Necmettin Erbakan'ın Vefatı - Son Dakika
Yerel

Necmettin Erbakan'ın Vefatı

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın Vefatı Dolayısıyla Genel Başkanlığını Yaptığı Saadet Partisine Taziye Ziyaretleri Sürüyor.

03.03.2011 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatı dolayısıyla genel başkanlığını yaptığı Saadet Partisine taziye ziyaretleri sürüyor.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur, taziyede bulunmak üzere geldiği Saadet Partisi Genel Merkezinde, Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu tarafından karşılandı.

Bahman Hüseyinpur, Necmettin Erbakan'ın cenaze törenine halkın katılımının onun ne kadar sevildiğini gösterdiğini belirterek, İran halkının Erbakan'ın vefatından dolayı çok müteessir olduğunu söyledi. Erbakan'ın yaptıklarının kimseden gizli olmadığını belirten Hüseyinpur, "Sayın Erbakan çok büyük dini ve siyasi bir lider. Onun vefatı sadece cismi bir vefattır ve eminim ki düşünceleri her zaman yaşayacaktır" dedi.

Temel Karamollaoğlu da ziyaretten dolayı Büyükelçiye teşekkür ederek, Erbakan'ın dünyada adalete dayalı, insanlara huzur veren bir yeni düzenin kurulmasının gerekli olduğuna inandığını belirtti. Karamollaoğlu, bunun için de Erbakan'ın öncelikle İslam aleminin bir araya gelmesine büyük önem verdiğini vurgulayarak, "Başbakanlığı döneminde en çok önem verdiği, gerçekleştirmek için çaba sarfettiği ve sonunda da kurulmuş olan D-8'ler onun bu konudaki çabalarının bir ürünüdür. Bu çerçevede 1979 yılında İran devrimi halkın talebiyle meydana geldiği için, arzusunu gerçekleştirme manasında olduğu için bu devrim her zaman İran'a destek verdi. Bundan dolayı da D-8'lerin kurulması için seyahatlere başladığında ilk ziyaret ettiği ülke İran oldu" diye konuştu.

Türkiye'de zamanında onun karşısına geçenlerin vefatı sonrasında fikirlerine çok büyük saygı gösterdiklerini ifade ettiklerini aktaran Karamollaoğlu, "Adeta Türkiye onun cenaze namazında ittifak etti. Onun vefatı belki bir devrin kapanması gibi görünebilir ama bizim için de yeni bir devrin başlamasıdır" dedi.

Fatih Erbakan da İran İslam Cumhuriyeti'nin rahmetli babası için yerinin her zaman ayrı olduğunu belirterek, babasının 54. hükümeti kurduktan sonra ilk ziyaretini ve vefat etmeden önceki son ziyaretini bu ülkeye yaptığına dikkati çekti. Fatih Erbakan, şunları söyledi:

"İslam Birliği ve D-8 çalışmalarını yürütürken hem Türkiye içinden hem Türkiye dışından çeşitli sebeplerle 'İran'ı ikinci planda tutalım, Arap ülkelerini öncelikli olarak ele alalım' diyenler oldu. Kendisi her zaman 'İran bizim en yakın kardeşimizdir. Onun için onları da öncelikli olarak kucaklamamız lazım' dedi. Rahmetli 'biz Türkiye'de muhalefetteyiz ama İran'da iktidardayız' derdi. Bu sözünü de hatırlatmak isterim."

Daha sonra taziye ziyaretinde bulunan D-8 Genel Sekreteri Widi Pratikto da Erbakan'ı bir hoca, bir lider ve D-8'in kurucusu olarak hatırlamak ve saygıyla anmak üzere geldiğini belirterek, "Orta Doğu'da kopan kıyamete bakınca D-8'ler ruhunun ne kadar faydalı olduğunu gördüklerini" ifade etti. Pratikto, 10 Mart'ta Nijerya'da yapılacak D-8 toplantısında Erbakan'ın anılacağını ve 8 ülkede de kendisi için programlar düzenleneceğini, bir anlamda yas ilan edileceğini belirtti.

Hollanda, Fransa ve Kuveyt büyükelçiklerinden yetkililer, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ve Türkiye Partisi Gençlik Kolları yönetimi de parti genel merkezine gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Necmettin Erbakan'ın Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement