizim önceliğimiz Forlan. Çünkü biz Atletico Madrid'den transfer yaparken onların omurgasını almak için yola çıktık. Defansı, orta sahası ve forveti. Yani Ujfalusi, Reyes ve Forlan. Bu yüzden Diego Forlan'ın son kararını bekliyoruz. . "

İNGİLİZ BASINININ TOPA GİRMESİ

27 HAZİRAN

Ada gazetelerinden Daily Mail'e düşen haber Türkiye'de büyük yankı buldu. Haberde Galatasaray kulübü 7 milyon pound artı Drogba karşılığında yıldız oyuncusu Arda Turan'ı Chelsea kulübüne vermeye sıcak baktığı öne sürüldü. Bu haber Türkiye kaynaklı değil, İngilizlerin haberiydi.

ALİ DÜRÜST'TEN SOĞUKKANLI BİR AÇIKLAMA (II)

BUNCA GELİŞMEYE KARŞILIK; "ALTERNATİFLERİMİZ ARASINDA YOK"

27 HAZİRAN

Galatasaray'da yönetim kurulunun büyük zirvesi sonrası 2. başkan Ali Dürüst bir basın toplantısı düzenledi. Drogba transferinin kendileri için kapandığını belirten Galatasaray ikinci başkanı, "Reyes ve Forlan'ın kulüpleriyle olan sözleşmeleri devam ediyor. Onlar için Atletico Madrid ile görüştük ancak sadece Ujfalusi'yi kadromuza katabildik

%%EMBEDVIDEO_113%%

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Ne Drogba'ymış Ama!. . - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement