Nejat Uygur İçin İlk Tören Cemal Reşit Rey'de Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Nejat Uygur İçin İlk Tören Cemal Reşit Rey'de Düzenlendi

Nejat Uygur İçin İlk Tören Cemal Reşit Rey\'de Düzenlendi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü tiyatro oyuncusu Nejat Uygur için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlendi.

20.11.2013 15:09  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü tiyatro oyuncusu Nejat Uygur için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlendi. Törene, Uygur'un eşi Necla Uygur, oğulları Süheyl, Süha, Ahmet, Kemal ve Behzat Uygur ile arkadaşlarının yanısıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan Necla Uygur'u, Topbaş ve Sarıgül'ün teselli ettiği görüldü. Necla Uygur'un bir elini Topbaş, diğerini de Sarıgül tuttu.

BOĞAZIM DÜĞÜMLENİYOR

Törende, bir dakikalık saygı duruşunun ardından Uygur'un rol aldığı oyunlardan kesitlerin sunulduğu ve hayatının anlatıldığı kısa bir film gösterildi. Aile adına konuşma yapan Behzat Uygur, "Fazla bir şey konuşamıyorum, boğazım düğümleniyor. Ustanın dediği gibi, oyunun sonunu hep öyle bitirirdi. Ben de öyle bitireyim sözümü; 'Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öperim' derdi babam. Ben de ustanın bu sözüyle bitiriyorum" diye konuştu.

SON ÖPÜCÜK

Kadir Topbaş da "1970'lerin başında Türkiye Talebe Federasyonu'nun bir tiyatro oyununu sahneye koymak için çalışmalar başlatılmıştı. Sahne dekorunu yapmamı istediler. İlk defa böyle bir şeye girecektim. Kolay iş değildi, mimarlık öğrencisi sahne dekoru yapacaktı. Hemen Nejat beye gittim, anlattım, tavsiyelerini dinledik. O günden itibaren zaten kendisini takip eden birisiydim çok daha yakın takip etmeye çalıştım" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın kendisini aradığını aktaran Topbaş, "Sayın Başbakanımız özellikle beni arayarak hanımefendiyle de görüştüğünü söylediler. Gelemeyeceğinden, bulunmak istediğinden bahsettiler. Kendisine vekaleten katılmamı istediler" dedi.

Mustafa Sarıgül ise, "Zaman zaman bir emniyet mensubuydu, zaman zaman bir doktordu, siyaset adamıydı. Ama yediden yetmişe toplumun gönlünde taht kurdu. Nejat eniştenin en önemli yanlarından birisi çok iyi bir aile reisiydi" dedi.

Konuşmaların ardından usta sanatçı için helallik istendi. Bu sırada Uygur'un eşi ve oğulları da tabutun başına geçti. Ayakta durmakta zorlandığı görülen Necla Uygur eşinin tabutunu öptü. Uygur'un cenazesi omuzlara alınarak, Teşvikiye Camii'ne götürüldü

(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nejat Uygur İçin İlk Tören Cemal Reşit Rey'de Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement