Necati Bilgiç İçin Tsyd'de Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Necati Bilgiç İçin Tsyd'de Tören Düzenlendi

Necati Bilgiç İçin Tsyd\'de Tören Düzenlendi

Türk spor basınının duayen kalemlerinden, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Kurucu Üyesi ve Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Üyesi Necati Bilgiç için TSYD'de tören düzenlendi.

08.12.2015 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk spor basınının duayen kalemlerinden, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Kurucu Üyesi ve Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Üyesi Necati Bilgiç için TSYD'de tören düzenlendi.

87 yaşında hayatını kaybeden Bilgiç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'te bulunan Genel Merkezi'nde tören düzenlendi. Dernekteki törene Bilgiç'in ailesi, yakınları ve spor yazarları katıldı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Bilgiç daha sonra son yolculuğuna uğurlanmak üzere Levent Camii'ne götürüldü. Öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bilgiç, Küçükçekmece. Kanarya Mezarlığı'na defnedildi.

OĞUZ TONGSİR: " TSYD'NİN ONU UNUTMASI MÜMKÜN DEĞİL"

TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Necati Bilgiç TSYD'nin kurucularından biriydi. Sadece bu dernekte kurucu olarak hizmet yapmadı, onun yanı sıra spor yazarlığında çok büyük hizmetler. Oldu. Ben kendisi ile kısa bir dönem birlikte çalıştım. TSYD'nin onu unutması mümkün değil. Sadece kurucu olmasından ötürü de değil. İnsan insanlığından ötürü unutması mümkün değil. Tabii ki bizim için daha farklı yönleri de vardı. Görüyorsunuz bugün Fenerbahçe bayrağı da sarılmış. Çok iyi bir Fenerbahçeliydi. Sevdalıydı, aşıktı Fenerbahçe'ye."

NECATİ KARAKAYA: "NECATİ KUTSAL BİR İNSANDI"

TSYD'nin kurucularından biri olan Necati Karakaya, "Necati ve benim isimlerimizin anlamı büyüktür. 8 Ağustos 1928. Atatürk'ün Gülhane Parkı'nda Harf İnkılabını ilan atiği tarih. İşte Necati'nin doğduğu tarih ve ondan sonrası 8 Eylül 1928 benim doğmam. Tanrı en mükemmel yaratık olarak insanı yarattı. Ona her şeyi verdi. Tanrı iyi insan ister. Adaşım Necati öğretmendi, kutsal bir insandı. 1957 yılında 5 arkadaş TSYD'yi İnönü Stadı'nın altında katranlı bir odada kurduk" diye konuştu.

HALİT KIVANÇ: " NECATİ GAZETECİLİKTE ÖRNEK BİR İNSANDI"

"Şuanda konuşamayacak kadar önemli bir iş yapıyorum" diyen Halit Kıvanç, "Biraz iddialıyım konuşmakta ama bu hariç. Çünkü geldiği günü hatırlıyorum. Aramızda 3 yaş vardı. Gazetecilik konusunda çalışkanlık anlamında az gördüğüm insanlardan birisiydi. Ben Necati'den daha iyi bir gazeteci olmadım hiçbir zaman ama bazen de iddiası tutar, inandığı şeyi sonuna kadar savunur. Necati gazetecilikte örnek bir insandı. Nerede yemek diye koşan biri değildi" diye konuştu.

ATİLLA GÖKÇE: "YÜCE GÖNÜLLÜ, FİKRİ, NAMUSLU OLAN BİR AĞABEYİMİZDİ"

Atilla Gökçe düzenlenen törende yaptığı açıklamada: "Ben Necati Bilgiç'i şöyle tanıdım. Akşam Gazetesi'nin sevgili müdürü Erol Aktı, Necati ağabeyi anlattı bir gün. Necati ağabey futbol hakemi. Kursu başarıyla bitirmiş. Hakem komitesine notlar veriliyor. Burada bizi ilgilendiren özel bir durumunuz var mı diye. Necati ağabey ben Fenerbahçe taraftarıyım lütfen Fenerbahçe maçlarında beni görevlendirmeyin diye cevap verirdi. Bu kadar yüce gönüllü, fikri, namuslu olan bir ağabeyimizdi" ifadelerini kullandı.

Necati Bilgiç'in yeğeni olan Hıncal Uluç ise, "Ben ailem adına buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

NECATİ BİLGİÇ KİMDİR ?

1951 yılında Özfenerbahçe Dergisi'nde spor yazarlığına başladı.

Türkiyespor, Tercüman, Havadis, Yenisabah, Güneş, Posta, Fanatik ve Fotomaç Gazeteleri'nde sırasıyla muhabir, sayfa sekreteri, istihbarat şefi, müdür yardımcılığı ve en son köşe yazarı olarak görev yapan, her branşta birçok ödül kazanan, basın şeref kartı sahibi Necati Bilgiç, aynı zamanda Burhan Felek Ödülü'nün de sahibi olmuştu. Kilis'te altı yaşında futbola başlayan Bilgiç, Gençlik ve Karataş Kulüpleri'nde 15 sene futbol oynadıktan sonra üniversite yıllarında İstanbul'a yerleşti. Spor yazarlığı sırasında futbol hakemi olarak milli kokartla 15 sene başarı ile maçlar yönetti. Hakemlik sonrasında da 15 yıl gözlemci olarak görev yaptı.

Necati Bilgiç 1962 yılında kurulan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) kurucularından birisi olarak da Türk Sporu'na genç yazarların yetişmesinde öncülük etti. Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu üyesi olan Necati Bilgiç, Yazar Hıncal Uluç'un dayısı, Can, Canan ve spor yazarı olan Gürcan Bilgiç'in babası, Deniz, Serkan, Yasemin, Sarp ve Alp'in de dedeleri, Perihan Bilgiç'in de 57 yıllık eşiydi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Necati Bilgiç İçin Tsyd'de Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement