Nebahat Çehre'den genç yönetmenlere tavsiye! - Son Dakika
Güncel

Nebahat Çehre'den genç yönetmenlere tavsiye!

Nebahat Çehre\'den genç yönetmenlere tavsiye!

Bu yıl ilk kez hayata geçirilen üniversiteler arası 1. Kristal Kamera Kısa Film Yarışması muhteşem bir gala ile son buldu.

30.11.2016 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birinciliği Gizem Dağlı'nın yönettiği, Sertaç Akkaya'nın oynadığı "Pamuk" adlı filmin kazandığı galaya birçok ünlü isim katıldı. Projenin jüri koltuğunda olan Nebahat Çehre, Cihan Ünal, Barış Yöş, Esin Övet ve Selçuk Kaya, kısa filmlerde rol alan Rüzgar Erkoçlar, Irmak Ünal, Sertaç Akkaya, Merve Büyüksaraç ve Canan Hoşgör galaya katılan renkli isimler arasındaydı.

İstanbul'un alışveriş ve eğlence merkezi Marmara Forum'un gençlerin yaratıcılıklarını artırmak ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için düzenlediği 1. Kristal Kamera Kısa Film Yarışması alışveriş merkezinde yapılan muhteşem bir gala ile sona erdi.

Birçok farklı üniversiteden öğrencinin katıldığı yarışmada toplam 175 film yarıştı. Bu 175 film arasında en yüksek puanı alan beş eserin sahibi final için Rüzgar Erkoçlar, Irmak Ünal, Sertaç Akkaya, Merve Büyüksaraç ve Canan Hoşgör ile filmlerini çektiler.

Gala gecesinde, yarışmada finale kalan "Kristal", "Sükut Suikasti", "Mesai", "Choose" ve "Pamuk" isimli kısa filmlerin gösterimi yapıldı.

Birinciliği Gizem Dağlı'nın yönettiği, Sertaç Akkaya'nın oynadığı "Pamuk" adlı film kazandı. Marmara Forum Genel Müdürü Hakan Altın'ın birincilik ödülünü takdim ettiği film bir eşcinselin kendini topluma kabul ettirme sürecini ve kahramanın yaşadığı çelişkileri anlatıyor.

Nebahat Çehre üniversiteli gençleri desteklemek amacıyla yapılan proje üzerinde büyük özen ve titizlikle çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:"Pamuk filmini diğerlerinden ayıran detay sosyal bir konu hakkında toplumun farkındalığını arttırmayı amaçlaması. Genç yönetmenlere gözlemci olmalarını tavsiye ediyorum. Zaman zaman çok küçümsedikleri Yeşilçam'ı mutlaka takip etsinler. O dönemin yönetmenlerinin o şartlarda ne kadar özveriyle çalıştıklarını ve başarılı olduklarını görsünler."

Üniversiteli gençlerin filmlerini çok beğendiğini belirten Cihan Ünal, proje hakkında şöyle konuştu: "Uzun zamandır izlediğim en iyi işlerdendi. Bugün burada sanat adına gelenekselleşecek bir projenin ilk adımını atıyoruz. Katılım sağlayanların içerisinde çok başarılı ve çalışkan olanlar var. Hem yönetmenlik hem oyunculuk anlamında ileriye dönük olarak umut verici bir durum. Sinemada ışık çok önemlidir ve bu arkadaşlar arasında ışığı kullanmayı çok iyi bilenler var. Yolları açık olsun."

Uzun zaman sonra ilk defa üniversite öğrencisi Umut Şahin yönetmenliğinde kamera karşısına geçen Rüzgar Erkoçlar'a oynadığı kısa filmde Irmak Ünal eşlik etti. Erkoçlar bu kadar güzel bir projenin içinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

İlk kez kamera karşısına geçen Merve Büyüksaraç, eşi Gökhan Ciner'le galaya katıldı. Güzelliğiyle galaya damga vuran Büyüksaraç; oyunculuk performansıyla da jüriden tam not aldı.

İlk kez bir projede babasıyla bir araya gelen Irmak Ünal'ı ise kardeşi Yağmur Ünal yalnız bırakmadı.

Marmara Forum Genel Müdürü Hakan Altın, "Marmara Forum olarak AVM'mizi bir yaşam merkezi olarak konumluyor ve birçok farklı etkinlikle hayatı renklendiren aktivitelere imza atıyoruz. Uzun süredir bu proje üzerinde çalışıyoruz ve gerçekten çok yetenekli gençlerin filmlerini izledik. 7. sanat sinemaya yatırım yapmaya devam edeceğiz. Gelenekselleştireceğimiz bu yarışmaya katılımın her yıl katlanarak çoğalacağına inancımız tam." diye belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nebahat Çehre'den genç yönetmenlere tavsiye! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement