Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler belli oldu.

09.05.2013 16:51  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin isimleri açıklandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Necip Fazıl Kısakürek'in, Türk düşünce, sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimlerinden olduğunu ve bu nedenle de "Sultanu-ş Şuara" (Şairlerin Sultanı) olarak adlandırıldığı belirtildi.

Kısakürek'i anmak için 20-26 Mayıs tarihlerinde Konya'da Uluslararası bilgi şöleni, konferanslar, yarışmalar, kitap-şiir okumaları, belgeseller, tiyatrolar, sergi ve konserlerin yapılmasının planlandığı ifade edilen açıklamada, Necip Fazıl Kısakürek'in Çile, Bab-ı Ali, Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu, Aynadaki Yalan, Çöle İnen Nur, Hikayelerim isimli eserlerden 60 bin kitap baskısının yapıldığı bildirildi.

Bu kitapların, lise ve dengi okullara dağıtıldığını ve 24 Mayıs Cuma günü Mevlana alanında gerçekleştirilecek kitap okuma etkinliğine 5 bin öğrencinin katılmasının beklendiği vurgulandı.

Ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik ödüllü yarışma sonuçlarının belli olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye genelinde; 'Necip Fazıl'ı Eserlerinden Tanıyorum' Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'nda Muhittin Güzelkılıç Lisesi'nden Şerife Atçeken birinci, Karatay Lisesi'nden Hüseyin İris ikinci, üçüncü ise Dr. Ali Rıza Bahadır Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Şerife Korkmaz oldu. 'Gençliğin Necip Fazıl'a Mektubu" mektup yarışmasında, Erzurum Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi'nden Rüveyda Elen birinci, Bartın Safranbolu Anadolu Lisesi'nden Sema Aydın ikinci olurken üçüncülüğü ise Samsun Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi'nden Melike Yasemin İlhan aldı. Konya genelinde yapılan "Necip Fazıl Kısakürek'in Şiirlerini Ezbere Güzel Okuma" Yarışması'nda ise Ortaokullar arasından ilk üç sıra Merkez İlkokulu öğrencisi İrem Koçman Emirgazi, Okçu Mehmet Kefeli Ortaokulu'ndan Mustafa Yavaş, Doğrugöz Namık Kemal Ortaokulu'ndan Kevser Dinç olarak belirlendi. Lise ve dengi okullar da ise Selçuklu Mahmud Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Rabia Sümeyra birinci, Ilgın Şehit Bekir Şenyiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hasan Ali Köse ikinci, Çumra Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Fırat Acar da üçüncü oldu."

Ödül töreni, 24 Mayıs Cuma günü yapılacak. - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement