Nehir Gezgini, Rahmi M. Koç Müzesi'ne Demirledi - Son Dakika
Güncel

Nehir Gezgini, Rahmi M. Koç Müzesi'ne Demirledi

Nehir Gezgini, Rahmi M. Koç Müzesi\'ne Demirledi

Giacomo de Stefano'nun rotasında son durak İstanbul oldu.

28.09.2012 08:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşamın kaynağı olan sulara, su kaynaklarına dikkat çekmek için yola çıkan, yeni dünya gezgini Giacomo de Stefano'nun rotasında son durak İstanbul oldu. Kimi zaman rüzgar eşliğinde, kimi zaman da kürekleri ile Avrupa nehirlerini aşan, su kaynaklarının sesine kulak veren 'Man on the River/ Nehir Gezgini' , Giacomo de Stefano, son olarak Rahmi M. Koç Müzesi'nde demirledi.

Rahmi M. Koç Müzesi, kendini 'yeni dünya gezgini' olarak tanımlayan Giacomo de Stefano'yu misafir ediyor. Eşsiz doğal güzellikler ve hayat veren su kaynakları, yol hikayeleri ve anılar; hepsini gerçek bir maceraperest videoları fotoğrafları ile aktarıyor. Londra'dan İstanbul'a uzanan 6 aylık seyahati boyunca 12 ülkeyi kapsayan bu deneyimi paylaşmak isteyenler, "Londra'dan İstanbul'a 2012" başlıklı seyahatin bütün belgeleri ve tabii ki gezginin mütevazı teknesi "Clodia" yılsonuna kadar müzede görebilecekler.

NEHİR GEZİLERİNİN BAŞLANGICI

Çin'de turizm sektörünün yarattığı olumsuz etkileri konu alan belgesel çekimleri Giacomo de Stefano'nun hayata bakışını değiştirmiş. 20 bin km ve 4 ay boyunca süren çekimlerin ardından hayatın sürdürülebilirliği temelinde, doğal kaynaklara zarar vermeden gezmek hakkında düşünmeye başlamış. "Londra'dan İstanbul'a " başlıklı proje böylece ortaya çıkmış. Giacomo de Stefano, yaptığı nehir gezileri ile tüketim toplumunun dikkatini bu konulara çekmek istiyor. İnsanların verdikleri kararlar ve yaptıkları seçimler ile doğal çevre üzerinde ne kadar büyük etki yarattıklarını fark etmelerini istiyor.

YENİ DÜNYA GEZGİNİ

Eski Dünya'nın nehirlerinde doğaya dönen bir adam, ona kucak açan doğa; belki de insanın özüne dönüşü sayesinde ortaya çıkacak 'yeni bir insan'… Bir başka deyişle, sürdürülebilir hayat için duyarlı turizm… İşte bu felsefe ile Giacomo de Stefano, kendisini 'yeni dünya gezgini' olarak nitelendirmeyi tercih ediyor.

Yolculuk için tercih ettiği, sadece yelkeni ve kürekleri olan tekne de bu felsefenin bir parçası. İşin özü 'az' ile yetinmek, 'az'dan faydalanarak, az tüketerek çok şeye, çok yere, çok insana ulaşmak. Aynı çerçevede bütçesi de olmayan proje, hediye ekonomisi sayesinde, destekçilerin katkıları ile tamamlandı.

İSTANBUL'U HEDEFLEDİ

Giacomo de Stefano, nehirleri aşan yolculuğu boyunca 12 ülkeye uğradı, 5200 km yol aldı; en önemlisi geride minimum düzeyde 'karbon ayak izi' bıraktı.

Nehir Gezgini'nin rotasında yer alan bazı yerler: Londra Thames Nehri, İngiliz Kanalı, Fransa su kanalları ile Strasbourg, Rhine nehri üzerinde seyahat ile Nürnberg, Tuna Nehri, Viyana, Bratislava, Budapeşte, Belgrad, Romanya, Bulgaristan.

"Londra'dan İstanbul'a 2012" başlıklı seyahatin bütün belgeleri ve gezginin mütevazı teknesi "Clodia" yılsonuna kadar Rahmi M. Koç Müzesi'nde görülebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nehir Gezgini, Rahmi M. Koç Müzesi'ne Demirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement