Ne Kadar Yükseğe Sıçrıyorsun? - Son Dakika
Teknoloji

Ne Kadar Yükseğe Sıçrıyorsun?

Ne Kadar Yükseğe Sıçrıyorsun?

Yeni NIKE+ teknolojisi basketbol oyuncularının sıçrama yüksekliğini, oyun sertliğini ve atikliğini ölçerken antrenmanları eğlenceli birer maç havasına sokuyor.

23.02.2012 15:46  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NIKE ayakkabılarda dijital ve interaktif mobil uygulamaları bir araya getiren, devrim niteliğinde bir spor deneyimi yaşatan Nike+ Basketball ve Nike+ Training serilerini tanıttı. İlk serisi koşu ürünleri için 2006'da piyasaya çıkan NIKE+, dijital olarak birbiriyle bağlantıda olan altı milyon atletten oluşan bir topluluk haline geldi. Günlük çalışmaları takip etmek amacıyla geliştirilen bir bileklik olan NIKE+ FuelBand'ın piyasaya sürülmesiyle bu topluluğun daha da genişlemesi bekleniyor.

Nike+ Basketball deneyimi, oyuncunun oyunu hakkında ölçümler yaparak ve bilgiler sağlayarak motivasyonunu arttırıyor. Nike+ Basketbol, oyuncuların her oyunu ne kadar yüksekten, sert ve hızlı oynadığını ölçüyor.

Nike+ Training, günlük antrenmanı bir zorunluluk olmaktan çıkarıp eğlenceye dönüştürüyor. Bu deneyim, günün her anını dolu dolu yaşayanlar için oyun oynamanın cazibesiyle yoğun bir antrenmanı/egzersizi bir araya getiriyor.

Her iki deneyimin arkasında, ayakkabıların içine yerleştirilen ve kullanıcının hareketlerini kaydedip telefonuna kablosuz aktaran yeni Nike+ Pressure Sensor teknolojisi bulunuyor. Bu veriler daha sonra farklı ölçümler yapmak için kullanılıyor ve oyuncunun antrenmanları veya oyun tarzı hakkında bilinmeyen bilgiler sağlıyor.

NIKE'ın CEO'su ve Başkanı Mark Parker, ABD'li kısa mesafe koşucusu Allyson Felix, Super Bowl şampiyonu Victor Cruz ve dünya boks şampiyonu Manny Pacquiao'nun da katıldığı New York'ta düzenlenen etkinlikte yeni NIKE+ teknolojisini tanıttı.

Parker: "NIKE+, spor dünyasının fiziksel unsurlarını dijital dünyanın sosyal taraflarıyla bir araya getirerek bütün sporcular için daha iyi bir spor deneyimi yaratmamıza olanak veriyor. Bu, ayakkabıdan çok öte bir şey. NIKE için üründen ürün + deneyimine geçişi temsil ediyor" dedi.

Nike+ Basketball, 'Oyunumu İzle' seçeneği, oyuncuların oyunda ne kadar yükseğe zıpladığını, sert ve hızlı olduğunu ölçüyor. NIKE+ teknolojisi içeren basketbol ayakkabıları oyun sırasındaki her hareketi izliyor ve bu bilgileri oyuncuya aktarıyor.

Böylece, oyuncular nerelerde daha iyi olmaları gerektiğini görebiliyor. Hedeflere ulaşıldığında, Nike Basketball oyuncuları ve koçlarından gelen mesajlar ise oyuncuları motive ediyor. Bu deneyimde sunulan 'Smacımı Göster' seçeneğiyle oyuncular smaçlarını kaydedip canlı verilerini video görüntüsüne dönüştürebiliyor ve sosyal medya aracılığıyla arkadaşlarıyla paylaşabiliyor.

"Nike+ Basketball, oyunun kuralını değiştirecek bence" diyen LeBron James "Oyuncuların bu kadar çok bilgiye erişebilmesi antrenman ve maçtaki oyunlarını inanılmaz derecede etkileyecek. Çocukken basketbol maçı yaptığınızda rakipleriniz arkadaşlarınızdır. Genç oyuncular, hava atabilmek veya en iyi oyunlarını videoda göstermek için istatistiklerini heyecanla takip edecek. Bir an önce tekrar sahaya çıkıp istatistiklerini iyileştirmek isteyecekler" diye devam etti.

Nike+ Training, antrenmanları eğlenceye dönüştürmek üzere tasarlandı. Rafa Nadal, Manny Pacquiao, Allyson Felix ve Hope Solo gibi dünyanın önde gelen sporcularının katkılarıyla geliştirilen Nike+ Training herkese üst düzey antrenman yapma olanağını sağlıyor.

Programlar, kullanıcıların daha formda olmasına, hızlı ve güçlü hale gelmesine yardım eden bir dizi kısa, seri antrenmandan oluşuyor. Her antrenmanda yapılacak çalışma ekranda ayrıntılı bir şekilde gösterilerek motivasyonu arttırıyor.

Egzersiz veya karşılıklı çarpışma sırasında, Nike+ Training cep telefonu uygulaması aracılığıyla kullanıcının telefonuna antrenman hakkında veri ve geribildirim gönderiliyor. Kullanıcının hangi yoğunlukta antrenman yapmak istediğine bağlı olarak günlük programlar yaratılabiliyor. Uygulama sayesinde oluşan dijital topluluk yaptıkları antrenmanları ve karşılıklı çarpışmalarını birbirleriyle paylaşabiliyor.

Kullanıcılar, antrenman istatistiklerini sosyal medya aracığıyla arkadaşlarıyla paylaşabiliyor, birbirilerine meydan okuyabiliyor ve puan tablosunda birinciliğe yerleşmek için yarışabiliyor.

NIKE+ teknolojisiyle donatılan Basketball serisindeki ilk ayakkabı, bu yaz LeBron James tarafından giyilecek olan Nike Hyperdunk+. NIKE+ teknolojisi içeren Training serisindeki ilk ayakkabı ise kadınlar için Lunar Hyper Workout+, erkekler için Lunar TR 1+ olacak.

Yeni NIKE+ teknolojisiyle üretilen bu üç ayakkabı, ileri NIKE Flywire teknolojisiyle sporcular için tasarlanan NIKE Lunarlon tamponlama sisteminin bir arada kullanıldığı Lunarlon koleksiyonuna ait.

NIKE+ teknolojisi içeren bütün ayakkabı modelleri 29 Haziran 2012'de ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve Çin'de satışa çıkacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Teknoloji Ne Kadar Yükseğe Sıçrıyorsun? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement